![]() |
|
SonForum Siyaset Meydanı Siyasetle ilgili haber,yorum,araştırma ,siyasi tartışma bölümü,siyasi serbest kürsünüz . |
![]() ![]() |
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() 1 nolu açılım: Açılımın ozanı Şivan Perver
Bir telaştır almış başını gidiyor,herkes bir taraftan açmaya çalışıyor..Kimi şehit annelerinden, kimi Norşin’den, kimisi de Şivan Perver’den açmaya çalışıyor.Bakalım daha neleri açacaklar.Söz konusu bu üç açılımı da sırası masaya yatıracağız.Öncelikle sayın Başbakanın Şivan Perver açılımını mercek altına alalım, bakalım ne menem şeymiş bu açılımlar. Başbakan partisinin gurup toplantısında “Neşet Ertaş ‘Gönül Dağı’ dediği zaman her birimizin tüyleri ürperiyor, aynı zamanda Şivan Perver ‘Halepçe’, ‘Hazal’ dediğinde gönül dünyamızın derinliklerine dalıyoruz..” diyerek malum çevrelere gönderme yapıyor.Çok bilmiş danışmanlarının gazı ile bu sözleri söylediğini zannediyoruz.Çünkü bu sözler Kürtçülük, PKK alanında faaliyet gösteren kesimler tarafından büyük bir kazanım olarak algılanmakta.Çünkü Şivan Perver söylediği şarkılar ile PKK ideolojisine yıllarca kan taşımıştır. Sayın Başbakan, siz Şivan Perver’den Halepçe’yi, Hezal’ı dinlerken duygulanıyorsunuzdur belki ama bizler Şivan Perver’in ey rakip(ey düşman) ve hernepeş (ileri), Kine Em(Kimiz),Serhildan Jiyane, Berxwedan Jiyane(Başkaldırmak Özgürlüktür,Direnmek Özgürlüktür) Halaylar Özgürlük İstiyor ve Peşmerge gibi şarkı ve marşlarını dinlerken ihaneti görüyoruz.Şimdilerde birtakım tuzu kuru kesimler tarafından allanıp pullanarak Türkiye kamuoyuna yutturulmaya çalışılan, “Pusula”sını şaşıran Mithat Bereket tarafından ayağına gidilerek röportaj yapılan ve büyük bir tanıtımdan sonra TRT’ye çıkarılan Şivan Perver kimdir?Bir de bizden dinleyin sayın Başbakan… Şivan Perver namı diğer İsmail Aygün, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin Karakeçili Türkmen aşiretlerine mensup bir köyde doğmuş ve aslen Mardinlidir. Karakeçili köyünde doğsa da aslen yörede Türkçe’de çingeneye karşılık gelen “mırtıp” “mıtrıp” gibi değişik adlarla anılan taifeye mensuptur.Marksist-Leninist ideolojiyi benimsemiş ve bu ideoloji etrafında şarkılar söylemiştir.Oldukça etkileyici bir ritim ve tonla söylediği şarkılarla PKK’nın silahlı mücadelesine destek veren ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yüzlerce genci dağa çıkmaya teşvik ederek onları ölüme sürükleyen bir Kürt ırkçısıdır.Bunu her zaman yanı başınızda bulundurduğunuz danışmanlarınız da çok iyi bilirler.Yıllarca PKK için çalıp söyleyen Şivan Perver daha sonra Irak’ın Kuzeyine geçerek Barzani’ye hizmet etmeye başlamıştır.Öcalan işle yolları ayrıldığı söylense de hiçbir zaman için böyle olmamıştır.Sorun sadece rant meselesinden kaynaklanmıştır.Daha fazla ranta sahip olacağını düşündüğü için Barzani ile anlaşmıştır..Yoksa sahip olduğu ırkçı fikirlerden asla taviz vermemiş aksine PKK’yı ve Öcalan’ı her zaman göklere çıkarmıştır… PKK elebaşısı Öcalan İtalya’da ağırlandığı dönemde, Şivan Perver İtalya’ya giderek Apo’ya bağlılık ve desteklerini bildirmiştir. Yine 18 Şubat 2005’te PKK’nın yayın organı Özgür Politika’ya verdiği röportajda aynen şunları söylemiştir: “…Her şey siyasettir, siyasetsiz yaşam olmaz, siyasetsiz toplumlar sistemleşmez, ama ben kendim için yapmıyorum. Şarkılarımda genel siyasi konular işleniyor. Ayrıca her siyasi harekete katkım olmuştur. Ben müziğe başladığımda PKK düşüncesi olabilir ama parti yoktu. Yalnız sayın Abdullah Öcalan’ı duymuştum. Unutmayayım, bir de rahmetli merhum Mazlum Doğan’ı görmüştüm. Okuluma gelmişti, gerilla mücadelesi vereceklerini anlatmıştı. O zaman tanıştık. Bir o iki kişiyi tanımıştım. Sonra ben Mazlum Doğan’a nerden getirdin bu fikirleri diye sorduğumda; bana, ’sen Apo’yu tanıyor musun?’ demişti. Ben sadece bunları görmüştüm. Sonra faaliyetleşti, gelişti, ulusallaştı ve ben de en büyük hizmetleri yapanlardan biriyim. Birçok siyasete hizmet ettim ve birçok değişik siyasettimiz de olsun istedim. Biliyorum işler kolay değil. Evet sanat Kürt toplumu gibi bir halk içinde siyaset taşır ve taşımalıdır. Bizde o toplumun bir ferdi olduğumuz için elbetteki her partiye destek ve hizmetimiz olmalıdır…” Çok değil, bu yıl içerisinde, 21 Mart 2009’ da Almanya’nın Hannover kentinde PKK tarafından organize edilen Nevruz etkinliğine katılan Şivan Perver, kendisini ısrarla Türkiye’ye Nevruz kutlamalarına davet eden Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’a da cevap niteliğinde olmak üzere, burada şunları söyledi: “Kürtlerin on yıllardır büyük bir bedel ödediklerini belirterek, “Biz halk olarak, büyük bedeller ödedik. Çok acılar çektik. Ama hiçbir zaman mücadelemizden ve özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz. Biz inatçı bir halkız. Bu inadımız olmasaydı bugün buralarda olmazdık” “Kürtler bugün her tarafta direniş içindedir. Bu direnişin baş mimarlarından gerillayı selamlıyorum” “Daha düne kadar bizi inkar ettiler, çocuklarımızın kollarını kırdılar. Ve bizi öldürdüler. Kürtlerin önderi Abdullah Öcalan'nı zindana attılar. Bugünde kalkıp Nevroz'u birlikte kutlamaya çalışıyorlar. Bu ikiyüzlülüktür. Bizim barış ve kardeşlik taleplerimizi hiçbir zaman kabul etmediler. Savaşla karşılık verdiler” Konuşması sık sık 'Biji serok Apo' sloganlarıyla biten Şivan Perver bunun üzerine Kürtçe 'Vin çaven minin' diye karşılık vererek, ‘İmralı'daki Kahramanı selamlıyorum’ dedi. Sanatçının bu sözü üzerine on binlerce PKK’lı tek ses olarak Öcalan lehine sloganlar atmıştır. Almanyalara kadar gidip pazarlığa oturan TRT yetkililerine ve kendisini bir kahraman gibi görüp ikide bir “Türkiye’ye dönüyor,TRT 6’ da konser verecek v.b” başlıklar atan necip Türk medysaına yönelik olarak yaptığı açıklamada şöyle buyurmuştur: “..Eğer Sivan Perver vatanına geri dönecekse, tek vesile sadece halkı ile buluşmak olacaktır ve bu konuda bütün Kürt kamuoyu bilgilendirilecektir. Kürtçe yayın yapan bütün kanallar -ki bunun içinde TRT Kürt kanalı da dahildir-Şivan Perver’in müzik kliplerini, konserlerini sanatcının telif haklarını korumak suretiyle yayınlayabilir. Eğer TRT Kürt kanalı Şivan Perver’in ‘Kine Em’, ‘Halepce’, ‘Peşmerge’ veya ‘Kürdistan’ kelimesinin geçtiği şarkılarını yayınlayabiliyorsa bu noktada Şivan’ın tarihi misyonu ile ilgili hiçbir problem görmüyoruz.. Şivan Perver hiçbir zaman halkına sırtını dönmeyecek ve Kürt hareketine (yani PKK’ya ) karşıtlık temelinde bir pozisyonu olmayacaktır...” (Şivan Perver Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’nun açıklaması 15 Aralık 2008) Şimdi bizim necip medyamız hemen olaya balıklama atlayacak ve Şivan Perver’in “Hezal” adlı şarkısında “ istemediği biriyle evlendirilen bir ‘Kürt’ kızının annesine, babasına ve kardeşine yakarışlarını anlattığından” bahsedecek.. Halepçe adlı şarkısında “Halepçe’de Saddam tarafından gaz bombası ile –zehirlenen insanların öyküsünü anlattığından dem vuracaklar ama Şivan Perver’in “Hernepeş” “Ey Rakip” ve “Serhildan Jiyane,Berxwedan Jiyane” adlı marş niteliğinde olan şarkılarından hiç biri bahsetmeyecektir.Ama biz sizlere bu Kürtçe söylenmiş parçaların bir kısmının Türkçesini aktaralım ki sayın Başbakanın “Gönül Dağı” nı dinlerken kabaran gönlü bunları dinlerken kabarır mı acaba kararı siz verin.. *Ey rakip(ey düşman) , İran topraklarında 1946'da kurulup 11 ay sonra yıkılan Mahabad Kürt Cumhuriyeti için Hozan Dildar tarafından yazılan marştır. Irak’taki sözde Kürdistan Federal Yönetiminin bugün milli marşıdır. Sözlerinin Türkçesi şöyledir: "Dinle düşman, Kürt halkı hala yaşıyor Top ateşinden ve felaketlerden hiç yılmayacak. Kürt gençliği aslan gibi şahlanıyor, Sarsılmaz cesaretiyle, Hayat tacını kanıyla kazanıyor. Kim söyleyebilir Kürdün yok olduğunu Kürt yaşıyor, bayrağı yeniden dalgalanacak. Biz ki, Medler'in ve Keyhüsrev'in çocuklarıyız.. Kürdistan'dır daima inancımız ve kanunumuz Devrim çocuklarıyız kızıl renkle kutsandık. Korkmuyor musun ey düşman, kanlı geçmişinizden Kürt gençliği daima kurban vermeye hazır. Ölüme hazır, ölüme hazır, ölüme hazır." *Hernepeş(İleri) PKK’lılar tarafından sözde milli marş olarak kabul edilen bu şarkı yüzünden kaç gencin canı yanmıştır, kaç genç dağa çıkmıştır bölgede yaşayanlar iyi bilirler. Kürt gençlerini kızlar üzerinden dolduruşa getirerek dağa çağıran bu sözde milli marşın bir kısmının Türkçesi de şöyledir: “Güzel Kürt kardeşlerim gelin Ülkemizin ardına gidelim Eğer siz gelmezseniz biz kızlar yeteriz Haydi ileri, gün bizim günümüz Ülkemizde mücadele bizi bekliyor Yeni kuşağın genç kızları biz de çalışmak istiyoruz Biz bu genç canımızı ülkemizin yoluna koyduk Yüreklerimiz çelikleşti artık Haydi kızıl bayrak için hep beraber gidelim…” *Serhildan Jiyane Berxwedan Jiyane(İsyan Özgürlüktür Direniş Özgürlüktür) Bu şarkının da Türkçe sözlerine bakınca kime karşı direnişten, kime karşı isyandan, nerenin dağlarından bahsettiğini ve Kürdistan özlemi içerisinde nasıl yanıp tutuştuğunu çok daha iyi anlıyoruz. “Dağların tepelerinde isyan hey Zindanlarda direniş Delikanlıların sesi güzel geliyor bana Kızların sesi güzel İsyan, direniş… İsyan yaşamdır Direniş yaşamdır Durmak fayda getirmez Onu geliştirmek bizim amacımızdır Kürdistan bizi bekliyor Onun gözleri bizi çağırıyor İsyan, direniş… İsyan yaşamdır Direniş yaşamdır” Evet sayın Başbakanı duygulandıran Şivan Perver gerçekte budur. Ve bahsedilen güzel şeyler böyle hain gerçeklere dayanıyorsa vay halimize. http://www.haberiniz.com/index.php?o...erq&Itemid=157 |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|