11-30-2008, 04:40 | #1 |
Sütlü Mantarlı Tavuk
1. 1-Tavuk göğsü 2 adet kemiksiz
2. 2-Mantar Yarım kilo 3. 3-2 adet yeşil biber (acı acısız isteğe bağlı) 4. 4-2 Su bardağı Süt 5. 5-Kekik bolca 6. 6-Yarım fincan mısırözü 7. 7-tuz-karabiber 1. İlk adım tavuklarımızı haşlıyoruz ve tiftiyoruz 2. Biberlerimizi ince ince doğruyoruz 3. -Öncelikle pişireceğimiz tencereye yarımfincan mısır özü ekliyoruz yağımız kızdımı hemen biberlerimizi ekleyip azıcık kavuruyoruz...Biberlerin üzerine tavukları birlikte tekrar birkaç dakika kavuruyoruz ve ayıklanmış mantarlarımızı ekliyoruz....Hepsini kavurup üzerine direk sütümüzü ekliyoruz bolca kekik tuzunu karabiberini serpip kaynayınca kısık ateşte pişmesi için bırakıyoruz.. 4. 5. Olduki mantarlar pişmedi süt içinde az kaldı süt asla eklemiyoruz Direk bir bardak su ekleyip pişene kadar bu işlemi yapıyoruz 6. 7. Afiyet olsun Arkadaşlar |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|