sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SAĞLIK - KADIN-ERKEK-CİNSELLİK > Kadınlar Kulubü > Yemek Tarifleri ve Mutfak Muhabbetleri
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-03-2009, 00:45   #1
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart Dünya Mutfağından Yemek Tarifleri..

ALMAN USULÜ BİFTEK

750 gr. kemiksiz sığır kıyması,
1 çorba kaşığı un,
2 yumurta sarısı,
1 yumurta,
3 kahve kaşığı karabiber, tuz,
2 bardak galeta unu.

Makinadan iki defa geçmiş kıymayla iki yumurtanın sarısını bir miktar da karabiber ve tuz koyarak iyice yoğurun ve bunları parçalara ayırarak yarım parmak inceliğinde yassı birer köfte şekli verin. Diğer tarafta tabakların birine bir çorba kaşığı un, diğerine iki bardak galeta unu ve üçüncü tabağa da bir yumurtayla tuzu koyarak yumurtayı çırpın ve sonra da yaptığınız köfteleri birer birer önce una, sonra da sırayla yumurtaya ve galeta ununa her tarafını batırıp, bunları kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 01-03-2009, 00:45   #2
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart

Bismark Filetosu

Tavaya yarı yarıya zeytinyağıyle sadeyağ koymalı ve süt danası filetolarının her iki yüzünü iyice kurutmadan pişirmeli. (Filetolar kanlı kalacaktır.) Pişen filetoları tuzlayıp biberledikten sonra sıcak yerde tutulan servis tabağına yan yana yerleştirmeli. Filetodan kalan yağlı suya bir tatlı kaşığı yağ kattıktan sonra fileto sayısı kadar sahanda usulüyle yumurta pişirmeli ve her filetoya bir yumurta oturttuktan, kalan yağı üzerlerine döküp kızarmış veya sote edilmiş patatesle de servis tabağını süsledikten sonra servis yapmalı.
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 01-03-2009, 00:46   #3
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart

ALMAN SOSU

Kullanılacak malzeme (6 kişi İçin):
50 gram tereyağı,
50 gram un,
2 bardak tavuk suyu (bulunmazsa et suyu da olabilir.),
100 gram çiğ krema,
2 yumurta,
yeteri kadar tuz,
yeteri kadar karabiber

Yapımı: Tereyağını eritin. Rengi değişmeye başlayınca hızlı hızlı karıştırarak üzerine unu boşaltın ve yağa iyice yedirin.
Unu iki-üç dakika pişirdikten sonra ılık tavuk suyunu azar azar dökerek hızlı hızlı karıştıracağınız yağlı una yedirin. Karışım koyu bir kıvama gelinceye kadar çok hafif bir ateşte karıştırarak pişirin. İstenilen kıvama gelince bir kâsenin içinde kırdığınız ve çiğ kremayla birlikte çırptığınız yumurta sarılarını azar azar dökerek ve hızlı hızlı karıştırarak salçaya yedirin. Salça kaynamaya başlarken tadına bakın. Tuzu biberi yeterliyse hemen salça kâsesine boşaltıp servis yapın.
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 01-03-2009, 00:46   #4
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart

SOSLU MANTAR (ALMANYA)

Kullanılacak malzeme (6 kişi İçin):
100 gram tereyağı,
50 gram un,
2 bardak tavuk suyu (bulunmazsa et suyu da olabilir.),
100 gram çiğ krema,
2 yumurta,
1 demet maydanoz,
yeteri kadar tuz,
yeteri kadar karabiber
1 kilo iri mantar.

Yapımı: Mantarları temizleyip dilimlere bölün. Bir tavaya 60 gram tereyağı koyup eritin. İçine mantarları atın, tuzlayıp biberledikten sonra kızartarak pişirin.
Mantarlar pişince üzerlerine ince ince kıyılmış maydanozları serpin ve servis tabağına alarak bir Alman salçasıyle birlikte servis yapın.

Alman salçasını şöyle hazırlamanız gerekir: Kalan tereyağını eritin. Rengi değişmeye başlayınca hızlı hızlı karıştırarak üzerine unu boşaltın ve yağa iyice yedirin.
Unu iki-üç dakika pişirdikten sonra ılık tavuk suyunu azar azar dökerek hızlı hızlı karıştıracağınız yağlı una yedirin. Karışım koyu bir kıvama gelinceye kadar çok hafif bir ateşte karıştırarak pişirin. İstenilen kıvama gelince bir kâsenin içinde kırdığınız ve çiğ kremayla birlikte çırptığınız yumurta sarılarını azar azar dökerek ve hızlı hızlı karıştırarak salçaya yedirin. Salça kaynamaya başlarken tadına bakın. Tuzu biberi yeterliyse hemen salça kâsesine boşaltıp mantarlarla birlikte servis yapın.
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 01-03-2009, 00:46   #5
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart

BİSMARK BİBER DOLMASI

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
8 irice dolmalık biber,
1 baş soğan,
1 sosis,
25 gram salam,
1 tavuk göğsü,
50 gram jambon,
1 çorba kaşığı kırık pirinç,
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
1 kaşık kıyılmış dereotu,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
50 gram margarin yağı,
25 gram rendelenmiş parmesan peyniri veya tulum peyniri,
yeteri kadar et suyu ve tuz.

Yapımı: Biberlerin saplarının çevresini keserek birer kapak açmalı ve bu kapaklardan yararlanarak içlerindeki çekirdeklerle çekirdek yataklarını çıkarıp atmalı. Bir tavaya zeytinyağıyle rendelenmiş soğanı koyup karıştırarak bunu kavurmalı. Soğan pembeleşince küçük parçalara doğranmış tavuk göğsünü katmalı ve karıştırarak nar gibi oluncaya kadar bunları da kızartmalı. Sonra tavayı ateşten indirip bir kenarda soğumaya bırakmalı. Bu işler oluncaya kadar pirinci tuzlu kaynar suda hafifçe haşlama!ı. Soğanlı ve yağlı tavuk göğüsleri soğuyunca bunları jambon, maydanoz, sosis, salam, peynir ve dereotuyla birlikte makineden iki defa geçirerek kıymalı. Kıymanın içine tuz ve haşlanmış pirinci katıp birkaç defa daha karıştırarak pirinci kıymaya yedirince bu harçla biberlerin içlerini doldurmalı.
Doldurulmuş biberleri bir güvece yerleş, tirmeli. Bunların üstüne yeteri kadar et suyu dökmeli ve kabı ateşe koyup biberleri pişirmeli.
Dolmalar pişince bunları servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapmalı.
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 01-03-2009, 00:47   #6
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart

İstridye Soslu Biftek [Çin Mutfağı]

Malzemeler:
  • 500gr. biftek
  • ½ fincan mantar (dilimlenmiş)
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 6 adet yeşil soğan (ince doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/3 fincan istridye sosu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • ¼ fincan şarap
  • 1 çay kaşığı zencefil
Hazırlanışı:
Etleri ince şeritler halinde kesin ve mısır nişastasına bulayın.
İstridye sosunu 1 yemek kaşığı mısır nişastasıyla karıştırın.
Wok’a 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğan sarımsak ve biberleri karıştırarak 3-4 dk. kavurun.
Wok’dan bir tabağa alın.
Etleri ve mantarları tencerede yaklaşık 1 saat kadar pişirin. (Etler pişinceye kadar) Şeker soya sosu zencefil ve şarabı ekleyerek kaynatın.
Daha önce pişirmiş olduğumuz soğan sarımsak ve biberleri de ekleyin.
Hepsini karıştırarak 2-3 dk. daha pişirin.
Servis tabağına alıp servis yapın.



  • Karışık Sebzeli Biftek

    Malzemeler:

  • 500gr. Biftek (ince şeritler halinde kesilmiş)
  • 1 orta boy kırmızı soğan
  • 2 adet yeşil soğan (doğranmış)
  • ½ fincan dilimlenmiş mantar
  • 1 diş sarımsak (dilimlenmiş)
  • 1 adet zencefil (dilimlenmiş)
  • Marine Etmek için:

  • 2 yemek kaşığı light soya sosu
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Sos:

  • 3 yemek kaşığı dark soya sosu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sherry
  • Pişirilen etin suyu
  • Hazırlanışı:
    Marine etmek için hazırladığınız malzemeleri karıştırarak etlerin üzerine dökün. 15dk. marine edin.
  • Wok’u ısıtın. 2 yemek kaşığı yağla birlikte etleri pişirin.
  • Etleri bir tabağa alın.
  • Etin suyundan 2 yemek kaşığı alın. (sosa eklemek için) Wok’a soğan, sarımsak ve zencefili koyarak kavurun.
  • Son olarak mantarları ekleyin. Mantarların rengi değişinceye kadar pişirin.
  • Sos için gerekli malzemeleri karıştırdıktan sonra Wok’a sebzelerin içine ekleyin. Karıştırarak 1-2 dk. pişirin.
  • En son olarak etlleri ekleyin. Hepsini kısık ateşte 1-2 dk. karıştırın.
  • Sıcak olarak servis yapın.
  • *** Afiyet Olsun ***




İstridye Soslu Biftek

Malzemeler:
  • 500gr. biftek
  • ½ fincan mantar (dilimlenmiş)
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 6 adet yeşil soğan (ince doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/3 fincan istridye sosu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • ¼ fincan şarap
  • 1 çay kaşığı zencefil
Hazırlanışı:
  1. Etleri ince şeritler halinde kesin ve mısır nişastasına bulayın.
  2. İstridye sosunu 1 yemek kaşığı mısır nişastasıyla karıştırın.
  3. Wok’a 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup, soğan, sarımsak ve biberleri karıştırarak 3-4 dk. kavurun.
  4. Wok’dan bir tabağa alın.
  5. Etleri ve mantarları tencerede yaklaşık 1 saat kadar pişirin. (Etler pişinceye kadar) Şeker, soya sosu, zencefil ve şarabı ekleyerek kaynatın.
  6. Daha önce pişirmiş olduğumuz soğan, sarımsak ve biberleri de ekleyin.
  7. Hepsini karıştırarak 2-3 dk. daha pişirin.
  8. Servis tabağına alıp servis yapın.
*** Afiyet Olsun ***
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 01-03-2009, 00:48   #7
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart

PIRASALI ÇİN BÖREĞİ


MUTFAK Çin

MALZEMELER

3 adet yufka
2 adet yumurtanın akı
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
3-4 adet orta boy pırasa
1 adet orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
3 adet beyaz lahana yaprağı
1,5 su bardağı süt
1 kase galeta unu
tuz
karabiber

TARİF Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun. Ardından çok ince doğranmış lahanayı, rendelenmiş havucu ve ince doğranmış pırasayı ekleyin. Tuzu ve karabiberide atın, kavurun. Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın. İlk yufkayı serip üzerine yumurta aklı karışımdan sürün.Tüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin. Üçüncü yufkanın üzerine hiç birşey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen olarak kesin. Üçgenlerin geniş kısmına sebzeli harcımızdan koyup, yan kenarlarını içe katlayıp rulo gibi sarın. Börekleri sütün içinde 5 dakika bekletin. Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin ve orta hararetli fırında alt üst eşit pişirin.
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 01-03-2009, 00:49   #8
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart

soslu kılıç

MUTFAK
Çin



MALZEMELER

zeytinyağ
2 adet limon
100 gr kapari
400 gr kılıç balığı
200 gr yeşil zeytin
10 adet defne yaprağı
taze kara biber, çekilmiş
tuz

TARİF Kılıç balığını yıkayıp bir süçgeçte süzün. Sonra, keskin bir bıçak yardımıyla kılçığını ve derisini yüzüp, çok ince dilimler halinde kesin ve geniş, düz bir tabağa sadece bir kat olmak kaydıyla dizin. Diğer yanda, bir katpa 4 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine gezdirin. Sonra da kaparileri, zeytinleri ve defne yapraklarını balıkların üzerine yerleştirin. Tabağı folyo ile örtüp, serin bir ortamda sosu emmesi için 6-7 saat bekletin. Tabağı limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın.
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 01-03-2009, 00:49   #9
Kullanıcı Adı
Hasret
Standart

ÇİĞ BALIK / Sashimi ( 4 kişilik )
Malzemeler :
250 gr. ton balığı fletosu
Acı hardal
Soya sosu
Rendelenmiş turp
İnce kıyılmış zencefil kökü
MaydanozHazırlanışı :
Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir.

Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin.

Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal, turp ve zencefil köküyle ile servis yapın.






Paella



Malzemeler 1 kg pirinç
10-15 adet halka kalamar
20-25 adet karides
10-15 ufak midye
2 adet temizlenmis dilbaligi
1 mezgit filetosu
4 adet kirmizi dolmalik biber
4 adet dolmalik yesil biber
1 peket kuskonmaz konservesi
yarim çorba kasigi safran
2 adet kereviz yapragi
yarim kilo domates
1 adet küçük enginar
150 gr mantar
2 büyük kuru sogan
2 adet havuç
1/2 demet maydanoz
zeytinyag
karabiber, tuz

Hazırlanış dil baligi, mezgiti ve midyeleri bir yerde kereviz yapraklari, maydanoz, ufak dogranmis havuç, sogan ve domates ile beraber haslayin ve ayirin, (hasladiginiz suyu pilav yapiminda kullanmak üzere ayirin)

mantar ,ufak dogranmis kuskonmaz, enginar, dogranmis kirmizi ve yesil biber, kalamar ve karidesleri teflon bir tencerede kavurun kavururken baligin haslama suyundan ufak bir fincan dökebilirsiniz.

Pilavi,balik ve diger malzemeleri hasladiginiz suyu kullanarak pisiriniz,sulu haldeyken safrani ekleyiniz.

Pisen pilavin üzerine diger tüm malzemeyi ekleyerek demlenmeye birakiniz.

Servis yaparken üzerine kuskonmazlari ekleyerek süsleyebilirsiniz

Afiyet olsun.





ÇİĞ BALIK / Sashimi ( 4 kişilik )
Malzemeler
:

250 gr. ton balığı fletosu
Acı hardal
Soya sosu
Rendelenmiş turp
İnce kıyılmış zencefil kökü
Maydanoz
Hazırlanışı :
Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir.

Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin.

Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal, turp ve zencefil köküyle ile servis yapın.





ÇİN SALATASI ( 5 kişilik )
Malzemeler :
1 küçük baş lahana
1 çorba kaşığı susam
3 çorba kaşığı yer fıstığı yağı
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı hardal
4 adet doğranmış su kestanesi
4 sap doğranmış taze soğan
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Lahanayı yıkayarak kalın damarlarını çıkartın, lokma halinde doğrayın, gevrekleşmesi için bir naylon torbaya koyarak buzdolabında bırakın.

Susamı kuru bir tavada karıştırarak kavurun ama yakmayın.
Lahananın dışında tüm malzemeyi karıştırın, bir servis tabağına koyarak bir saat dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerine lahanayı koyarak hafifçe karıştırın.




ETLİ PIRASA ( 4 kişilik )
Malzemeler :

1/2 kg.kuzu kuşbaşı
1/2 kg. pırasa
4 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı sek şarap
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı şeker
2 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Hazırlanışı :
Genişçe bir tavaya yağı koyarak sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavurun.

Kuşbaşı eti tavaya atarak, renk değiştirinceye kadar karıştırarak pişirin.

Kuşbaşı doğradığınız pırasaları da ilave edip 3 dakika kavurun.

Geri kalan malzemeyi ekleyip 3 dakika daha kavurun.Ve servis yapın.
Hasret isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 01-03-2009, 09:51   #10
Kullanıcı Adı
morciii
Standart

farklı lezzetlet de tatmak lazım sıkıldım artık hep aynı şeyler sağol
morciii isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 17:48


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog Snus Satın al düşmeyen takipçi satın al