01-10-2008, 19:45 | #1 |
Zeytinli Açma
Zeytinli Açma
Malzemeler: 1 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya(42 gr) 1\2 çay bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı şeker 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un 70-80 gr yumuşamış tereyağı(içine sürmek için) 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş zeytin(ben dilimlenmiş konserve zeytin kullandım) Yapılışı: Bir kaba ılık su, bir yumurta, diğer yumurtanın akı, tuz, maya, şeker ve 1\2 çay bardağı sıvıyağı alıp yoğurun. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve 1 saat mayalandırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç büyüklüğünde açın. Ortasına biraz yumuşamış tereyağı sürüp zeytin yerleştirin ve rulo yapıp bükerek halka şekli verip iki ucunu birleştirin. Tepsiye dizdiğiniz açmalara yumurta sarısı sürün ve 30 dakika daha mayalandırdıktan sonra 200 derecedeki fırında pişirin. Not: Dilerseniz yumuşamış tereyağı yerine margarin ya da sıvıyağ kullanabilirsiniz. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|