02-14-2009, 01:00 | #1 |
Velibah (Çerkes Böreği)
MALZEMELER hamur ıcın Yarm paket yas maya 2 su bardagi ilik su 1-tatli kasigi tuz Alabildigine un ıcı ıcın Bır kılo patates 250 gr bayaz peynır 1 su bardagı sut,karabıber,tuz velıbahları yaglamak ıcın tereyagı[mıktar ıstege baglı] Hamur yogurma kabinda suyla mayayi eritelim.unu eleyerek yavas yavas ilave edelim.tuzunuda katarak cok yumusak bir hamur yapalim.ustunu kapatarak dinlendirelim.hamur iki katina cikincaya kadar.sonra hamurdan mandalina buyuklugunde bezeler yapalim.uzerini nemli bir bezle ortelim. Haslanmis patateslerin kabuklarini soyduktan sonra sogumadan pure haline getirelim.peyniri rendeliyelim tuzunu,karabiberinide ilave edip yoguralim.bir su bardagi ilik sutu patateslere ekleyelim. yine yoguralim patatesler kendini toparlayinca,yaptigimiz hamur bezeleri buyuklugunde toplar yapalim.(patateslerlerde putur olmayacak) acarken hamurdan disariya cikabilirler.buda iyi bir sonuc olmaz tabii ayni zamandada buyukce bir teflon tavayi atese oturtalim tava isinin caya kadar biz velibahin yapimina gecelim.once tezgaha biraz un serpelim hamur bezesini elimizle acalim ortasina patates topunu koyalim. kenarlarindan toparlayarak hamuru ustte birlestirelim agzini kapatiktan sonra,tezgaha biraz un serperek kapatigimiz yeri alta getirelim ve elimizle ortadan basliyarak kenarlara dogru acalim hamurun her tarafi esit kalinlikta olmasi lazim. iki elimizle yavasca alip teflon tavaya yerlestirelim(tavanin cok iyi isinmasi lazim)ates ne cok fazla harli nede kisik olacak. hamur yavas yavas kabarmaya baslayinca yani bir yuzu pisince oteki tarafini cevirelim.iki yuzude pisince,teryagiyla yaglanmis tepsiye alalim hamurlari teker teker ayni sekilde pisirdikten sonra uzerlerini yaglayalim ustuste dizelim.sonra bicakla ucgen dilimler halinde keselim |
|
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|