12-11-2008, 17:01 | #1 |
Uçurtmam
Fesleğen kokulu bir havada ipsiz uçurtmalar uçurmak istiyorum bu gece .. Evet evet,eşlik etsin içimdeki karanlığa diye gece gece .. Rengarenk olmalı uçurtmam ! Bir tek kanatları olmasın mavi yeter .. Takılmasın tel örgülere diye,yoksa düşer ! Herşey hazır şimdi .. Ben, Burdayım tamam .. Uçurtmam, Yanımda o da tamam .. Ve ipleri bağlı bileğime olduğu gibi her zaman ! Gecenin karasına,daha da kara çalan, Hani yakışan hüznüne,bir tepedeyim şimdi, Etraf talan ! -Ruhum gibi- desem ..... Ne yakışan bir benzetme olur bu yapılan .. Hafiften bir rüzgar fonda saçlarımı okşayan .. Ve niyetleniyorum bırakmaya uçurtmamı göğün kollarına,hiç hesap yapmadan ! Hani burdan bıraksam,şuraya gider, Ordan uçursam kaçar ellerimden ellere demeden ... Artık biliyorum , Artık biliyor, Hem uçurtmam,hem düşlerim,hemde düşüme düşenler çünkü, Bıraktığım yerde bekleyeceğim ben ! Bıraktıkları yerde değil artık , Yüreğim inan ... Zaman ver bana demiştin, Zaman sensin demiştim ... Sonra ! Geldi zaman Gitti zaman Geçti zaman ... Büyüttüğüm umutlar sığmıyor artık ceplerime, Giyindiğim tövbekar cümleler yakışmıyor artık üzerime.. Beklemekten değil yorgunluğum, Korkmaktan yorgun ar-tık varlığım .. Ya hiç gelmezsen geri ! Ya unutursan beni bıraktığın yeri ... Ya geçerken hayatım gözlerimin önünden film şeridi gibi, Sende geçersen benden ! Özledim seni işte .. Sıcaklığını,iyimserliğini .. Beni ben yapan seni .. Özledim be yüreğim ! Özledim deliler gibi ..... Gel artık geri ! Ya Birlikte uçuralım bu uçurtmayı Umuda doğru, Mutluluğa doğru ... O dolaşırken en tepelerde, Silelim hafızalarımızdan iz bırakan kötü ne varsa işte .. Ve yazalım yeniden düşlerin maviliğini, Yarınların beyazlığını, Bu sefer hiç vazgeçmeden .... Ya da Uçurtmam ! Şair : Gökçe |
|
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|