Üsküdar Şeyh Şamil Lisesi
Okulumuz1977 -1978 öğretim yılında Üsküdar Örnek Mahallesinde yer alan Sosyal Meskenler İ.Ö.Okulu bünyesinde “ Örnek Ortaokulu” adıyla açılmış, öğrenci potansiyelinin artması sonucu 1979-1980 öğretim yılında örnek lisesine dönüştürülmüştür. Uzun zaman başka okullar bünyesinde faaliyete devam ettikten sonara 1993-1994 öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan şu anki binaya taşınmıştır. Bu esnada Orta Asya’da Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını kazanması üzerine bu uğurda çok mücadele eden Şeyh Şamil ‘in adı okulumuza verilmiştir. Okulumuz 1997–1998 öğretim yılından itibaren Yabancı Dil Ağırlıklı Liseye dönüştürülmüştür. 1999-2000 öğretim yılından itibaren de MLO uygulamasına geçilmiştir.
Okulumuz sadece kendi bölgesinden gelen öğrencilere değil farklı bölge ve ilçelerden gelen öğrencilere de eğitim – öğretim hizmeti sunmaktadır. 2005/2006 Öğretim yılı itibari ile 723 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilere 21 derslik, 4 laboratuar, 1 sosyal bilimler salonu, 1 kütüphane ile eğitim desteği sağlanmaya çalışılmaktadır. 2005–2006 öğretim yılı itibariyle Fizik ve Kimya laboratuarlarının yenilenme işlemi İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılmaya başlanmıştır. Bilgisayar laboratuarı ise Bakanlıktan gelecek bilgisayarlar ile Bilgi İşlem Sınıfı haline dönüştürülecektir.
Okulumuz kuruluşundan 2005/20006 öğretim yılına kadar geçen sre içinde Ferhan POLAT isimli müdür tarafından yönetilmiş . müdürümüzün emekli olması üzerine Ali İhsan TAVUKÇU 26.09.2005 tarihinde okulumuzda müdür olarak göreve başlamıştır.
|