|
Köşe Yazıları Beğendiğimiz yada kendi yazdığımız köşe yazılarını paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
12-29-2008, 10:39 | #1 |
CHP’li üyelerin yurt / kurs düşmanlığı!(Ali Karahasanoğlu)
İnsanlar / kurumlar güzel bir şey yaptıklarında, bunun örnek olması açısından, duyurusunu da yaparlar.
İnsanlar da, güzel davranışı / tavrı / kararı öğrenip, desteklerini verdikleri gibi, kendileri de benzer güzel davranışlarda bulunmak için o davranışı / tavrı / kararı örnek almaya çalışırlar.. Ama ben bugüne kadar, kötü bir iş yaptıktan sonra, bunun duyurusunu yapan hiç kimse tanımıyorum. Zaten bu durum, insanın doğasına aykırı.. Danıştay hariç. Danıştay 8.Dairesi, 11 Kasım 2008 günü bir karar vermiş. Verdikleri bu kararı çok beğenmiş olmalılar ki; internet sitesinde, “güncel kararlar” bölümüne almışlar! Danıştay’da, ayda ortalama 5 bin karar alınır.. Bunlardan sadece 2 veya 3 tanesi “güncel kararlar” bölümünde ilan edilir. Bu karar da, o “2-3 karar”dan birisi yani.. İşte bu kadar önemli görülen ve ilan edilen kararın ne olduğunu, buyurun birlikte okuyalım.. Önce özet bilgi..Kararın konusu ne imiş, Danıştay’ın kendisinden öğrenelim: “Büyükşehir belediyelerinin kuruluşu, yönetilmesi ve denetlenmesi, ayrı bir yönetmelikle düzenlenmiş bulunan kurs ve yurtlara yardım yapma konusunda, kendisine yasal olarak verilmiş bir yetki ve görevi olmadığı hakkında...” Onlar biraz gizemli anlatmışlar.. Bir de ben özetleyeyim konunun ne olduğunu: “Belediyeler, hayır amaçlı olarak kurulan yurt ve kurslara yardım edemez!” Hayret ettiniz değil mi? Gerçekten hayret edilecek bir şey. Belediyeler kim için var? Halk için.. Hayır amaçlı olarak açılan kurs ve yurtların gayesi nedir? Vatandaşın çocuklarının, kurslarda eğitim seviyelerinin yükselmesini sağlamak.. Eğitim görürken barınacakları yerleri temin etmek.. Bu işi yaparken, bir ticaret / kâr amacı var mı?.. Yok! Tamamen hayır amaçlı olarak kurulmuş vakıflarla işletilen yurt ve kurslardan bahsediyoruz.. Peki bunlara, belediye de bir destek verip, “Ben de sizin elinizden tutayım” dese ne olur?.. Bence hiçbir şey olmaz. Hatta çok da iyi olur. Belediyenin arabasını, partinizin siyasi gösterisi için, bir gazetenin önüne götürüp, orada slogan atılması için kullanıyor değilsiniz! Belediyenin çalışanlarını, çalışma saati içinde, siyasi gösterilere götürüp, mesaiden çalıyor değilsiniz! Belediyenin imkânlarını, özel amaçlarla kullanıyor değilsiniz! Belediyenin aracını, çocuğunuzun okul servisi olarak kullanıyor değilsiniz! Yüzlerce çocuğumuzun, eşit şekilde yararlanabileceği bir yurt / kursda, daha iyi hizmet verilmesi için, belediye olarak katkıda bulunuyorsunuz... Danıştay “Hayır” diyor.. “Yapamazsınız..” diyor.. Danıştay 8.Dairesi’nin ifadesi aynen şöyle: “... olayda, davalı idarenin, kendisine yasal olarak verilmiş yetki ve görevi yokken, kuruluşu, yönetilmesi ve denetlenmesi ayrı bir yönetmelikle düzenlenmiş bulunan, kurs ve yurtlara yapacağı yardım için almış olduğu davaya konu meclis kararında kamu yararı bulunmadığı gibi, ...” Yaaa! Demek ki ne imiş? Yurt ve kurs için, kanunlarda böyle bir yetki düzenlenmemiş! Affedersiniz, Bakırköy / Beşiktaş / Avcılar Belediyeleri, belediye araçlarını alıp, partilileri içine doldurup, Vakit’in önüne taşıyıp, siyasi gösteri yaptığında “kanunda var olan bir yetki ile mi hareket ediyordu?” Ne dersiniz SayınDanıştay yetkilileri?! Sizin bir şey demeyeceğinizi biliyorum. Bu vesile ile, ben halka bir şey diyeyim.. Bu kararın alınmasını isteyen kim biliyor musunuz?.. CHP Ankara Belediye Meclis Üyesi HüsamettinÖztürk ve arkadaşları! Beylerin işleri güçleri kalmamış, dava açıp, “Yurt ve kurslara yapılan yardımları iptal ettirmek”le meşguller! Ve 3 ay sonraki seçimde de, HüsamettinÖztürk ve arkadaşları, bu halktan oy isteyecekler! Hadi, Danıştay üyelerini halk seçemiyor, verilen kararlara tepkilerini de gösteremiyorlar. Bari halk, bu kararları aldıran HüsamettinÖztürk gibi adamları seçmesin. Seçmesin ki; hayrı / yardımı engelleyen bu kararların verileceği davalar açılmasın! Ali KARAHASANOĞLU Vakit |
|
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|