01-06-2009, 18:14 | #1 |
Aşk yemekleri
Aşkın yolu mideden geçer.
Aşk...O muhteşem duygu; sıcak, gizemli, heyecan verici...İçiniz kıpır kıpır... Tesadüf bir dokunuş bile yüreğinizi kıpırdatmaya yetiyor. İlk kez evinize geliyor ya da özel bir gece - onun doğumgünü, evlilik yıldönümünüz, ilk tanışma gününüz. "Özel"liği her neyse önemli olan yaptığınız yemeklerle muhteşem bir akşam geçirmeniz. Ömer Albayrak sizler için en özel aşk yemekleri tariflerini hazırladı. Çorbasından ana yemeğine, tatlısından sabah kahvaltısına kadar aşk gecenizin en güzel tatlarını bu sayfalarda bulacaksınız. |
|
|
|
01-06-2009, 18:14 | #2 |
Öpücüklerle sunulacak çikolatalı, yumuşacık bu pasta size sihirli ve unutulmaz bir akşam geçirtecek
Malzemeler 200 Gr acı çikolata 200 Gr tereyağ 100 Gr tozşeker 1 Paket vanilya 4 Adet yumurta ( sarıları ayrılmış) Ve mümkünse "kalp "şeklinde bir kalıp Yapılışı : Bir kabın içerisinde çikolata ve tereyağını kısık ateşte eritin (soğumaya bırakın). Daha sonra yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın. Soğutulmuş çikolata ile karıştırın. Diğer tarafta yumurta beyazlarını el mikseri ile iyice çırpın, çikolatalı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Hazırladığınız karışımı önceden yağladığınız kalp şeklindeki kalıbın içine boşaltın. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN |
|
01-06-2009, 18:15 | #3 |
gül yapraklı pilav
Cok eski zamanlardan beri gül, aşk ve güzelliği temsil ediyor. Günün birinde Yunan mitolojisindeki Tanrıçalardan Cloris çiçek olmuş, Afrodit bu çiçeğe neşe ve cilve vermiş. Tanrı Dionissio ise hoş kokusunu bağışlamış. Ondan sonra bu çiçek aşk Tanrısı Eros'a verilmiş ve o da adını çiçeklerin kraliçesi " gül " adını koymuş. Her gülün rengine göre farklı anlamı vardır. ( Aman! yanlış gül almayın Mercan rengi: Arzu Şeftali: Gizli aşk Kırmızı: Tutku Koyu pembe: Minnet Beyaz: Saflık Sarı: Kıskançlık Artık pilavınızı yaparken koyacağınız gül yaprağı rengini size bırakıyorum. Sizin duygularınız kadar güzel bu pilavı hazırlarken kullanacağınız gül yapraklarının rengi de duygularınızı ele verecek. Ona göre!.. Malzemeler 1 Su bardağı pirinç (yasmin kokulu) 1 Çorba kaşığı tereyağ 1 Su bardağı et yada tavuk suyu 2 Çorba kaşığı tereyağı yada margarin 1 Su bardağı pirinç Tuz Yapılışı: Derin bir tencerede yağı eritin. Pirinci ekleyip yağı çekene kadar karıştırın. Ateşi kısıp şarabı ilave edin ve buharlaşmasını bekleyin. Daha sonra et suyu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatmadan 5 dakika önce gül yapraklarını ilave edip karıştırın. Pilavınız demlendikten sonra servis tabağınıa alın. Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN |
|
01-06-2009, 18:15 | #4 |
MERCİMEK ÇORBASI
Mercimekler bir inanışa göre iyi şans getiriyor. Ayrıca içerdiği yüksek proteinler sayesinde de süper enerji sağlıyor… Ben size iyi bir akşam dilerken filozof Seneca'nın bir sözünü hatırlatmak istiyorum. " Size bir sihir sunuyorum, içinde ot yok, büyü yok: sevilmek istiyorsanız sevin". Malzemeler 1 Su bardağı kırmızı mercimek 4 Su bardağı et suyu 1 Adet soğan (ince kıyılmış) 1 Adet havuç (küp şeklinde doğranmış) 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı un Tuz Kırmızı pul biber Yapılışı : Derin bir tencerede yağı eritip, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanlara unu ekleyerek karıştırın Daha sonra mercimek, havuç ve et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Mercimekler iyice piştikten sonra blenderdan geçirin Üzerine kırmızı biberli yağ yakarak kalp şeklinde ki çorba kabında servis yapın. AFİYET OLSUN |
|
01-06-2009, 18:15 | #5 |
aşk düğümü
Malzemeler 2.5 su bardağı un 4 Adet yumurta 1 Çay kaşığı sirke Kızartmak İçin: Sıvıyağ Üzerine: Pudraşekeri Hazırlanışı Öncelikle 2 su bardağı un, 4 adet yumurta ve 1 çay kaşığı sirkeyi derin bir kabın içinde karıştırın. Yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hazırladığınız hamuru buzdolabına kaldırarak 1 saat bekletin. Dolaptan aldığınız hamura kalan yarım su bardağı unu yedirin. Hamuru dörde bölün. Merdaneyle bir parmak kalınlığında açın. Açtığınız hamuru da 12 cm uzunluğunda parçalara ayırın. Hamur parçalarının her birini iki ucundan ortada birleştirip, düğüm atın. Geniş bir tavanın içinde yağı kızdırın. İçine hamurları atıp, kızartın. Üzerine pudraşakeri serpip, servis yapın |
|
01-06-2009, 18:15 | #6 |
CUPİDO (AŞK MELEĞİ) USULÜ KUŞKONMAZ
Çok eski zamanlardan beri kuşkonmaz yüksek derecede afrodizyak bir gıda olarak biliniyor. Hatta antik Yunanda sırf bu yüzden az tüketilmesi önerilirmiş. Ancak sizin romantik akşamınız için rafine ve hafif bir yemek olacaktır. Yanında bir kadeh de beyaz şarap içtiniz mi, her zamankinden daha aşık hissedeceksiniz kendinizi. İnanın bana! Malzemeler 400 gr konserve kuşkonmaz 2 Adet yumurta (sarıları beyazlarından ayrılmış) 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Çorba kaşığı kapari 1 adet limon suyu Tuz Kırmızı biber Yapılışı : Bir kabın içinde yumurta sarılarını, limon suyu, kapari, z.yağı ve kırmızı biber ile iyice karıştırın. Diğer tarafta başka bir kabın içerisinde yumurta aklarını el mikseri ile katılaşana kadar çırpın. Daha önce hazırladığınız karışımı yavaş yavaş sertleşen yumurta aklarına (karıştırarak) ekleyin. Servis tabağına yerleştirdiğiniz kuşkonmazların üzerine hazırladığınız kremayı gezdirin. Limon dilimleri ve maydonoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın. NOT: Unutmayın kuşkonmaz el ile yenir. AFİYET OLSUN |
|
01-06-2009, 18:16 | #7 |
Sevginizi ve aşkınızı ifade edecek müthiş bir kek... Wow Hotels Convention Center'ın pastane şefi Fahrettin Çetin'in bu tarifini denemenizi tavsiye ederiz...
Malzemeler: 12 kişilik 2 su bardağı tereyağı 1.5 su bardağı sütlü çikolata 2 su bardağı un 1.5 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 3 adet yumurta sarısı 14 adet kestane şekeri 1.5 su bardağı bitter çikolata Hazırlanışı: Tencerede tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatın. Tereyağının sıcaklığında sütlü çikolatayı eritip soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede yumurta ve şekeri çırpıp unu ilave edin. Erittiğiniz çikolatayı da bu karışıma ilave edip karıştırın. Önceden yağlanıp unlanmış kalp kalıpların yarısına kadar elde ettiğiniz kek hamurundan bir miktar koyun. Kestane parçacıkları ve küçük bir parça bitter çikolata yerleştirip üzerine bir miktar daha kek hamuru ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarıp, üzerine frambuaz sos dökün. Ilık olarak servis yapın... |
|
01-06-2009, 18:16 | #8 |
çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...
Malzemeler: (2 kişilik) 8 ad arpacık soğan 60 gr havuç 50 gr kereviz 50 gr patates 40 gr kabak 40 gr pancar ½ ad limon 40 ml zeytin yağı 5 gr un 5 gr tuz 5 gr biber Hazırlanışı: bütün sebzeler temizlenir ve soyulur.forma ile kesilir, tencereye zeytinyağı koyulur ve önce arpacık soğan, havuç kavrulur.sonra un ilave edilir ve biraz daha kavrulup tencereye yeterince su koyulur. Limon suyu, tuz ve şekerle tatlandırılır. Sonra sırası ile patates, kereviz ve en son kabak ilave edilir. Sebzeler piştikten sonra başka bir kabın içine alınır ve hızlı bir şekilde soğutulur. (Tercihen buzlu başka bir kabın içine oturtularak) bu işlem sebzelerin besin değerini kaybetmemesini, daha uzun süre bozulmamasını ve renklerinin atmamasını sağlayacaktır. Pancarlar kırmızı renk vereceği için başka küçük bir tavada pişirilmelidir ve en son ilave edilmelidir. Tercihe göre safranlı veya denizmahsüllü yapılabilir. Akdeniz yeşillikleri veya göbek ile servis edilir. |
|
01-06-2009, 18:16 | #9 |
tatlı aşk
Malzemeler (4 kişilik) 40 gram pandispanya 150 gram çilek püresi 100 gram çırpılmış krema 75 gram çilek Hazırlanışı: Kalp şeklindeki çemberin alt tabanına pandispanya yerleştirilir. Çilek püresi ile çırpılmış krema iyice karıştırılır, mus elde edilir. Pandispanyanın üzerine bir miktar konularak iyice yayılır. Doğranmış taze çilekler üzerine serpilir. Tekrar üzerine mus yayılır. İkinci kalp şeklindeki pandispanya üzerine konulur. En son olarak kalan mus sürülür. Üzeri bıçak ile iyice düzleştirilir. 4-5 saat buzdolabında bekletilir |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|