sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 05-22-2008, 21:56   #1
Kullanıcı Adı
MetinCeylan
Arrow Üniversitesiz il kalmadı

Üniversitesiz il kalmadı
22 Mayıs 2008 Perşembe 20:30
Üniversitesiz il kalmıyor... Üniversite bulunmayan 9 ilde devlet, İstanbul'da da 2 vakıf üniversitesi kurulacak.

Üniversite bulunmayan 9 ilde devlet, İstanbul'da da 2 vakıf üniversitesi kurulacak. Kanuna göre, 9 ile daha üniversite kurularak 85 olan üniversite sayısı 94'e çıkacak.

TBMM Genel Kurulunda, ''Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında KHK ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında KHK'ye Ekli Cetvellerde Değişişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.

Kanuna göre, Ardahan, Bartın, Bayburt, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Şırnak, Tunceli ve Yalova'ya üniversite kurulacak. Böylece, 85 olan devlet üniversitesi sayısı 94'e çıkacak.

Kanunla ayrıca, Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfınca İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ile Bilim ve Sanat Vakfınca İstanbul Şehir Üniversitesi adıyla, iki yeni vakıf üniversitesi de kurulacak. Bu vakıf üniversitelerinin kurulmasıyla, vakıf üniversitesinin sayısı da 33'e ulaşacak.

Kurulan 11 üniversite ile daha önce kurulan Adıyaman, Dumlupınar, Hacettepe, Muğla ve Sakarya'daki üniversitelerin tıp fakültelerine, idari ve öğretim üyeleri dahil toplam 14 bin 100 kadro tahsis ediliyor.

Yeni kurulan 9 devlet üniversitesinin her birine ise 335'i tutulu olmak üzere 900'er kadro verilecek.

''VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİ ÜLKE GENELİNE YAYMAK GÖREVİMİZ''
Kanunun kabul edilmesinin ardından teşekkür konuşması yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Cumhuriyetin kurulduğu tarihte Türkiye'de bir üniversite bulunduğunu, bugün ise sayının 127'ye çıktığını söyledi.

Çelik, bundan sonra da Türkiye'de üniversite kurulacağını ifade ederek, ''Vakıf üniversitelerini ülke geneline yaymak bizim görevimiz. Konya'da Adana'da, Malatya'da, Gaziantep'te vakıf üniversiteleri kurulması için teşebbüste bulunan insanlar var. Bunlar, üniversite kapılarında yığılan gençlere çare olacaktır'' diye konuştu.

Başkanvekili Meral Akşener, tasarının yasalaşmasının ardından 27 Mayıs Salı günü toplanmak üzere birleşimi kapattı.
kaynak:http://www2.internethaber.com/news_detail.php?id=142048
MetinCeylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 05-23-2008, 11:36   #2
Kullanıcı Adı
ALONE53

üniversite yapılıyo ama öğretim elemanı yok
gerekli alt yapı hazı değil

kalite düşüyor...
ALONE53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 05-23-2008, 11:39   #3
Kullanıcı Adı
baba_yorgun

yaklaşık 10 tane tarih öğretmeni arkadaşımk var hepsi işsiz ,ünüversiteler artsa ne olur ?
baba_yorgun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)