sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-15-2010, 11:44   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Akhisar Kayhan Ergun Anadolu Teknik Lisesi,Teknik Lise,Endüstri ML

Okulumuz 1945 yılında Şimdiki Pratik Kız Sanat Okulu binasında eğitim ve öğretime başlamıştır. İlk olarak Demir,Tesviye ve Ağaç işleri bölümleri açılmıştır . Yer darlığı sebebiyle Demir Atelyesi faaliyetlerini Yeni Handaki atelyesinde sürdürmüştür. Bu bölümün adı daha sonra ****l işleri olarak düzeltilmiştir.
1947-48 Öğretim Yılında bugün halen öğretime devam edilen ****l , Tesviye ve Ağaç işleri Atelyeleri Binalarına taşınan okulumuz orta sanat okulu olarak öğretime devam etmiştir . 1949-50 öğretim yılında adı Erkek sanat Enstitüsü olarak değiştirildi . Bu yıllarda okulumuza sadece erkek öğrenci alınmıştır . Okulumuzun Büyümesi sonucunda idareci odası ve derslik sıkıntısı çekildiğinden 1968 yılında bugünkü idari binanın ve dersliklerin yapımına başlanmıştır . Bu bina 1971 yılında hizmete açılmıştır .
1975 yılında okulumuza Elektrik Bölümü Açıldı . Bu bölüm için yeni ve modern bir bina yapıldı . 1983 yılında okulumuz Ağaç İşleri deposu olarak kullanılan bina geçici olarak düzenlenip , Motor Atelyesi haline getirilmiştir yaklaşık 10 yıl burada faaliyetlerini geçici olarak sürdürmüştür . 1991 yılında Motor Atelyesinin binasının inşaatına başlandı . 1993-94 Öğretim yılında Çevre Bakanı Sayın Rıza AKÇALI tarafından öğretime açılmıştır . Şu anda okulumuzda Mobilya-Dekorasyon , Tesviye , ****l İşleri , Elektrik ve Motor olmak üzere beş bölüm bulunmaktadır . Okulumuz binaları 18.000 m2 açık alan üzerine oturmaktadır . Okulumuz bünyesinde 1991-92 öğretim yılında Teknik Lise Açılmıştır . Şimdiki Adı Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesidir.
1997-98 öğretim yılında Anadolu Teknik Lise Açılmıştır . Bünyesinde Bilgisayar ve Elektrik Bölümü bulunmaktadır .
2005 yılında Modüler Sistem uygulamasına geçilmiş olup Megep çerçevesinde Okulumuzda Aşağıdaki Alanlar oluşturulmuştur. Bunlar ; Bilişim Teknolojileri , Elektronik Teknolojileri , Ahşap Teknolojileri , Makina Teknolojileri , Motorlu Araçlar Teknolojileri ve ****l Teknolojileri olarak değiştirilmiştir .
Akhisar'ın Saygın iş adamlarından Kayhan Ergun kendi adına yaptırdığı ek bina ile Okulumuza katkıda bulunmuştur . Kendisine , Yaptırdığı bu ek binadan dolayı teşekkür amacıyla Okulumuzun adı "Kayhan Ergun Anadolu Teknik Lisesi , Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi" olarak değiştirilmiştir .

TANIM: Bu okullarda öğrencilere; orta öğretim düzeyinde asgarî ortak genel kültür vermek, toplum sorunlarına
duyarlı, yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilinci ve gücünü kazandırma amacına
yönelik ortak genel kültür dersleri ile birlikte endüstriyel teknik alanlarda meslekî formasyon kazandıran, hem
yüksek öğretime hem mesleğe hazırlayan, aynı zamanda bir yabancı dil öğretilmesini amaçlayan, fen bilimleri
ağırlıklı programlar uygulanmaktadır.

ÖĞRENİM SÜRESİ: 4 YIL.

MEVCUT ALANLAR: BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ, ELEKTRİK ELEKTRONİKTEKNOLOJİSİ

TANIM:İlköğretim üzerine 4 yıl öğretim süreli okullardır. Bu okulların 9'uncu sınıfı meslek liselerinin 9'uncu sınıfı ile
ortaktır. 9'uncu sınıfta belirli derslerden, ilgili mevzuatında belirtilen başarıyı gösteren öğrenciler teknik liseye geçiş yaparak,
ilgi ve yetenekleri doğrultusunda endüstriyel teknik alanlarda meslekî formasyon verilmesini sağlayan, öğrencilerini hayata,
iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan, fen bilimleri ağırlıklı programlara devam edebilmektedirler.
Teknik liseler ilk kez 1969-1970 öğretim yılında faaliyete geçirilmiştir
MEVCUT ALANLAR:ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ, MAKİNA TEKNOLOJİSİ

TANIM: Bu okullarda öğrencilere; orta öğretim düzeyinde asgarî ortak genel kültür vermek, toplum
sorunlarınaduyarlı,yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve
gücünü kazandırma amacına yönelik ortak genel kültür dersleri ve çeşitli meslek alanlarında endüstrinin
ihtiyaç duyduğumeslekî formasyon verilmek suretiyle, hayata, iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan
programlar uygulanmaktadır. Endüstri meslek lisesi öğrencileri; 11 ve 12'incisınıflarda
genel bilgi ve teknik teorik dersleri haftanın iki gününde okulda, uygulamalı meslek derslerini ise
haftanın üç gününde alanları ile ilgili işletmelerin makine, araç-gereçve mesleğinde uzmanlaşmış
personel imkânlarından yararlanarak iş yerlerinde yapmaktadır.

MEVCUT ALANLAR: AHŞAP TEKNOLOJİSİ, MAKİNA TEKNOLOJİSİ,****L TEKNOLOJİSİ
, MOTORLU ARAÇLAR,

http://akhisareml.meb.k12.tr/
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)