sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > İNTERNET KAFECİLER FORUM > Web - Webmaster > Site Tanıtımları
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Site Tanıtımları Sitelerinizi bu başlık altında tanıtabilirsiniz..


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 07-24-2014, 01:02   #1
Kullanıcı Adı
TeknoCini
Standart sineshop

Geçtiğimiz yıldan itibaren 4K televizyonlar iyiden iyiye hayatımıza girmeye başladı. Markalar bu alana yöneldi, yüksek çözünürlüğü ön tasarıya çıkaran reklamlar yaygınlaştı. Hem de; izlenecek fazla muhteva olmasa dahi FullHD televizyonlar ikinci tasarıya itildi bile diyebiliriz. 4K televizyon isteyen her tüketicinin de dikkat etmesi şart olan kimi şeyler var tabi. Neticede televizyonlarımızı uzun müddet kullanıyoruz. O yüzden gelecekte standart olacak teknolojileri şimdiden desteklemesi, satın alırken ehemmiyetli bir etken olmalı.
Akıllı televizyonlarda 4K içerik izlemek istiyorsak; ilk olarak televizyonda HDMI 2.0 teknolojisi var mı kontrol etmeliyiz. Bu teknoloji hem geriye uyumlu olması, hem de 3840x2160 çözünürlükte 60 fps muhtevası desteklemesi ile ön tasarıya çıkıyor. Bir kaç oyun dışında daha 60 fps 4K muhteva olmasa da, ileride çıkacak, bilhassa aksiyon filmleri ve spor müsabakalarının 4K 60 fps ile kayıt edilmesi kaçınılmaz. Ayrı olarak HDMI 2.0; 32 kanallı 1536 khz ses desteği ve 21:9 görüntü formatına uygunluğu ile, netlikle yeni bir televizyon alırken bulunması şart olan bir teknoloji.
İkinci en ehemmiyetli özellik ise HDCP 2.2 . Yüksek Bant genişliğinde Dijital Muhteva Savunması mananına gelen bu teknoloji ise, 4K muhtevanın izlenirken legal olarak savunmasını üstleniyor. Daha internetten 4K izlemek, irtibat hızlarımızla pek olası gözükmese de, yeni nesil blu-ray diskler ve yayınların bu şifreleme ile gelmesi bekleniyor. 4K yayını izlemek içinse şifre çözücünün televizyonda olması gerekli. Şayet HDCP 2.2 televizyonda yoksa, harici bir oynatıcı almak çözüm olacaktır.
Son olarak ise HEVC veyahut bilinen isimiyle H.265 kodek desteği. Yeni nesil bu kodek; MPEG-4'ten iki kat daha tesirli sıkıştırma yapabiliyor. Başka bir deyişle tabii 4K içeriği, görüntü ve seste fazla kayba uğramadan sıkıştırmak mümkün. Tabi bu desteğe sahip olmayan tv sahiplerinin, yeniden harici medya oynatıcılarına yönelmeleri lazım.
Peki şu anda piyasa da satılan televizyonlar ne vaziyette? 2013 seneninde çıkan; Panasonic TC-L65WT600 HDMI 2.0 desteğine sahip tek televizyon. Sony, bir yazılım aktüellemesi ile; 2013 model televizyonlarına bu desteği vereceğini izah etti. Yalnız geçen yıl çıkan hiçbir 4K televizyonun HDCP 2.2 ve HEVC desteği yok, belirtmeden geçmeyelim. Bu seneki televizyonlarda ise vaziyet daha iyi gözüküyor. Sony, Samsung tv, LG, Panasonic, Sharp ve Toshiba; yukarıdaki tüm teknolojilere sahip televizyonları piyasaya sürdüler. Sene sonuna kadar çıkacak diğer markaların ürünlerinde de bunların olması bekleniyor.
TeknoCini isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 15:53


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



webmaster blog boşanma avukatı istanbul
Snus Satın al çarşamba pasta çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım düşmeyen takipçi satın al