![]() |
![]() |
#1 |
![]() Malzemeler
200 gr. üzüm yaprağı 2 bardak haşlanmış yeşil mercimek 6 adet kuru soğan 10 adet yeşil soğan 1 demet kıyılmış maydanoz 1 demet kıyılmış dereotu 1 bardak zeytinyağı 2 adet limonun suyu 8 adet kesme şeker 2 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yemeğin Tarifi Geceden ıslattığınız mercimekleri haşlayıp, suyunu süzün. Soğanları kare şeklinde doğrayıp, tuz ve karabiberle ovalayın. Maydanozu, dereotunu, yeşil mercimekleri, zeytinyağını, limon suyunu ve şekeri içine atın. Karıştırarak, dolmanın içini hazırlayın. Harcı yaprakların içine yerleştirip, sarın. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine suyu ilave edin. 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra tabağa alıp, servis yapın. Üzerini dereotuyla süsleyin. |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
#2 |
![]() Paylaşımın İçin Tşkler..
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() tesekkürler
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|