WHO'NUN TANIDIĞI 6 TIP FAKÜLTESINDEN BIRI
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yanardağ: 'Tam donanımlı laboratuvarlar ve çağdaş alt yapımız ile nitelikli hekimler yetiştirme, sürekli yeni bilgiler keşfetme ve yaşam kalitesini yükseltmeyi sürdürme kararlılığındayız' dedi.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tanınan Türkiye’deki 60 Tıp Fakültesi içindeki 6 Tıp Fakültesinden biri olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi köklü geçmişi, mükemmel eğitim programları, yenilikçi bilimsel anlayışı, takım çalışması bilinci, etik kurallara tam uyumuyla ulusal ve uluslararası alandaki başarılı işbirliği çalışmalarıyla Türkiye’de tıp eğitimi ve sağlık hizmetlerinde öncü ve lider olma rolünü sürdürüyor. İstanbul Üniversitesi içinde bulunan tek “Tıp Fakültesi” 1967 yılında İstanbul ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri olarak iki ayrı fakülte olması ile yoluna Cerrahpaşa Tıp Fakültesi olarak devam eden fakülte, eğitim, araştırma, hastalıklardan korunma, tanı ve tedavi alanlarında deneyimli ve bilgili öğretim üyeleri, sağlık görevlileri ve nitelikli öğrencileri ile bir bütün olarak uluslararası düzeyde topluma hizmet vermeye devam Ediyor. Bünyesinde 20’ye yakın öğrenci külübü barındıran üniversite, öğrencilerine sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerinin yanında, bilimsel araştırmalarda da destek sağlıyor. Sürekli Tıp Eğitim Komisyonu önderliğinde birinci basamak sağlık hizmetlerinde görev yapan hekimlere yönelik çeşitli eğitim programları sağlayan fakülte, ayrıca eğiticilerin eğitim becerileri kursları, mezuniyet öncesi eğitim çerçevesinde öğrenci etkinlikleri, yardımcı sağlık personeline yönelik hizmet içi eğitim kursları ile de dikkat çekiyor. Fakülte bünyesinde ayrıca halka, ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik eğitim ve aydınlatma faaliyetleri sürdürüyor. 422 profesör, 88 doçent, 10 yardımcı doçent, 60 uzman ve 450 uzmanlık öğrencisi, Türkçe Tıp ve İngilizce Tıp’taki 2500 civarında öğrenci sayısı ile üstün nitelikli bir yapıya olduklarına dikkat çeken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yanardağ: 'Koruyucu ve iyileştirici sağlık hizmetlerini sunmada büyük çaba gösteren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi 350. 000 m²’lik açık alan üzerinde 21 binada 210. 000 m² kapalı alana sahip olup, ortalama 1650 yatan hasta ve günlük 2000 ayaktan hasta kabul etmektedir. Fakültemiz, tam donanımlı laboratuvarları ve çağdaş alt yapısıyla nitelikli hekimler yetiştirerek, sürekli yeni bilgiler keşfederek, yaşam kalitesini yükseltmeyi sürdürme kararlılığındadır' dedi.
Sağlık Yayıncılık
Bütçemiz Bu Yıl İtibari ile İyi
Göreve başladıkları 15 Haziran 2006 tarihi itibarı ile hem görsel hemde teknik olarak, öğretim üyeleri ve ve diğer çalışanlar ile beraber fakülteye katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade eden Yanardağ, yıllardır zorda olan bütçelerinin bu yıl itibarı ile son derece iyi bir konuma geldiğini kaydetti. Üniversitelerin döner sermaye ile çalışan kuruluşlar olduğunu ifade eden Yanardağ, devletten hiçbir yardım almadıklarını ve bütçelerinin kısıtlı olduğunu söyledi. Öğretim üyelerinin ve çalışanların döner sermaye katkı paylarını yine kendi gelirlerinden ödediklerini belirten Yanardağ: 'Alınan her türlü teknik malzeme, cihaz ve hizmet alımı döner sermayemizden karşılanmaktadır. Yemek ve güvenlikte dahil olmak üzere bunların bize yıllık maliyeti 25-30 milyon YTL civarındadır ve bu bizim sadece hizmet alımına ödediğimiz paradır. Bunun dışında çalışanlarımıza da döner sermaye ödüyoruz' şeklinde konuştu.
Cerahpaşa Tıp Fakültesi bünyesinde döner sermaye düşüklüğü nedeni ile kamuya geçen çalışanları olmadığına dikkat çeken Yanardağ, bir dönem kendilerinden de özel sektöre geçen hemşireler olduğunu sözlerine ekledi.
Son dönemde hizmet alımı ile çalışan hemşirelerin maaşlarında da iyileştirmeye gittiklerini ifade eden Yanardağ, şimdi kendilerine aşırı talep olduğunu, 100 hemşirenin sırada beklediğini söyledi. Devlet Hastanelerindeki asistan ve uzman doktorların tıp fakülterinden daha yüksek ücretler aldığı kaydeden Yanardağ: ' Sırf bu sebeple Devlet Hastanesine geçen asistanımız ve doktorumuz yok. Çünkü asistanlar buraya ekonomik getiriden ziyade eğitim amaçlı geliyorlar. Belki tıp fakültesi dışında çalışan kamu kuruluşlarından geçiş yapmak isteyenler olabilir. Çünkü oralarda performans adı altında ek bir ücret veriliyor' dedi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi olarak özel hastanelerden hiç bir eksiklerinin olmadığını söyleyen Yanardağ, Özel hastanelerin ve Devlet Hastanelerinin çözüm bulamadığı tüm hastaların tıp fakültelerine gönderildiğine dikakt çekerek: 'Bu yüzden bizim sorumluluğumuz çok büyük. Onlar işin içinden çıkamayınca hastayı ambulans ile bizim kapımıza bırakıp gidiyorlar. Sonuçta ağır ve uğraş gerektiren hastalar ile tıp fakülteleri uğraşıyor. “ Bu İstanbul Tıp Fakültesi içinde bizim içinde aynı ' şeklinde konuştu.