sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > SonForum Siyaset Meydanı
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

SonForum Siyaset Meydanı Siyasetle ilgili haber,yorum,araştırma ,siyasi tartışma bölümü,siyasi serbest kürsünüz .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 07-19-2008, 13:09   #1
Kullanıcı Adı
NOYAN
Arrow Birand ve Ataklı'nın bittiği an

Birand ve Ataklı'nın bittiği an

Ergenekon'un karakutusu Tuncay Güney'in katıldığı 32. Gün'de dün iddialar havada uçuştu. Ama en bombası Birand ve Ataklı'nın başka ülke adına çalıştığı iddiasıydı.

Kanal D'de yayınlanan 32. Gün programına bu hafta Ergenekon Örgütü'nün ortaya çıkmasını sağlayan isim olarak bilinen Yahudi asıllı Haham Tuncay Güney, Star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, Cumhuriyet gazetesi yazarı Mehmet Faraç ve Yenişafak yazarı Fikri Akyüz katıldı.

Programa Kanada'dan bağlanan Güney, yine bomba iddialarda bulundu. Elinde çuvallarla belge olduğunu iddia eden Güney, kimsenin kendisine tanıklık yapması yönünde bir talepte bulunmadığını öne sürerek belgelerde yazılanları açıklamadı. Güney'in iddialarının arasında en dikkat çeken Mehmet Ali Birand'la ilgiliydi. Elindeki belgelerde Birand'ın, bir ülke adına çalıştığına dair bilgilerin yazılı olduğunu ifade eden Güney, “ergenekon için çalışmayacak” gazeteciler listesinde olduğunu, kendisi ve ailesi hakkında bir rapor hazırlandığını ve bu raporu “gördüğünü” iddia etti. Konuşma esnasında araya giren Rıdvan Akar, Güney'e "karnından konuşmalar bunlar" diyerek tepki gösterdi. Söz konusu belgeyi bildiğini ve hiç bir resmiyetinin olmadığını ifade eden Akar, bu belgeye göre Can Ataklı'nın "Mossad ajanı" olduğunu söyleyince, Ataklı ne yapacağını bilemedi.

İşte o diyaloglar...

Birand : Tuncay Bey anladığım kadarıyla siz de epeyce bir belge var. Ortaya daha epey bir belge açabilecek durumdasınız.
T. Güney : Mehmet Ali Bey siz benim için CIA ve Mossad iddiası var dediniz doğru mu?
Birand: Sizin için mi?
T. Güney: İddia dediniz. Yok benim için iddia var dediniz. Doğru mu?
Birand: Yok. Evet. Gazetelerde yazılan şeyleri söyledim.
T. Güney: Okey. Sayın Birand, benim dosyaları da o emniyet müdürü al aşağı etmediyse bilmiyorum. Sizin dosyanızı ben bir fiil kendim okudum. Bir fiil kendim okudum.
Birand: Ne yazıyordu?
T. Güney: Sizin Karacan Ailesi ben bilmiyordum o zamanlar ve resimleriniz Milliyet Gazetesi’ndeki başlamış olduğunuz, efendime söyleyeyim, sizin yıllar boyunca Avrupa’da bir devletin kolladığı, Türkiye’de hareket edilmeyecek ve bir Avrupa’daki ülkenin ve bu resmi rapordur beyefendi. Bir gazetecinin yazmış olduğu rapor değil. Bir emekli paşanın da prufu vardır ve birkaç kişinin de ve orada raporumuzda bir fiil kendim okudum, resimlerinizi gördüm. Çok özel aile resimleriniz.
Birand: Hayır,hayır. Bir dakika, aile resmi çok iyi aile resmimi görebilirsiniz. Ben hiç aile resmi saklamam da. Yani ben bir başka devlet adına çalışıyorum öyle mi?
T. Güney: Evet, evet.
Birand: Evet, peki. Ben bilmiyorum ama siz biliyorsunuzdur mutlaka.
T. Güney: Burada RTÜK var, ülkeyi açıklayamıyorum.
R. Akar : Tuncay Güney şimdi karnımızdan konuşmayalım. Bir gazeteci ve hayatını mesleğe adamış insanları yaralayan şeyler. Siz bir rapor olduğundan söz ediyorsunuz. Bu rapor gazetelerde yer aldı. Bakın ben size raporla ilgili yani sizin okuduğunuzu söylediğiniz raporla ilgili başlıklar söyleyeyim. Emekli bir generalin evinde ele geçirilen bir rapordan söz ediyorsunuz. Raporun ilk sayfasında basın meslek ilkeleri, medya,medya patronları, Kutmangil, bazı gazeteciler neden cezaevinde diye başlayan bir rapor bu. Sonra devam ediyor. Bazı gazetecilerden MİT’in gazeteci yaptıkları diye bir başlık var. Söz konusu raporda, burada sanıyorum size bakın 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 tane gazetecinin ismi, MİT’in gazeteci yaptığı gazeteciler diye geçiyor.
T. Güney: Beyefendi o elinizdeki raporu Mehmet Eymur’a sızdırdım.
R. Akar: Özür dilerim Tuncay Bey bakın, ama, aynı rapordan mı söz ediyoruz.
T. Güney: Evet ondan önce sızdırmış olduğu.
R. Akar: O zaman basında yer alan ve biz gazeteciler açısından da özellikle burada yer alan pek çok saygın isim olduğu için kıymet harbiyesi olmayan bir rapor.
R. Akar: Bu rapor programın başından beri çift meslekliler, şunlar bunlar diye bir takım imalarda bulunuyorsunuz. Ben size daha önce yaptığınız imayı sorayım o halde.
T. Güney: Buyurun
R. Akar: Yani meslektaşlarımızın zan altında kalmasınlar. Bakın ben raporun devamında sizin CIA, Mossad, Sönmez Köksal ekibi, Mossad, ekibi diye pek çok gazeteci ile ilgili yorum yapıldığını o raporda görüyorum.
(Can Ataklı): Bunlar ne kadar doğru, hakkatten resmi mi? Böyle çuval çuval belgeyi ben ilk defa duyuyorum. Hani Türkiye’de bu belgelere ulaşma konusundaki maharetini malesef canıyla ödeyen çok değerli bir gazeteci abimiz var...
R. Akar: Can Bey, söz konusu belgede siz de Mossad ajanısınız bu arada.
Can Ataklı: Ciddi olamazsınız!
R. Akar: Evet. İşte burada isminiz var bakın.
Birand: O belgeyi şey yapmayalım. O belgenin ne olduğu belli değil...
R. Akar: Yani hayır belgenin afakiliği açısından söylüyorum
Birand : Yeni iş sahaları açılmaya başlandı.
R. Akar: Yani böyle bir şey
Birand: Hayatımda duymadığım bir şey. Devam dedin.
R. Akar: Çamur at izi kalsın...
Can Ataklı: Neyse ben artık konuyu.... Lafın bittiği yer o zaman
Birand: Lafın bittiği yer.

İŞTE "LAFIN BİTTİĞİ YER"

8sütun
NOYAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)