|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
03-15-2010, 00:24 | #1 |
- Aşk İklimi -
Ellerinde her daim bir kibrit alevi tutmada insanoglu,bir kasırganın ortasında ; aleviyle ısınma telasında … Ve yalnızlıgı süs köpekleri gibi takip etmede pesinden … İlk defa kendi çekiyormus gibi bencil insanoglu ask acısını ; oysaki medeniyetten eskidir ask ! Dudaklarım catlak bugünlerde ; hüzzam notalar dökülüyor ,bulasıyor yüzüme, kollarımla siliyorum ,yayılıyor … Çıkmıyor ayrılıgın lekesi belleğimden ! Soguk bir hava ; yürüyorum nereye gittiğimi pek hatırlamadan … Düsünüyorum ; düsünmek okadar agır değil bu rüzgarda,ısınmak için zaten refleks olarak düsünmek zorundasın . Bu saatte ortalık ayıklanıyor herkesten ; herkes gibi olmayanların panayırı sokaklar ! Herkestlestiren acıları görmek ay ısıgının en yakomozunda ve baskalarının acılarını düsünmek ; azaltıyor dilimdeki şiir tadını,bogazımdaki yangını … Düsüncelerim akıyor yatagından; rüzgarın savrultusunda ,sanki herseyi anlıyorum o an ,ne sorulsa muhattabı benim; tüm duyguların aslında nasıl olabilecegini biliyorum bir sekilde … Belkide yasayabilecegim en mutlu günleri yasadıgım ve ne kadar batılabilirse o kadar battıgım için ; artık acı ve tatlı her duyguyu biliyormusum gibi geliyor … ve basit günahlarım ; büyük günahlarım,ayıplarım düsüyor aklıma ; Sol omuzumun neden kambur oldugunu anlıyorum ; oradaki melegin yükü çok agır ! İnsanlar anlamıyorlar ; çift camlı gözlüklerine çektikleri perdeleri hiç açılmıyor baskalarının güneslerine … Gölge oyunlarını hayat zannediyorlar; hayatı bedenlere odaklanmaktan ibaret görüyorlar ! Çok seviyorsun ; Bedenden de tasıp; gözyaslarına hükmedemeyecek kadar artık. Durduk yere mürekkep damlatmaya baslıyor , düsüncelerin asktan ; gözlerin yazıyor Yazılabilecek en büyük manzumeyi; en büyük divanı yolluyorsun yarin görüs alanına ; lakin o görüse çıkmamıs o gün ! Sen nekadar cennet olursan ol ; karsındakinin idraki kadardır irem bahcelerin … Sen hayatta biri birini en fazla nekadar severse ; biri bir seyi en fazla nekadar severse ; biri olmayan bir seyi, en fazla ne kadar severse ,okadar seviyorsun ; lakin o seni 3 günlüklerin arasına katıp bir çizik atmayı hak görüyor ! budur sana reva diyor ; sıkıldım senden … Budur diyor bahanem ; sıkıldım senden . Gidiyorsun banyoya ; suya intihar karısıyor , müzik dinliyorsun ; notalara intihar sinmiş ; günaydın diyorsun arkadasına ; günes intihar ısıldıyor ,sigara dumanına sarılmıs intihar ,bir ölünün hüznünden sızıyor … Karısıyor sürekli senden birseylere ; cünkü sen elinde tutamıyorsun bu kontrolsüzlüğü… dökemiyorsun eyleme ; hep engel oluyor birseyler ; belki diyorsun ,geri döner ! Yada diyorsun belki ben baskasını severim ; oysa biliyorsun ,sokakta önüne bile bakamayacak kadar dalgın yürürken ,bırak asık olmayı ,farkedilme mertebesine dahi koyamayacagını kimseyi !Ama alıkoyuyor seni alıkoydurtmak istediklerin … Algıda seçicilik yasıyorsun sürekli ; seçme kriterlerini teke düsürüyorsun … sadece onu algılıyorsun ; bir milyon cümleden yalnız onu anlatmak için kurulmus olanlara odaklanıyorsun .. Yarin adı ispiyonca deliyor kulaklarını ; yakalanıyorsun kendine, yine onunlayken … Yeniden infaz ediyorsun onlu yanlarını ; geriye hiçbir uzvun kalmıyor … Ellerin artık onun ,onun tenini istiyor ; gözlerin bakıslarına köle olmus ; onu aramaktan bitap … Ayakların sürekli otogara yürüyor ; dudakların onun için açılmakta, gögüs kafesindeki cansız carpıntının dahi sebebi o .. Senin olmayacagını bildiğin bir hayalle yaslanıyorsun ; ve kancık bir hüzün dokunuyor dudaklarına her sabaha çıkan sigarada … Anlıyorsunki mastar halde kalmıs bir ask eylemisin sen ; öznesi gizli ; acısı derin ! KAHRAMAN TAZEOĞLU |
|
|
|
03-15-2010, 00:30 | #2 |
İnsanın icini burkan ama hislerine tercüman olan bir yazı... Tesekkürler Göℓgє'cim
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|