sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SAĞLIK - KADIN-ERKEK-CİNSELLİK > Kadınlar Kulubü > Yemek Tarifleri ve Mutfak Muhabbetleri > Tatlılar-Kekler-Pastalar
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 05-02-2008, 14:34   #1
Kullanıcı Adı
kAcAhK
Standart Kara Kek

Malzeme Listesi

* 1 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı şeker
* 2 su bardağı un
* 250 gram erimiş ve soğumuş tereyağı
* 3 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 limon kabuğu rendesi
* 2 yemek kaşığı hindistan cevizi (süslemek için)

Yapılışı: Tereyağını eritin ve soğutun. Yağın yarısını ayırın, diğer yarısının içine kakao, süt, şeker, limon kabuğu rendesini karıştırın ve çırpın. Oluşturduğunuz bu karışımdan 1 su bardağı ayırın (kekin uzerini suslemek icin kullanacagiz).

Geride kalan kakaolu karışımın içine önceden ayırdığınız erimiş yağı, yumurtaları, kabartma tozunu koyun karıştırın ve azar azar unu ilave ederek mikserle çırpın.

26-28 cm çapındaki kek kalıbınızı hafifçe yağlayın ve yağlı yanmaz fırın kağıdı koyun ( yağlı kağıt kullanırsanız keki kalıptan çıkarmak çok kolay oluyor).Kek karışımınızı kalıba dökün ve 175 derecede yaklaşık 35 dakika pişirin.

Her fırının pişirme süresi farklı olabilir, lütfen kekinizin piştiğinden emin olun.

Kek piştikten sonra 1 su bardağı ayırdığınız kakaolu karışımı küçük bir tencereye koyun orta kuvvette ateşte ocağa alın, karışım kaynayınca ocağı hafif ayara alın ve 2 dakika pişirin. Ocaktan alin ve karışımı 2-3 dakika bekletin, daha da kıvam kazanacak , sonrasında kaşık ile firin tepsisi icindeki kekinizin üzerine yavaş yavaş gezdirin.Kekin heryerinin ıslanmasını sağlayın. Sosunuzun tamamini dokun ve kek bu sosu tamamen cekene kadar bekleyin.Yagli kagidin kenarlarindan tutarak servis tabaginiza aktarin.Yagli kagidi kenarlarindan yuvarlak olarak kekin buyuklugunde kesin (kekin altinda yagli kagit kalacak).



-Yagli kagit kullanmiyorsaniz keki servis tabagina aktardiktan sonra kasik yardimi ile sosu kekin uzerinden gezdirebilirsiniz,
-veya keki dilimleyerek tabaklara aldiktan sonra istediginiz miktarda sosu dilim kekin uzerinden gezdirebilirsiniz.

-Hindistan cevizini elinizle kekinizin kenar kısımlarına ve servis tabağının kenar bölümlerinize serpin.

Afiyet olsun....
kAcAhK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 11:29


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog Snus Satın al düşmeyen takipçi satın al