|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
06-04-2008, 12:51 | #1 |
ben senin neyindim
Ben, senin, neyindim? ..
Ben, senin, neyindim? ... Ben... Senin... Neyindim? .. Ben, neyindim senin; Unuttum! .. § Ilıcacık bir gündü, , ve terliyor gibi ıslanıyorduk, görünmeyen yağmurda... Soluk gibi sokuluyordu içimize, havayla karışmış su... Kaşlarında birikiyordu “yağmayan” yağmur... En güzeli; kirpik uçlarında parıltılar “top”lanıp, büyüyordu... Ve kırptıkça gözlerini birbirine karışıyor, ağırlaşıyor, asıldıkları tellerden kopup, kayıyorlardı ıslak teninde, yüzünün... § Eğilmiştin... Burnunun üzerinden bir damla atlamıştı boşluğa, , , ve ben onu yakalamak istemiş, ama başaramamıştım... Işık saçarak uçtu havada damla, ve minicik bir papatyanın tam da sapsarı gözünün üstüne düştü... İşte o sırada sen, avuçlayıp yüzümü, kaldırdın... Sen, bakışlarını saplayıp bana, sordun: “Ben... Senin... Neyinim? ..” ..... Senden, tenime dökülen korlar suratımın ıslağında “cozz” dedi! .. Ve izi kaldı alnımda; Adının! .. § Ben... Senin... Neyindim? .. Ben, neyindim senin; Unuttum! .. § Avucum terliyordu... Avucumla avucun arasında bir bilet ıslanmış, liflerine ayrılmıştı... Geldi, hadi, dedin... Hadi’dim ben de, ve otobüse bindim. Mahzun mahzun bakarak, şoföre açıp elimi; avucuma yapışık son biletimi gösterdim. Güldü kır bıyıklı tombul adam, başını salladı... Diğer elimin tırnağıyla kazıyıp, bilet kumbarasına tıktım küçük kâğıt topunu! .. Sana baktım, ordaydın, bana bakıyordun; işte bunun için sıcacıktı hava! .. Belirsizce kendini işaret ettin. Bunu, içimden; “ben” diye okudum... Sonra bana doğru uzattın parmağını, sadece benim anlayacağım şekilde; “senin” diye çevirdim işaretini... Ardından, biraz muzip, biraz mahcup gülerek ve tek gözünü kırparak; “neyinim” diye sorar gibi başını sallayınca... İnan ki... Otobüsün içinde... Az daha... Cevabı haykıracaktım! .. § “Ben, senin, neyindim? ..” ..... Unuttun mu gerçekten; Sen, benim, , neyimdin? .. Muammer Erkul |
|
|
|
06-04-2008, 12:57 | #2 |
Tşkler..Emegine saglık
|
|
06-04-2008, 19:25 | #3 |
saolasın
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |