![]() |
|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
![]() ![]() |
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() TARİHİ Aksaray Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek LisesiOkul 1966 - 1967 öğretim yılında Aksaray Sanat Enstitüsü adı ile Tesviye , ****l işleri ve Ağaç işleri meslek dallarında 8 öğretmen ve 91 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İlk mezunlarını 1968 - 1969 öğretim yılı sonunda vermiştir. Okulun adı 1973 yılında Aksaray Endüstri Meslek lisesi olarak değiştirilmiştir. Mevcut bölümlere ilave olarak aşağıdaki bölümleri açarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine hız kazandırmıştır. 1977-1978 Öğretim Yılında Motor Bölümü 1985-1986 Öğretim Yılında Motor Teknik Bölümü 1989-1990 Öğretim Yılında Elektrik Bölümü 1990-1991 Öğretim Yılında Makine Teknik Lisesi ve Sıhhi Tesisat Bölümü 1993-1994 Öğretim Yılında Elektronik Bölümü 1997-1998 Öğretim Yılında Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümü 1997-1998 Öğretim Yılında Elektrik Teknik Lisesi Yapı Ressamlığı Bölümü 2004-2005 Öğretim Yılında CNC Bölümü 2005-2006 Öğretim Yılında Sanayi Boyacılığı Bölümü Endüstri Meslek Lisesinde Eğitim - Öğretim süresi 3 yıl , Teknik Lisede 4 yıl, Anadolu Teknik lisesi Bilgisayar Bölümünde ise 5 yıldır. Bilgisayar bölümündeki birinci sınıf hazırlık sınıfı olup , yabancı dili İngilizce'dir. Lise fen kolu düzeyinde eğitim ve öğretim yapılmaktadır. 3308 sayılı kanun gereği son sınıf öğrencileri sigortalı olarak asgari ücret üzerinden çalışarak kendi branşlarından işletmelerde mesleki beceri eğitimi görmektedir. Okulun bütün bölümlerinde döner sermaye çalışmaları faaliyetleri devam etmektedir. Piyasalardan gelen siparişler iş atölyelerinde öğretmenler, teknisyenler ve öğrenciler tarafından ortak çalışmalar neticesinde gerçekleştirilmektedir. Okulda ağırlık olarak milli eğitim baklanlığı ve il milli eğitim müdürlüğünün sipariş olarak vermiş olduğu donanım eşyaları olan, öğrenci sıraları öğretmen dolabı öğretmen masası yazı tahtası çalışma tezgâhı sandalye, plastik doğrama vb. işlerin imalatı yapılmaktadır. Endüstri Meslek Lisesi'ne 1996-1997 öğretim yılına kadar M.E.B tarafından merkezi sistemle yapılan imtihanlar sonucu öğrenci alınırken , 1997-1998 öğretim yılından itibaren temel eğitimi tamamlamış öğrenciler diploma notuna göre okul kabul edilmeye başlamıştır .Anadolu Teknik Lisesi'ne Anadolu ve Fen Lisesi için yapılan öğrenci seçme sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Okul halen Aksaray Merkez Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi adı altında 1 müdür Başyardımcısı, 5 Müdür Yardımcısı, 994 Öğrenci ve 123 Öğretmen ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca okulda 10 Teknisyen, 4 idari ve 8 yardımcı personel görev yapmaktadır. Branş öğretmenlerinden 25'i bu okulun değişik bölümlerinden mezun olan öğretmenlerdir. Adresi: Ereğli Kapı Mahallesi Eski Sanayi Caddesi No:42 68100 Aksaray Tel: (0382) 213 13 19 - 213 68 57 Fax: (0382) 213 21 38 Mail: [email protected] Web: http://atem68.k12.tr/ |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|