06-13-2008, 17:32 | #1 |
Samsung G600
5 megapiksel çözünürlüğünde dijital kameraya sahip olan yeni
Samsung G600 modeli siyah renkli gövdesi ve göz alıcı tasarımı ile birlikte fotoğraf ve telefon fonksiyonları ile dikkat çekiyor. 2.2 inç (5.6 cm) büyüklüğünde 16 milyon renk,240x320 pixels cozunurlukte TFT ekrana sahip olan Samsung G600 modeli sadece 102 mm x 47.8 mm x 14.9 mm boyutlarında ve 104g agirliginda. Samsung Mobile İngiltere ve İrlanda Müdürü Mark Mitchinson’un ürünle ilgili görüşleri şöyle: “İnce hatları ve zarif tasarımıyla yeni Samsung G600 cep telefonumuz her yaş gurubundan teknoloji meraklılarının beklentilerine cevap verebilecek bir ürün. Samsung G600 sadece şık ve zarif tasarımı ile değil aynı zamanda 5 megapiksel resim çözünürlüğüne sahip dijital kamerası ile de iddialı bir model. Bu kameralı telefon modelimiz ile kullanıcılar fotoğraf çekim, baskı ve paylaşım işlemlerini kalitede hiçbir taviz vermeden gerçekleştirebiliyorlar.” PAKET iCERiGi Bu acidan yazacak pek fazla birsey yok.Samsung G600 modelini ,zarif ve ince model tasarimina yakisir,ince bir kutuda sunuyor. Kutu icerigi 512 MB microSD Bir ucu standart samsung girisli Usp kablo Sarj cihazi 3.5mm stereo ceviricisi ve Kulak ici dizayn stereo kulakliklar Yazilim Cd si GSM ve GENEL OZELLiKLER G600 modelini diger modellerden ayiran temel ozellik, sahip oldugu gelismis 5 megapixel kamerasi.Her ne olursa olsun sonucta bu tur cihazlari bircoklari icin ilginc kilan,kamera vs. ozelliklerin yaninda asil amacin haberlesme olmasindan dolayi,isin Gsm yonuyle baslamayi uygun gordum. GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900 ag moduna sahip olan model,Li-Ion 880 mAh lik bataryasi ile 300 saat bekleme,3sa.30dk. konusma suresi sunuyor.Bu sureler bircogunun bildigi gibi, kullaniciya ve Gsm sebekesine gore farklilik gosterir. Gsm ozellikleri bircok modelde oldugu gibi hemen hemen ayni 1000 isme kadar rehbere kayit olanagi, 30 aranan 30 arayan 30 cevapsiz cagri olarak,arama kayitlarini goruntuleme, 55 Mb Dahili,2 Gb kadar destekleyen microSD slotu, Gprs 32 - 48 kbps.Edge 236.8 kbps,Bluetooth v2.0 A2DP,v2.0 Usp,Sms,Ems,Mms,Wap 2.0,Pop3 email,(NetFront v3.4)HtmL internet gibi baglanti ve servis ozellikleri, FM Radyo,MP3, AAC, AAC+, eAAC+ ve WMA formatlarini destekleyen Player ozelligi, 640x480 ,15fps .3gp video(VGA) kayit ozelligi, 5 Megapixel, 2592х1944 pixels, autofocus, image stabiliser,guclu led flash. iLK iZLENiMLERiM Oncelikle sunu belirtmemde fayda var,Samsung un ilk renkli ekrani kullandigi T100 modelinden sonra , sahip oldugum ikinci samsung marka cep telefonu.Bu yuzden Malzeme kalitesi ,Teknik ozellik ve donanimsal olarak,Samsung un diger populer modelleriyle bir kiyaslama yapma imkanim yok.Simdiye kadar kullandigim markalarin modelleri dogrultusunda,Samsung G600 modelinde malzeme kalitesi ve dizayn acisindan oldukca basarili bir is cikarmis bana gore. Malzeme kalitesi size guven veriyor ancak,cizilmeye cok musait.Tabi kullanima bagli birsey bu durum.Her nekadar ilk slider tasarimli telefonu Siemens cikarmis olsada,slider olarak tasarim konusunda Samsung bir numara.Bunu simdiye kadar cikarmis oldugu modellere bakarak soylemek hicte zor degil. Forumda G600 un tasarimi genelde pek begenilmemis,hatta hic begenilmemis diyebiliriz.Bircogunun aksine dizayn olarak ben cok begendim.Tabi bunda cihazi reelde gorup incelememinde etkisi buyuk oldu. Kullanima gelince,genelde Nokia,SE, modellerini kullanmis olmanin verdigi,menu ve tus fonksiyonlarina yabanciligin disinda,G600 oldukca kullanisli bir model.Buyuk yuksek cozunurlukteki ekranda gorsel efektli gecislerle menulerde gezinmek oldukca hizli. Gelgelelim ayni seyi internet Browser i icin soyliyemeyecegim her nekadar google search eklenmis olsada cok yavas kaliyor.Netfront tarayicisindanmi yoksa donanimsalmi bilemiyorum. Gorusme esnasinda sizin ve karsi tarafin ses kalitesi yuksek ve cok net.Cagri sesi acisindan speaker dan verdigi ses tatminkar.Kendi orjinal kulakligiyla verdigi performans kullandigim SE K550i modeline gore eksigi yok fazlasi var.Sennheiser CX300 kulaklik kullanilirsa, her cihazda oldugu gibi bir parca baslarda ve tizlerde fark hissediliyor. Muzik playerinda Normal,rock,caz,dans,canli,klasik,genis,surround,k onser salonu,stadyum gibi ekolayzir mode lari bulunuyor. Muzik arka planda calarken,menude gezinip,ayni anda baska bir uygulama acabiliyor. Cagri tonlari,melodi,artan melodi,titresim,melodi ve titresim,artan ses ve titresim,titresim sonra melodi olarak ayarlanabiliniyor. Mesaj tonlari,malesef hala sadece 4 adet tone ile sinirli.Herhangi bir mp3 veya formatta melodi atanamiyor. Nokia nin bircok modelinde kullandigi isik sensoru ozelligi, G600 dede kullanilmis.Sensor sayesinde Gunduz veya Gece yeterli isik olan ortamlarda Gereksiz tus isiklandirmasi engelleniyor ve ekran parlakligi otomatik ayarlaniyor. Bu dogal olarak bekleme suresine etki ediyor. Bekleme suresi,ortalama bir kullanimda,gece gunduz acik olarak 3 gun rahat gidiyor. Kullandiginiz Gsm operatorunun sinyal kalitesine veya sizin, gsm sebekesinin baz istasyonuna olan uzakliginiza konumunuza gore bu farklilik gosterebilir. Gelelim 5 Megapixel lik kamerasina,biliyorum cok yazilacak cizilecek,kamera acisindan emsalleriyle cok kiyaslanacak,ancak bu dizaynda,bu incelikte sahip oldugu 5 Mpixel lik kamerasi bana gore oldukca basarili. |
|
|
|
06-13-2008, 17:33 | #2 |
saolasn
|
|
06-13-2008, 17:36 | #3 |
rica ederm...
|
|
06-13-2008, 17:49 | #4 |