![]() |
|
SonForum Muhabbet Arkadaşlarınızla içinizden geldiği gibi sohbet edebileceğiniz bölüm ,sıkıntılarınızı sevinçlerinizi paylaşmaya bire bir .Sadece üyelerimiz bu bölümü görebilirler. |
![]() ![]() |
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() ![]() DoĞruL Ey Mescid_i Aksa! Gazza de dogan günese bak! kan akacaktır ugruna elbet, Belkide topraga düsecek üç aylık bebek! İntifada kalkıp secdeden Huzurunda Allah diyecek!.. Filistinli Kardesim!... ![]() Filistinli Kardesim!... Nuh un azmi, Eyüp ün sabrı, İsa nın dua ve Muhammedin kitabısizinle olsun... ve hepinize selam olsun.... Selam olsun katiL tanka karşı tek taş atana... ![]() SeLam oLsun KatiLlerin kursunlarından korkmayan anaya... ![]() SeLam oLsun ''Lailahe illahhal'' ı alnında gururla taşıyana... ![]() Selam olsun küçük mücahitlere... ![]() Ve selam olsun şehitlere... ![]() Şehitlere.... ![]() Selam olsun ölüme el ele giden müslüman kardesşlere.... ![]() Selam olsun aglamaktan göz pınarları kurumus analara.... ![]() Selam olsun yetim kardeşini doyuran YİGİDE.... ![]() Selam olsun şehitleri tekbirlerle omuzlarında tasıyanlara.... ![]() Ve selam olsun Şehitlere.... ![]() Şehitlere.... ![]() Selam olsun dizleri üzerinde yasamaktansa.... ![]() Ayakta şehit olmayı tercih edenlere.... ![]() Selam olsun Kudüs sokaklarında silahlar altında secde edenlere ![]() kime boyun egdigimiz bellidir. Rahman ın ayetleri dolasır aramızda... Selam olsun kendini ogluna siper eden babaya... ![]() Ve selam olsun küçük Muhammed e ve şehadetine... ![]() Ve selam olsun tüm Şehitlere... ![]() Selam olsun babasının ardından gözyası döken filistinli kiza... ![]() Sen Agla filistinli kız Zalimleri gözyasın boğacak... bu karanlık devir gecmez sancısız Günes senin gözlerinden dogacak.... (Servet Yüksel) Selam olsun kefene sarılmıs minik bedenlere... ![]() Ne yakılır ne gömülür gercekler Düs görürken kursunlandı bebekler! Kundaklasın gül kokulu melekler.... (Servet Yüksel) Selam olsun kucak kucaga sehit olan anne cocuga... Doğmadan yazılmıs kaderim Bin parca oldu küçük kalbim Sarıl bana annecigim Eli tas tutan bütün ebabiller benim... (yasin Vasat) Selam olsun zaferi işaret eden küçük kardeşime... Yetim kalsa da bu yok elbet gider Rabbin o vaadi tecelli eder Bedir de inenler şimdide iner... Ve selam bayragını kafirin yüzüne carparcasına dalgalandıranlara... ![]() Filistinli Kardeşim!.... ![]() Nuh un azmi, Eyüp ün sabrı, İsa nın dua ve Muhammedin kitabısizinle olsun... ve hepinize selam olsun.... Allah ın selamı ve yardımı üzerinize olsun... ![]() Ve Allah ın laneti zalimlerin üzerine olsun! ![]() DoĞruL Ey Mescid_i Aksa! ![]() DoĞruL Ey Mescid_i Aksa! Gazze de dogan günese bak! kan akacaktır ugruna elbet, Belkide topraga düsecek üç aylık bebek! İntifada kalkıp secdeden Huzurunda Allah diyecek!.. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
#2 |
![]() Bu dava yalnız değildir hiçbir zamanda yalnız olmayacaktır Filistindeki kardeşelerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun dualarımız her daim onlarla paylaşım için teşekkürler |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() Ey içimde büyüyen kadîm yara And olsun, ahdim var kuruyacaksın Rüzgârla yanşan kurşunlara dayanacaksın Soğuk bir utançla ağıt yakacaksın Bağrımda tufanlar çoğaltacaksın Kalbine bir Ramallah bastıracaksın... Kendi sesimin yankısından utanıyorum yani şehit zeytin ağaçlarının altında Diken üstünde yatan annelerden utanıyorum Kudüs'ten ve öfkesinden Filistin semalarının... Ey Filistin, Göğsünde özgür bir halkın haritasını taşıyan "İşkence-bağlı gözlerim"den fışkıran ağlamak Öyle dökülüyor öksüz kentlerine ve kuyularına... Kulağımı yırtıyor, Yafatı küçük kızın türküsü ağıta durmuş bütün kum taneleri Ben taşlarımı tanklara ayarlıyorum Kızgın bakışlarımla üflüyorum Peygamber kokulu şiirler söylüyorum Kapatmak için yüreğimin ağrılı kapılarını Gaz fırınlı odalarda ölüm provasına yatıyorum... Ey Kudüs, Ey "gökte yapılıp yere indirilen şehir" Ey semasında burak uçan Ey annelerinin acı tarlası Ey babaların eylem bahçesi Ey çocukların oyun cephesi Kaldır ruhumdaki paslı ölüm kelepçesini Şiirden bakışlar sun, kahırdan sabır Ve taş atmayı öğret düşümdeki çocuklara Yormadan kollarını ağlatmadan o güzelim gözlerini... kaçıncı öiüm mayasıdır bu Kaçıncı zulüm dayandı ümmetin şakağına Doymadı toprak kana, uyumadı çetin imtihan Öyle bir kumar ki bu, kazananı hep siyon Ve ağlayan gözlerle savaş dileyen silah! Bugün doğan Filistinli bebekler Yeni bir Ortadoğu haritasına açtılar gözlerini Toprağa serilmiş kahraman babaları gibi baktılar dünyaya Onurlu ve içli dudaklarıyla sarıldılar annelerine Ölüme ayarlı korkuları tanımadılar daha Nisan yüzleriyle dinlediler sessizce okunan ezanları Mescid-i Aksa çizildi aşk dolu yüreklerine Dağları aşan bulutlar gibi ağladılar Yine de vazgeçmediler doğmak için Filistin'de Yattıkları taş yatağı şiire gibi bellediler Ve kıyam gecelerine uyanmak için uyudular kör karanlıklarda... Kan ağlayan yüreğim çaresizliği içiyor Sürgünde doğan gamzelerimde kızgın, al bir zambak Biliyor asırlık öfkemi top ve taşta kalan aklım Ey siyah gözlerinde miracı saklayan Kudüs İkindi sıcaklarında önüme düşen gölgem Ölümle aramda bir sen olduğunu hatırlatıyor Aceleyle havalanan kuş ve ayağından vurulan çocuk Öyle öksüz ve öyle şaşkın duruyor fotoğraflarda, Şimdi söyle ey Kudüs, Nasıl tutarım öfkeli damarlarımda çağlayan kanı Nasıl avuturum babası tutsak çocuğu türkülerle Nasıl yakarım kahırdan kapkara olmuş bakışlarını annelerin Ölümden başka silahı olmayan sokaklarda Çılgın ve azgın kuşkularla dolaşan virüsleri Nasıl boğarım kanlarında, elimdeki sapanla... Şimdi söyle ey Kudüs, Dilimin pasını çözecekse haykırmak Ve değiştirecekse tarihini Filistin'in Doya doya ağlarım kanatarak gözyaşlarımı... Çöl barut kokuyor Barut ölüm saçıyor, çaresiz annelerin mevzilerine Zaten ölmüş babalarını arıyor güneşle uyanan çocuklar Göçüp gitti duvarlarımızda yankılanan hercai sesler Bir şey kalmadı geçici heveslerden geriye Birkaç hatıra ve kocaman acı bir harita Birde huzur, herkesin payına düşen kadar Oysa şimdi Filistin'de Her gün bin kez ölen kalplerde ışkın sürüyor özgürlük Bağrına aşk basan anneler, bembeyaz çıkıyorlar sokağa Namluya taş sokuyor benim çocuklarım Kan ve barut kokusuyla çalışıyor yılgın saatler Savaş ilahileri okuyor düşünde ilk intiladaya çıkan genç Gülümsüyor dişleri, zangır zangır titrerken saçları Oluk oluk kan akıyor erdemli sokaklardan... Her taş Amr İbn'ül As oluyor çıkınca avuçlardan Ebabiller gibi dövüyor tasmalı yılanları... Sen ağlama ey Kudüs, Çılgın bir zafere hazırla dağlarını Giy sevinçten günlerin renkli elbisesini Biliyorum en zoru uzaktan acı çekmektir Ama sessiz tufanlar dövüyor uğuldayan dilimin örsünü Boğumdaki bu kanlı leke senin madalyan Unutma ey Kudüs "Melekler seninle cennete kadar!" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ah küdüs hüzünümün sehri her gece rüyalarima giren ugruna gözyaslarina boguldugum sehir..
Ey küdüs ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|