sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 02-09-2010, 11:39   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Akçaabat Derecik Lisesi

Akçaabat Derecik Lisesi, 19 Ekim 1987 yılında eski Derecik İlkokulu’nda, kurucu müdür Mustafa UZUN, 8 öğretmen ve 30 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamış ve ilk mezunlarını l989/1990 eğitim öğretim yılında vermiştir..
09/10/2000 tarihinden itibaren Derecik Merkez Kur’an Kursu binasına taşınan okulumuz geçici olarak bu binada hizmete devam etti. 2007/2008 Eğitim öğretim yılında yeni yapılan prefabrike okulda hizmet verilmeye başlandı.

Okul bu güne kadar 556 mezun vermiştir. Bunların 100 kadarı çeşitli üniversitelere yerleştirilmiştir. 2000/2001 öğretim yılında okulumuz, ÖSY’de genel liseler arasında Trabzon birincisi olmuştur.

Okulumuzun açılışından bu güne kadar devam eden bina problemi büyük oranda çözülmüştür. Ortalama 30 civarında kayıt yapılmaktadır. Yeni okula taşınıldığı için bu sayının her yıl artması beklenmektedir.Halihazırdaki fiziki kapasitemiz ihtiyaca cevap vermektedir. Ancak kurumun çevre düzenlemesi yapılmadığı için sportif faaliyetlerin yürütülmesinde zorluklar yaşanmaktadır.

Okulumuzun kurucu müdürü olan Mustafa UZUN 2004 yılında emekliye ayrılmıştır. Tarih öğretmenimiz Osman SARAÇ, 1 yıl müdürlük görevinde bulunmuştur. 15 Ağustas 2005 tarihinde Abdullah BOGOÇLU müdürlük görevine başlamış ve halen bu görevi icra etmektedir.

Okulumuzda her yıl Atatürk Koşusu, Kermes, Tiyatro, Şiir Yarışması, Bilgi Yarışması ve Masa Tenisi Yarışmaları düzenlenerek öğretmen, öğrenci ve veli bütünleşmesi sağlanmaktadır.

Akçaabat Derecik Lisesi halihazırda 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 10 öğretmen ve 1 hizmetli ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Kurumun Misyonu :
Biz Derecik Lisesi olarak; ülkesini yüceltmek için bilimsel gelişimi ve kalkınmayı hedefleyen, milli ve şahsi mükellefiyetlerinin bilincinde, kişi hak ve özgürlüklerini koruyan, kararlı, gelişime ve yeniliklere açık ve kökleri mazide dalları atide bir nesil yetiştirmek için varız.

Kurumun Vizyonu:
Bilgide, kültürde ve erdemde her geçen gün daha iyiye.

Telefon 4622494050 Fax 4622495456
E-Posta
[email protected]
Web
http://www.dereciklisesi.k12.tr
Adres
Derecik Lisesi Akçaabat/Trabzon
Okul Müdürü
Abdullah BOGOÇLU
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)