sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > Türkiye ve Dünyadan Haberler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Türkiye ve Dünyadan Haberler Son dakika haberler ve son gelişmeler burada .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 08-06-2008, 14:30   #1
Kullanıcı Adı
ALONE53
Arrow Özal suikastinde tetiği Ergenekon çekmiş

Özal suikastinde tetiği Ergenekon çekmiş
06/08/2008

Kartal Demirağ'ın Özal'a suikast suçundan tutuklanmasından sonra suikastı sahiplenen Murat Ağartıcı'nın “Perinçek, polis ve MİT'i yıpratıp kargaşa çıkarmak için senaryo hazırladı ve beni kullandı” sözleri Ergenekon iddianamesine girdi. İddianamede Perinçek hakkında 'faili gizlemek'ten soruşturma başlatan savcının da Dev-Sol tarafından şaibeli şekilde öldürüldüğüne dikkat çekiliyor.

Ergenekon delil listesinde merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yönelik suikast girişimiyle eski DGM Başsavcı Vekili Yaşar Günaydın'ın öldürülmesine ilişkin bilgiler de yer aldı. İddialara göre Özal'a suikast girişiminin ardından birileri kamuoyunu yanıltmak ve hedef saptırmak istedi. Bunu soruşturan Başsavcı, şaibeli biçimde öldürüldü.

Ergenekon davasının delil listesinin 420. klasöründe yer alan belgelere göre Turgut Özal'a, 18 Haziran 1988'de başbakan olduğu dönemde Kartal Demirağ tarafından suikast girişiminde bulunuldu. Suikastın hemen ardından ise sürekli hayali senaryolar ürettiği için iddianamede kendisine 'Fabrikatör' denilen Doğu Perinçek'in manipülasyona başladığı belirtiliyor. Suikastın hemen ardından Perinçek'e ait 2000'e Doğru dergisi polisi, MİT'i ve kamuoyunu yanıltıcı haber yayınlarken derginin ortaya çıkarttığı 17 yaşındaki Murat Ağırtıcı da, “Özal, polisin de içinde bulunduğu bir silah kaçakçılığı olayı nedeniyle vuruldu” diyordu.

40 BİN LİRA ÖDENDİ

İddianameye göre haberler üzerine dönemin İstanbul DGM Başsavcısı Yaşar Günaydın, iddiaların araştırılması için soruşturma başlattı. Savcıya ifade veren Murat Ağırtıcı dergideki haberlerin yalan ve senaryodan ibaret olduğunu açıkladı: “Beni, Perinçek kandırdı ve senaryo hazırladı. Adana'da derginin muhabirleri suikastın Adana'daki MİT ve polis tarafından düzenlendiğini söylediler. Perinçek, suikast girişimini polisle birlikte ortaklaşa yaptığımı söylemem hususunda beni telefonda ikna etti. Beni Ankara'ya Perinçek'in yanına götürdüler. 'Seni koruyacağız, yurtdışına çıkaracağız' vaadinde bulundu. Onun talimatıyla kiliselerden silah kaçakçılığı yapıldığına dair hayali ihbarlarda da bulundum. Konuşmalarını Perinçek kasete aldı, fotoğraflarımı çekti. Açıklamalarım dergide çıktı. Muhabir İrfan Taşdemir aracılığıyla bana 40 bin lira verildi. Perinçek'in amacı, beni kullanıp emniyet ve MİT'i yıpratmak, Özal'a suikast soruşturmasının seyrini yanlış yöne sevk etmek ve kamuoyunda güvensizlik ortamı oluşturmaktı.”

Perinçek'e faili gizlemekten dava

İstanbul DGM Başsavcısı Yaşar Günaydın, Murat Ağırtıcı'nın bu şok ifadeleri üzerine, Perinçek hakkında, “hükümetçe icra olunacak tahkikatı yanlış yola sevk etmeye yahut hükümetin araştırmalarına karşı faili gizlemeye yardım etme” suçundan soruşturma başlattı. DGM Başsavcısı Günaydın, Perinçek'le ilgili soruşturmanın başlamasından üç yıl sonra, yani 6 Şubat 1992'de Eminönü'nde şoförü ve koruma polisiyle birlikte öldürüldü. Ergenekon iddianamesine temel teşkil eden belgelerde, Dev-Sol'a, eylemin birileri tarafından servis edildiği vurgulandı. İddianamede Günaydın'a düzenlenen suikastla ilgili yakalanan Dev-Sol üyesi Yasemin Okuyucu'nun eylemin servis edildiği yönündeki ifadesine de yer verildi: “Eylem bize hazır olarak geldi. Biz sadece, küçük detay çalışmaları yaptık.”

Ali Oktay-Yeni Şafak
ALONE53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)