|
Türkiye ve Dünyadan Haberler Son dakika haberler ve son gelişmeler burada . |
Seçenekler | Stil |
05-12-2008, 13:52 | #1 |
Çin'den deprem görüntüleri
Çin'den deprem görüntüleri 12 Mayıs 2008 Pazartesi 12:40 Deprem bu kez Çin'i vurdu. Deprem Tayland ve Vietnam'ın yanı sıra Pekin'de de hissedildi. Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde 7.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde 4 çocuk yaşamını yitirirken, 2 ilkokul çöktü. Yeni Çin haber ajansı, 100'den fazla çocuğun da yaralandığı bilgisini verirken, Sichuan eyaletine komşu Yunnan eyaletinde de bazı binalar yıkıldı. Sichuan eyaletinin başkenti Çengdu'daki uluslararası havalimanı deprem nedeniyle geçici olarak kapatıldı, kurtarma ve yardım çalışmalarına yardım amacıyla bölgeye asker sevkedildi. Devlet Başkanı Hu Cintao, orduya yardım tedariki için talimat verdi. Başbakan Wen Ciabao, sarsıntıdan etkilenen 10 milyon nüfuslu Çengdu'ya hareket etti. Depremin ardından 6.0 ve 5.4 büyüklüklerinde artçı sarsıntıların olduğu, birçok binayla kentteki hastanenin boşaltıldığı, kentte elektrik kesintisi olduğu ve cep telefonlarının çalışmadığı belirtiliyor. Binlerce kişi tahliye edildi Bu arada, deprem, bölge ülkelerinde de hissedildi. Depremin ardından, ülkenin büyük kentlerindeki yüksek binalardan binlerce kişi tahliye edildi. Şanghay'daki ticaret merkezinde bulunan ülkenin en yüksek binası Jinmao Kulesi de güvenlik nedeniyle boşaltıldı. Amerikan Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ilk olarak depremin 7.8 büyüklüğünde olduğunu duyurmuştu. Depremin eyaletin başkenti Çengdu'ya 92 kilometre mesafede ve yerin 10 kilometre derininde olduğu bildirildi. 2-3 dakikalık sarsıntı Görgü tanıkları, sarsıntının yaklaşık 2-3 dakika sürdüğünü, büyük depremin ardından hala küçük artçı sarsıntılar hissettiklerini aktardı. KOMŞU ÜLKELER DE HİSSETTİ Yer sarsıntısı, Pekin, Şanghay gibi büyük kentlerin yanı sıra Tayland'ın başkenti Bangkok'ta da hissedildi. Deprem, Tayland ve Vietnam'da da hissedildi. Depremin meydana geldiği Sichuan bir sanayi bölgesi; bölgenin nüfusu ise 80 milyondan fazla. Haber Kaynağı: |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|