07-22-2008, 12:08 | #1 |
Şuala Krem - Ekler Pastası
Malzemeler
Hamur için: 1 küçük paket margarin (yumuşak 125 gr.) 2 1/4 su bardağı un (25 bardaktan az) 4 yumurta 2 tatlı kaşağı şeker 2 tutam tuz 2 su bardağı su Krema için: 1 yumurta 1 su bardağı şeker 3 çorba kaşığı un Yarım litre süt Yarım paket küçük margarin (65gr.) Limon kabuğu rendesi ve vanilya Pastanın Tarifi Bakır bir kaba yumurta şeker un limon kabuğu rendesi konur. Yavaş yavaş süt ilave edilip karıştırarak pişirilir. Ilıyınca yağ ve vanilya konur. Bakır bir tencereye 2 bardak su yağ şeker tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak Pişirilir. (Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır.) Ilıyınca yumurtalar birer birer kırılır karıştırılır. Ucuna geniş huni takılmış krema torbasına doldurulup yağlanmış tepsiye yuvarlak veya uzun sıkılır. (Ceviz büyüklüğünde veya bir parmak uzunluğunda.) Orta hararetli fırında gevrek olarak yavaş yavaş pişirilir (içinin boşalması için). İçlerine krema pompası ile krema doldurulur. Üzeri çikolata ile kaplanır veya pudra şeker elenir. Üzeri için: 50 gr. sütsüz çikolata ile 50 gr. margarin kaynar su bulunan bir kabın üzerinde eritilip iyice karıştırılır. Pastaların üzeri bir çikolataya batırılıp ters çevrilir. |
|
|
|
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
|
|