06-16-2008, 16:26 | #1 |
Şiveydiz
Malzemeler
250 gr. kuşbaşı et 500 gr. yeşil sarmısak 250 gr. yeşil soğan 6 bardak su 1 bardak nohut 4 bardak yoğurt 1 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı sıvıyağı Haspir Kuru nane Tuz Yemeğin Tarifi Sarmısak ve soğanları temizleyip, yıkayın. Yan yan, iri iri doğrayın. Haşlayın ve süzün. Etleri, 6 bardak su ve nohutla birlikte iyice pişirin. Sarmısak ve soğanları içine atın. Tuz serpin. Yoğurtla unu çırpın. Kaynamakta olan karışıma yavaş yavaş karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. 15 dakika sonra altını kapatın. Yağda nane ile haspiri çevirin. Çorbanın üzerine dökün. Sıcak sıcak servis yapın. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|