|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
01-13-2010, 12:09 | #1 |
amasya Suluova Lisesi
TARİHÇE
Suluova, Şeker Fabrikasının kurulması ile birlikte çok hızlı bir şekilde göç almaya başlamış, çok az bir nüfusa sahip olan ilçemizin 1960-1970 yılları arasında nüfusu otuz bine ulaşmış. Artan Nüfusun Eğitim ve Öğretimini düşünen Suluovalılar bir Ortaokula ihtiyaç olduğu fikrinde birleşmişler. 1961 yılında "Ortaokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği" kurulmuş Derneğin Üyeleri ilk iş olarak okulun yeri ve arsasını tespit etme çalışmalarına başlamışlar. Bu konuda kendilerine büyük bir halk desteği bulmuşlar.en büyük destek Mehmet Bilgili adında bir vatandaşımızdan gelmiş ve bu vatandaşımız 8425 m2 arsasını okul yeri olarak bağışlamıştır. Bağış olarak alınan bu arsa Ortaokulun yaptırılmasına büyük destek sağlamış ve hız vermiştir. Şeker Fabrikası, Eski Çeltek Kömür İşletmesi ve çocukların hiç olmazsa bir Ortaokul Eğitimini görmesi özlemini çeken fedakar Suluova Halkının yardımlarıyla Okul İnşaatına başlanmış ve kısa zamanda Okul yapımı tamamlanmış. Nihayet 1962-1963 Öğretim yılında Ortaokul olarak Öğretime açılan okulumuz İlk Ortaokul Mezunlarını 1964-1965 Öğretim yılında 92 öğrenci olarak vermiş ve halkımızın özlemi gerçekleşmiştir. Hızlı bir gelişme içinde olan Suluova'nın nüfusu artmaya devam ederken ortaya birde Lise ihtiyacı çıkmış Amasya'ya ve çevre ilçelere Liseyi okumaya gidenlerin sayısı artmış ve bu defa " Ortaokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği" Lise yaptırmak için kollarını sıvamış. 1971-1972 Öğretim yılında Ortaokulun binasının bulunduğu bahçeye birde Lise binası yapılarak Öğretime açılmıştır. Lise düzeyinde de Eğitim ve Öğretim verilen okuldan 1973-1974 Öğretim yılında ilk mezunlar 59 öğrenci olarak verilmiştir. Hem Ortaokul hem de Lise olarak Eğitim Öğretim verilen bu iki okul 1980 yılına gelindiğinde yetersiz kalmış ve 3.bir binaya ihtiyaç duyulmuş. Ulu önder Atatürk'ün Doğumunun lOO. yılına rastlayan 1981 yılında okul bahçesine bu defa 100. yıl binası yapılarak aynı yıl eğitime ve öğretime açılmıştır. Öğrenci sayısı 2000'i aşan ve bünyesinde Ortaokul ve Lise bulunan Suluova Lisesi için yeni bir bina yapılması ihtiyaç haline gelmiş ve 1993 yılında 21 derslikli bir Lise Binası yapılması kararı Milli Eğitim Bakanlığımızdan çıkmış, 1997-1998 Öğretim yılında yeni Lise Binası hizmete girmiştir. 1997 yılında Zorunlu İlköğretimin 8 yıla çıkarılması ile birlikte okulumuzun bünyesinde bulunan Ortaokul kısmı 1999-2000 yılından itibaren kalkarak okulumuz Lise hizmetine devam etmeye başlamıştır. 1994-1995 Eğitim-öğretim yıılında okulumuz bünyesinde Yabancı Dil Ağırlıklı Lise açılmış ve bir yılı hazırlık sınıfı olmak üzere 4 yıl olan bu okul 1997-1998 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Süper Lise olarak adlandırılan okul, İlköğretim Diploma Notu Ortalaması 4 ve 5 arasında olan İlköğretimden mezun öğrencilerin başvuruları ile Not Ortalaması sırasına göre almıştır. 2004-2005 öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfına öğrenci alınmamakta olup 2007-2008 öğretim yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lise bünyemizden kalkacaktır. 1962 yılından 2000 yılına kadar Suluova Lisesi binlerce öğrenciye kucak açmış, bir çok başarılar elde etmiş, yetiştirmiş olduğu insanlar toplumun bir çok kademesinde görev almıştır. Bu güne kadar Ortaokul kısmından 8381 öğrenci, Lise kısmından 4782 öğrenci mezun etmiştir. Suluova Lisesi akıp giden zaman içerisinde Türk Gençlerine veTürk Milletine en iyi şekilde hizmet vermeyi ilke edinmiştir... Bize ulaşmak için; [email protected] e-posta adresini, 0 (358) 417 11 59 no'lu telefonumuzu, ya da aşağıdaki formmail'i kullanabilirsiniz... http://suluovalisesi.meb.k12.tr/ |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|