|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-13-2010, 12:02 | #1 |
ardahan Çıldır Lisesi
TARİHÇE Okulumuz 1953-54 Eğitim-öğretim yılında Ortaokul olarak başlamış; 1972-73 Eğitim -öğretim yılından itibaren lise eğitimine açılmıştır. Okulumuz pansiyonunda 150 erkek 40 kız öğrenci kalmaktadır. İLKELERİMİZ * Öğrenci merkezli bir okul anlayışı benimsemek * Öğrenmeyi öğrenen öğrenciyi yetiştirmek * Bilginin yeni bilgi öğrenmek için araç olduğu düşüncesini yerleştirmek * Türkçe'yi etkili kullanabilmek * Aile ulus ve yurt sevgisini geliştirmek * Beden, zihin, ruh ve duygu yönünden sağlıklı öğrenci yetiştirmek * Öğrencilere çok yönlü düşünebilme becerisini kazandırmak * Çevre bilincini oluşturmak * Öğrencilerin farklılıklarının farkına varmalarını sağlamak * Ben değil biz anlayışını geliştirmek * Öğrencilerin kendi sorunlarını kendilerinin çözebileceği inancını kazandırmak * Öğrencilerimizi sürekli kendini yenileyen ve geliştiren bireyler olarak yetiştirmek * Okulumuzu sürekli geliştirmek ve çevrenin gelişiminde model yapabilmek * Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmada Atatürk'ü rehber edinmek * Demokratik değerleri içinde özümsemiş ve davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek * Öğrencilerin planlı, verimli çalışma yöntem ve tekniklerini kazanmalarını sağlamak * Öğrencilere zamanı en iyi şekilde kullanma alışkanlığı kandırmak * Öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda alanlara yönelmelerini sağlamak * Öğrencilerin kendi kültür değerlerini benimseyen ve yaşayan bireyler olarak yetiştirmek * Öğrencileri iyi insan, iyi vatandaş olarak yüksek öğrenime ve hayata hazırlamak VİZYONUMUZ Öğrencilerimizi, ülkemiz ve dünyada bilim ve teknolojiyi toplumsal refaha dönüştürecek bireyler olarak yetiştirmek. MİSYONUMUZ * Öğrencilerimizin bilgi ve materyal donanımlı bir okul ortamında; * Bireysel yeteneklerini dikkate alarak bilgili, becerili,özgüvenli olmalarını ve toplumun değerlerini özümseyerek, geleceğe umutla bakmalarını sağlamaktır. http://www.cildirlisesi.k12.tr/ OKUL ADRESİ : Yeni Mahalle Aşık Şenlik caddesi no:10 Çıldır/ Ardahan OKUL TELEFON : 0 478 311 27 30 OKUL FAX : 0 478 311 20 10 OKUL E-MAİL : [email protected] |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|