|
Kitap Dünyası Kitaplarla ilgili tüm paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
03-07-2010, 11:55 | #1 |
Aç Sınıfın Laneti (Sam Shepard) Özeti,Konusu,Karakterleri
Aç Sınıfın Laneti Konusu:Yazar: Sam Shepard Çeviren: Pınar Kür ISBN: 975-14-0202-6; Baskı Tarihi: 1990 Özgün Dili: İngilizce 110 sayfa, Ciltsiz. Hamur Remzi Kitabevi / Oyun Dizisi 'Sanki ben okyanustaymışım, onlar da keşif uçuşuna çıkmış, üstümde uçuyorlar. Beni gözlüyorlar, salınıyorlar. Düşmanın resimlerini çekiyorlar yukardan. Düşman da ben. Çevremdeki boşluğu içinde duyuyordum, kocaman, kapkara bir dünya gibi. Hayvanmışım gibi dinledim çevreyi. Korku içinde. Ses korkusu. Gerilmiştim. Sanki her an bir şey istila edecek beni. Bir yabancı. Tarifi imkânsız bir şey.' 'Hiçbir şeyin değişmediğini, değişmeyeceğini gördükçe bunalıyordum. Her sabah, her şey, hep aynı. Dışarılarda bir şey bulacağıma inanmıştım. Parçalardan bir bütün kurmaya çalıştım hep. Geçişleri kavrayamadım bir türlü. Doğuyorsun, büyüyorsun, bombalar atıyorsun, çocukların oluyor, barlara dadanıyorsun... sonra da bu. Bi yerde her şey üstüme üstüme geldi. Hepsi üstüme yıkıldı. Hep dışarlarda aradım. Aslında aradığım şey burada, bu evdeymiş.' Anekdotlar: 'Buried Child' adlı oyunuyla Pulitzer Tiyatro Ödülü'nü kazanan Sam Shepard, artık sinema dünyasıyla iç içe bir yaşam sürüyor. Yönetmenlik yapan yazar, sinema oyuncusu Jessica Lange ile birlikte yaşıyor. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|