sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SAĞLIK - KADIN-ERKEK-CİNSELLİK > Kadınlar Kulubü > Bebek Anneleri
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-08-2014, 18:54   #1
Kullanıcı Adı
REYHAN
Standart 24 Aylık Bebek Gelişimi

24 Aylık Bebek Gelişimi
2 Yaş Bebeğiniz Şunları Yapabilir

Çocuğunuzun ayak ve kollarındaki sevimli kıvrımlar yok olmuş, kafası vücuduna oranla daha normal büyüklüğe gelmiştir. Bu sene içerisinde ayakları ve gövdesi uzamaya başlayacaktır. Kemerine daima asılı gibi duran tıknaz karnı düzleşecektir – bu da onun daha düzgün bir sırta sahip olmasını sağlayacaktır. Genelde, daha düzgün ve uzun bir vücut görünümü ile daha çok ana okulu çocuğuna benzeyecektir. Görünümdeki bu değişikliklere rağmen bebekken olduğundan daha az yemek yiyor gözükebilir. Vücut boyutuna göre kalori ihtiyacı daha azdır. Bazı günler yemeğini silip süpürecek bazı günler ise onu itecektir. Üzülmeyin, sizin tutarlı besleyici yemekler ve ara öğünler sunmanız ile gelişimi normal bir şekilde devam edecektir.
Bebeğiniz bu ayda; koşar zıplar, köşeleri daha kolay döner. Zıplayarak merdiven çıkabilir. İstediği nesneye uzanabilir. Hareketi artmıştır.
Gördüğü her şeyi inceler, keşfetmek ister. Her şeyi kendisi yapmakta diretir. Çabuk öfkelenir ve sabır göstermeyi bilmez. Paylaşmaktan hoşlanmaz.
Yüzünün bölümlerini, organlarını tanır. 20 kadar kelime söyler. İki sözcüklü cümle kurabilir. Söyleyebildiğinden çok daha fazlasını anlayabilir. Kelimeleri birleştirerek yeni ifadeler elde etmeye çalışır.
Dişlerini fırçalayabilir. Tuvalet eğitimine hazırdır. Bu aydaki sağ ya da sol el tercihi gelecekte hangisini kullanacağını gösterir.
Kitap sayfalarını çevirir ve gördüğü nesnelerin adını söyler. Masal dinlemek hoşuna gider.
2 Yaş Davranış Gelişimi

Bu sene çocuğunuz bağımsızlık üzerine odaklanmıştır. Belki bu çağın özelliği davranışları sergilemektedir ancak bazen yeni zihinsel becerileri denediğini de görebilirsiniz. Bu davranışlardan bazıları:
1. Bazı hareket ve kelimeleri tekrar etme: Bu onun yeni bir beceri edinmesi için gereklidir. Belirli bir kelimeyi veya beceriyi öğrendiği apaçık ortada olsa bile, sizin seyretmeniz veya duymanız için onu tekrarlamaktan onur duyacaktır.
2. Sınırları test etme: Bağımsız küçük bir çocuk olarak kalabalık bir caddede birlikte yürürken sizin elinizi tutmamak için her şeyi yapacaktır. Fakat emniyette olduğunu gerçekten bilmek ister. Onun emniyet duyguları sürekli karşı çıkmasına rağmen kırılmayan yerleşmiş sınırlardan kaynaklanmaktadır.
3. Hayır! Ben mi yapacağım? Sizden farklı olduğunu belirtmek için karşı koymak zorundadır. Başarıları ona büyük güven verir ve olumlu tutum için sahneyi hazır hale getirir.
4. İnceleme ve daha sonra bağlanmak Onun amacı bağımsız bir kişi olmaktır fakat bazen ara sıra sevecen bir büyüğün kucağında sevgi-bağlılık yakıtını tazelemek isteyebilir. Onun sizi hatırlama ve zihninde sizin resminizi tutma kabiliyeti keskinleştikçe ayrılık endişesi duyguları azalsa da gene de bazen tekrar alevlenebilir.
2 Yaş Bebeğinizin Gelişimini Nasıl Destekleyebilirsiniz?

Sizden ayrılmak ve kucağınıza gelmek duyguları arasında gidip gelmektedir. Bazen tutulmak isteyecek bazen de siz harekete geçtiğinizde “hayır” diyecektir. Öfkelendiğinde ya da ağladığında, duygularını onun için tanımlamak daima işe yarar. “Evet oyuncağı alamadığın için kızdın”, bağıran ve hatta tepinen bebeğiniz sadece anlaşılmak ister ve onu anladığınızı fark ettiğinde rahatlar. Bazen onunla duygularınızı paylaşabilirsiniz. “Babanın işe gitmesine üzüldüğünü biliyorum, ben de üzülüyorum” diyebilirsiniz.
Çocuğunuzun zihnindekilerin ne olduğunu anlamanın en iyi yolu onu oynarken seyretmektir. Oyununun daha karmaşık hale geldiğini fark etmişsinizdir. Artık, ilgisini çeken bir faaliyete daha uzun süreler bağlı kalabilir. Dünyayı fiziksel ve duygusal açılardan anlamaktan ziyade zihni zihinsel kavramlara, düşüncelere ve fikirlere kaymıştır.
2 Yaş Konuşma Becerileri

Çocuğunuzun dil gelişimi sizi şaşırtacaktır. Oyunda iki cins dil becerisi vardır – alıcı ve ifade edici. Ona söylediğiniz hemen hemen her şeyi anlamaktadır. Talimatlarınızı takip edip sorularınızı anlayabilir, bazen sizi duymamazlıktan gelebilir.
İfade edici dil yeteneği ise her çocuğa göre değişmektedir. Onun yaşındaki diğer çocuklarla karşılaştırmak doğru değildir. Ona özgü gelişim sürecine saygılı olunuz. Çocukların çoğunda bu yıl aniden bir dil patlaması gözlenir. Kendi başına iken sevdiği kelimelerini denemeye başladığını gözleyebilirsiniz. Ve kısa zamanda iki kelimeyi yan yana getirip basit cümleler kuracaktır.
Onunla daima konuşun. Bu dil gelişimini destekler. Araştırmalara göre, anneleri kendileriyle konuşan çocuklar anaokulu döneminde daha geniş bir kelime dağarcığına sahip oluyor.
Konuşmasını desteklemek için, ona yardımcı olun, ifade etmek istediklerini ona açıklayın. Unutmayın; konuşmayı da sizi taklit ederek öğreniyor. Kısa cümleler kurduğunda, ona cümleyi tamamlaması için ısrar etmeyin. Bu bebeğinizi kızdırır ve konuşmaktan soğutur. Bunun yerine, karşılıklı diyalog halinde olmanız daha yapıcı olur.
Dil gelişimine yardımcı olabilmek için ayrıca rutin günlük okumalara devam edebilirsiniz. Okunmasını istediği kitapları onun seçmesine müsaade edin. Her sayfada ne olduğu hakkında konuşun. Çoğunlukla sizinle öğrendiği kelimeler dahil yeni keşiflerini paylaşmak isteyecektir. Uyku öncesi günde 5-10 dakikalık bir okuma bile onun dil gelişimine büyük destek sağlayacaktır.
2 Yaş Aşı Takvimi

Hepatit A aşısının 1. dozu
REYHAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 20:11


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog Snus Satın al düşmeyen takipçi satın al