06-13-2008, 13:21 | #1 |
Yaşmaklı Enginar Dolması
Malzemeler
200 gr. kıyma 6 adet enginar 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet kuru soğan 10 adet arpacık soğan 2 adet havuç 2 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz Süslemek için: Yarım demet dereotu Yarım limon Yemeğin Tarifi Enginarın kararmaması için limonla ovalayıp tepsiye sıralayın. Kıyma, tavla zarı formunda doğranmış kuru soğan, pirinç, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız harcı enginar çanaklarının içine doldurun. Yağlı kağıtla enginarı sarın. Fırına dayanıklı tepsiye arpacık soğan, doğranmış havuçu sıralayın. Enginarı da üstüne koyup, 3 burdak su ekleyin. 180 derecelik fırında 5 dakika pişirin. Dereotuyla süsleyip servis yapın. |
|
|
|
06-13-2008, 16:24 | #2 |
Paylaşımın İçin Tşkler..
|
|
06-13-2008, 17:11 | #3 |
tesekkürler
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|