![]() |
![]() |
#1 |
![]() Malzemeler
500 gr. yağlı kıyma 8 adet kabak 12 adet Adana patlıcanı 4 adet kuru soğan 6 adet domates 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı biber salçası 6 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz Yemeğin Tarifi Pirinci ılık suda bekletin. Dolmanın içini oyup tuzlu suda bekletin. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp, sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayın. Tuz ve domatesi ekleyip, 5 dakika pişirin. Kıyma, pirinç, pişirdiğiniz soğanlı domatesin yarısı, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız harcı dolmanın içine doldurun. Ağız kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin. 2 bardak sıcak su ve kalan soğanlı domatesi ekleyin. Kısık ateşte 45 dakika pişirin. |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
#2 |
![]() saolasın...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() TŞkler..
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|