|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
07-18-2008, 13:51 | #1 |
anladım
gece yarısı ürkek bir sesle "seni seviyorum" deyişinden
ayrılığın can alırcasına kapıya dayandığını yağmur yağıyor sevgili üşüyorum dışarıda fırtına rüzgar pencereleri tırmalıyor.. güneş doğmuyor gittin gideli doğsa da küskün bakıyor ufka .. geceler değişeli kendimde değilim şimdi kuş uçmaz gönüllerde bestelenir şiirim kalansız hesap işlerinde sıfıra endeksli yaşantım korkularımsa yatırımsız geleceğe .. nerede bir çift görsem, içim titrer artık; sevgililerin buluşma mekanı değil parklar güvercinler özgürlüğü temsil etmiyor güller ise aşkı değil ateşi anlatıyor.. kendimden geçmişim bu günlerde tuhaf sancılar bedenimde içiyorum, belki de bundandır sancım .. her sabah mide ağrılarıyla uyanıyorum kaç geceyi sabah ettim bilemezsin elimde sigara cam kenarında.. keşke; gitmeseydin bu kadar erken .. keşke; bir şeyleri anlamlandırabilmek kadar kolay olabilseydi gidişini anlamak anlamıyorum, anlayamadığım ise; boş beklentili sözlerden neden böylesine acı sonuçların doğduğu sanırım yaşlanmaya başladım ürküyorum .. çelimsiz düştüm gittin gideli biliyor musun sevgili mektuplar taziye ziyaretini kesti çiçekleri sulamıyorum artık balkon sefasını da kestim çocuklar top oynamıyor artık buralarda keşke; gitmeseydin bu kadar erken .. şimdilerde herkese gidişini anlatıyorum kuracağım cümleleri özenle seçiyorum gözlerin düşüyor hatırıma, dilim sürçüyor.. keşke; gitmeseydin bu kadar erken daha yaşanacak çok senelerimiz vardı daha çocuğumuz olacaktı bahçeye ektiğimiz fidanın gölgesinde yudumlayacaktık ikindi çayımızı.. gittin gideli çiçekler kurudu sulamıyorum artık bahçeyi kış henüz gelmedi eli kulağında yakında çöker yine üzerime kabus gibi korkar oldum gecelerden üşüyorum; üstümü örtecek takatim kalmadı .. birde seni düşünüyorum üşüyor musun sevgili? sıkıyor mu seni toprak rahatsındır umarım ummaktan ziyade bilirim sen şimdi cennettesin öyle ya benden öte severdin O`nu.. özür dilerim; tutamadım yine kendimi ağlayışımı da görmezden gel n`olur elimde değil tutamıyorum işte zamanı keşke; gitmeseydin bu kadar erken canım çok acıyor .. şimdilerde herkes ölümünün erken oluşundan söz ediyor taziye dilekleri sıralanıyor kapımda zamanın acıya iyi geldiğini saçmalıyor atasözleri birde ölümle sabrın geldiği hatırlatılıyor.. biliyor musun sevgili her gece ağlıyorum neden bu kadar erken oldu ki gidişin neden doğum gününde gittin neden sana son hediyemi sunamadım nedenler niçinler sıralanıyor ömrümde korkuyorum isyan etmekten; sanırım onu da yaptım .. neyse sevgilim yine ağrıttım başını artık gizlemiyorum kimseden ’her sabah erkenden yola koyulup saatlerce kabrinin basında ağladığımı’ herkes biliyor artık ne denli güçsüz kaldığımı umursamıyorum, kim ne düşünüyor.. alay ediyor çocuklar benimle deli sanıyorlar, taşlandım biliyor musun deliyim diye olsun o da önemli değil hem sensiz aklı ben neyleyim sensiz ömrü ben neyleyim önemi yok artık hiçbir şeyin sen bil yeter sevgili hala dipdiriyim, aklım da başımda bakma n’olur yangınlarıma hala serinliyor içim gözlerin düşünce hatırıma .. önemi yok artık hiçbir şeyin sen bil yeter sevgili biraz üzgünüm bu aralar birazda berduş hepsi bu sana söz; düzeleceğim.. unutacağım ağrılarımı sen varmışsın gibi mutlu olacağım, sinema biletlerini yan yana alacağım çift yemeğimde iki kişilik olacak her gün sabaha uyanacağım sen yanımdaymışsın gibi mutlu olacağım, mutluluk kavramını unutmuş olsam da.. oyunlar oynayacağım her oyun sonunda gülüşün zaferim olacak sen istiyorsun diye böyle olacağım, yoksa gücüm yetmez bunları sırtlanmaya zorda olsa gülmeye çalışacağım güleceğim.. yaşayacağım.. senin için sevgilim .. .. seni çok özledim.. |
|
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|