06-10-2008, 15:49 | #1 |
Tutmaç Çorbası
Malzemeler
2 bardak yeşil mercimek 1 bardak erişte 2 yemek kaşığı margarin 1 adet kuru soğan 2 bardak yoğurt 2 yemek kaşığı un 4 bardak su veya et suyu Kuru nane Tuz Karabiber Yemeğin Tarifi Yeşil mercimekleri akşamdan soğuk suyla ıslatın. Mercimekleri haşlayıp, suyunu süzün. Soğanı yağda pembeleştirin. Mercimekleri ilave edin. Yoğurtla unu karıştırın. Tuzu ve karabiberi ekleyip, mercimeklere ilave edin. Suyunu katın. Karıştırarak, kaynatın. Erişteyi ekleyin. 15 dakika daha kaynatın. Naneyi atıp, karıştırın. Altını kapatın. Servise hazırlayın. Tutmaç çorbası, Sivas?a özgü bir lezzettir. |
|
|
|
06-10-2008, 16:07 | #2 |
Eline Saglık Tşkler...
|
|
06-10-2008, 18:14 | #3 |
tskler
|
|
05-08-2021, 14:40 | #4 |
elinize sağlık
|
|
10-12-2022, 10:15 | #5 |
Tarif için teşekkürler, elinize sağlık
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|