sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Kitap Dünyası
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Kitap Dünyası Kitaplarla ilgili tüm paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 03-12-2010, 12:22   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Anlatmasam Olmazdı (Bensiyon Pinto ) Özeti, Konusu, Karakterleri

Pensiyon Pinto, yaşamı boyunca edindiği tecrübelerini özellikle de gençlere faydalı olacağını düşündüğü, Türk Musevi Cemaatine başkanlık ettiği dönemdeki anılarını “Anlatmasam Olmazdı- Geniş Toplumda Yahudi Olmak” adlı kitapta topladı. Hem geniş kitlelere, hem de Türk Musevi Cemaatine faydası olması, yol göstermesi ve geleceğe hoş bir seda bırakması için yola çıktığı bu yazım serüveninde Bensiyon Pinto’ya Tülay Gürler eşlik etti. Kitabının önsözünde Bensiyon Pinto, on beş yıl başkanlık onurunu taşımış biri olarak, gelecek kuşaklara rehber olmak amacıyla Türkiye’nin onun tanıklığında kat ettiği yolu, anılarıyla birleştirerek anlatmayı amaçladığını ifade ediyor.

Kitabı derleyen Tülay Gürler, Sunuş bölümünde şu anlatıma yer veriyor: “Bu hikayenin ana kahramanı, dizlerinde kapanmayan yaralarla bir çocuk, aşık bir eş, sevgi dolu bir baba, yüreği torunları için çarpan bir dede, sıkı bir dost, kendini cemaatine ve memleketine adamış bir başkan; Türk Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensiyon Pinto.”

“Kaleme aldığınız anılarla yansıtacağınız tecrübe ve birikimlerinizin de, toplumsal barışımıza, birlikte yaşama kültürümüze katkıda bulunacağını düşünüyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”
Recep Tayyip Erdoğan, başbakan

“Uzlaşıyla, kardeşlikle ve dostça birlikte yaşama kültürünü geliştirmiş, toplumumuzun önemli bir parçası olan Musevi cemaatimizin kanaat önderlerinden Zat-ı Âlinizin, tarihe bir not düşmek üzere kaleme aldığı, içinde çok değerli hatıralarınızı barındıran bu kıymetli eserden istifade edileceği düşüncesindeyim. Bu düşüncelerle, kitabınızın hayırlara vesile olmasını temenni eder; selam ve saygılarımı sunarım.”
Cemil Çiçek, adalet bakanı

“Çocukluğumun geçtiği Beyoğlu’nun eşsiz mozaiğinin bir parçasıdır Bensiyon Pinto. Dostum Bensiyon Pinto’nun kaleme aldığı bu eser, İstanbul’un eski yaşamını ve dostluk anlayışının çok hoş anılarla yeniden anlaşılmasını sağlayacak ve İstanbullu olan herkes burada kendinden bir şeyler bulacaktır.”
Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir belediye başkanı

“Şartlar ne olursa olsun güvenebileceğim, hatta başvuruya bile gerek kalmadan yardımını, desteğini anında yanımda bulabileceğim bir “Bensiyon”un varlığının benim için ne demek olduğunu umarım az da olsa ifade edebilmişimdir. Senin duygularına, düşüncelerine ve ileri görüşlülüğüne, desteğine her zaman ihtiyacımız olacaktır. Bazı insanlar yüz yılda, bin yılda bir yetişir, sen de ben ve cemaatimiz için böyle bir isim ve yüreksin.”
Rav İsak Haleva, Türkiye hahambaşısı

“Türkiye’ye yaptığım resmi ziyaret ve sizin İsrail’e ziyaretleriniz sırasında yaptığımız görüşmelerimizde, cana yakın kişiliğinizden, büyük yurtseverliğinizden, geniş bağlantılarınızdan ve genç kuşağa sunulan Yahudilik eğitimi ile atalarımızın miras ve geleneklerinin korunmasına verdiğiniz önemden çok etkilendim.”
Moşe Katsav, İsrail devlet başkanı
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)