sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > SonForum Siyaset Meydanı
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


SonForum Siyaset Meydanı Siyasetle ilgili haber,yorum,araştırma ,siyasi tartışma bölümü,siyasi serbest kürsünüz .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 12-02-2009, 19:19   #1
Kullanıcı Adı
Melancholy
Thumbs down Sokakları savaş alanına çeviren parti ; Halkın tepkisi-miş



Sokak çatışmaları, siyasi anlayış veya partiye bağlanmamalı; BU HALKIN TEPKİSİ imiş...

Türk, partisinin genel merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin, demokratikleşme sorunlarını masaya yatırarak, büyük bir cesaret ve kararlılıkla çözmek zorunda olduğu bir süreçle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

''Kürt sorunu, oyalamadan, kandırmadan, zamana yaymadan, ciddiyetle ele alınmak zorundadır'' diyen Türk, DTP'nin başta ''Kürt sorununun çözümü olmak üzere, Türkiye'nin bütün demokratikleşme sorunları konusunda taraf olduğunu'' ifade etti.

ÖCALAN’IN ELİNİ TUTUN
- İmralı hükümetin açılım olarak ortaya sürdüğü sürecin armasıdır. Bu açılımın en önemli konusudur. Kürtlerin gözü kulağı İmralı’dadır. Kürtler İmralı’ya geliştirilen tavrı kendisine bir tutum olarak saymaktadır. İmralı Kürtlerin en hassas noktasıdır.

- Sayın Öcalan çağdışı uygulamalara rağmen, 11 yıldır barış için mücadele etmektedir. PKK’nın aldığı eylemsizlik adımı ve barış elçilerinin gelişi onun eseridir. Öcalan’ın uzattığı bu elin tutulması gerekirken, sergilenen davranışları halkımızın kabul etmesi mümkün değildir.

- İMRALI SİSTEMİ DEĞİŞTİRİLMELİDİR
- Öcalan’ın dikkate alınmadığı, onun yok sayıldığı bir süreç, Kürt sorunun çözümüne bir katkı sağlamaz. Tecride dayalı İmralı sistemi hala devam ederken, açılımdan söz etmenin bir inandırıcılığı olmaz.

- Toplumsal gerginliğin tırmanmaması için halkın hassasiyetlerinin dikkate alın. İmralı sistemine bir an önce son verilmesi gerekiyor. Bu ülkemizi çok tehlikeli noktaya sürükler. İmralı sistemi bir çatışma zemini olmaktan çıkarılmalıdır. İmralı çözüm için bir kapı, barışın anahtarı olarak görülmelidir. Sayın Öcalan’ın çözüme katkı sunabileceği koşullar yaratılmalıdır.

- Kürtlerin barış taleplerinden vazgeçeceğini sanmak yanılgıdır. Hükümet ülkemizi yeniden çatışmalı ortama sürükleyecek olan bu politikadan vazgeçmelidir.

ÖCALAN’IN KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMEDİ
-Yaşama koşulları iyileştirilecek haberler pompalandı ancak, 10 metrekarelik bir yerden, 7 metrekarelik bir yere alınmış. Daha önce pencereden hava alma imkanı varken, şimdi tavanda bir penceresi var. Burada bir iyileştirme değil, tam tersine koşulları daha da geriletmiştir. Biz burada bu gibi yaklaşım biçimlerinin toplumda tepkiler yarattığını hepimiz biliyoruz. Sayın Öcalan önemli bir şahsiyet olmasaydı, diğer mahkûmlar gibi başka cezaevinde olurdu. Türkiye’nin hassasiyetleri diyoruz, 72 milyonun hassasiyeti diyorsanız, Kürtlerin hassasiyetinin de içine katılarak değerlendirilmesi gerekiyor.

EYLEMLER HALK TEPKİSİYMİŞ
-Tabii ki toplumun tepkisidir. Biz bunu bir gerilim olarak değerlendiriyoruz. Elbette ki insana yönelik bir eylemin yaşanmasını istemiyoruz. Ama toplumsal bir gerilim çıktığı zaman bunu bir partiye ve anlayışa bağlamak doğru değil.

- Biz başından beri bu tepkilerin göz önünde tutularak Türkiye’yi rahatlatacak bir çözümün bulunmasını istiyoruz. Bütün Kürtler bu çatışmalı ortamın sona ermesi konusunda kararlı bir duruş sergiliyor. Kürtlerin taleplerinin yerine getirecek bir formülün ortaya konulması. Doğal olarak toplumu tatmin etmeyen bir durum ortaya çıkarsa, tepkilerde gelişir. Biz bu konuda bu süreçte, tepkilerin demokratik şekilde olması için çalışmaları yapacağız.

ensonhaber
Melancholy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 12-03-2009, 13:57   #2
Kullanıcı Adı
NOYAN
Standart

100-150 kişi hakkında soruşturma açmışlar. doğrusu da bu zaten ama bir yandan da yasa değiştirmeye çalışıyolar; 18 yaşından küçük pkk sempatizanlarının ağır ceza almalarını engellemek için. belki de yasayı değiştirmişlerdir, takip edemedim.

bu pkk sempatizanlarını İzmirliler taşladı diye, İzmirlilere söylenmedik laf bırakmadı liberal demokrat yazarlarımız. ne ırkçılığımız kaldı ne faşistliğimiz. açın bakın gazeteleri, aynı yazarlar vatandaşa molotof atan, evini - işyerini taşlayan bu onun bunun çocuklarını eleştiren tek laf etmezler.
NOYAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 05:31


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2025

2007-2025 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı