|
Şiirler ve Yazılar Beğendiğimiz yada yazdığımız şiir ve yazıları burada paylaşabiliriz. |
Seçenekler | Stil |
04-20-2008, 16:28 | #1 |
sakla eskiyen yaralarını kalbimin
Sakla yaralarini kalbim Simdi eskiyen bir hayalden geldim Yine bir teselli istiyorum Nedir dunyada insan olmanin tesellisi? Cocukken oyunlar, buyurken hayaller Simdi ne olabilir? Simdi, col yerine bir kiyida olmak vardi Gunesin aydinligi gune dusmemis,bugulu bir grilikte Kendimin bile fark edemedigi goz yaslarim. Sonra bir el,omzumda sicacik, Gozlerimi kapadim,icimde cennet kokusu bir daha hic acmasam Karlarin en yuksegindeki dag evinde,alti basamakli merdivensiz kapinin onunde olmak... Arkamda bir hayali yakamoz,dolunay gibi yuz donmek kente Gunesi batirmak en dogan haliyle Etraftaki manzara tum cazibesiyle her yanimda, Bense denize hasret alti zamanda Yine aglasam Bu kez en farkinda olan halimle Yine bir el, bu kez soguk, omzumda Icimi titreten... Bir sabah usuyerek uyanmak,ama o sabah uyanan BEN olmak... Bence'ler anlamsizlasinca beklemekten baska care kalmiyor Tam da kiraz mevsimi gecip,elma mevsimi gelmisken Son bir baharin sari yapragi dusmeden yerde kaldi Gec kaldim,altinci basamaktan mazgala duseni tutmak icin Sonbaharin ezgisi kaldi ciplak bir dudakta Acarim pencereleri altinci derste,konu intihar Cevaplar biriktiririm ici bos ceplerime Donusum olur, ne yazilacak bilinmez bir vakitte Yuregimin yanik yaralarinda kalan izlerde,ucsuz hayallerdeyim Sakla eskiyen yaralarini kalbim Sifirlamaktayim hayatin tum sayaclarini Kendimi; alti duvarli odalarinda nefes savasi veren herhangi bir boynu bukuk sefil ilan ediyorum Ellerime iletkenlik komutunu veremedim henuz Zihnim kilitlendi Ah su bedenim atis alanligindan ciksin gayri Elimde iken kokladigim gulleri Altinci basamakta dusurdum parlak yildizdan denize Sahiller de kirlendi simdi, dolunay donus seferinde Hayallerim carpip geri gelen bir damla denizin suyundadir Gokyuzundeki parlak yildizlar her yere alti karis uzakliktadir Erkekler aglar mi bilmem ama,hayal ipinin bir ucu da elde olur cogu zaman... Aski gulen resimlerle yasardim eskiden Hayatin koyu sati hayallerinden gelip geciyorum Halbuki benim hic gulen resmim olmamisti Altinci karesinde biraktim iste elimdeki kamerayi Hayata hep erken atildim O bana gec kaldi Hayallerim ise aska kestirmeden kacti Butun resimlerim alti delik bir sepette simdi Cocukluk masallarimi dinliyorum,gece uyumak icin penceresiz odamda Satin aliyorum hayalimi kosedeki esnaftan Ilerisinden alti gumus kursun, alti paraya Rus ruleti oynuyorum tek basima, alti patlar bir tabancayla Eskiyen yaralarini kalbim sakla Bir akasya oksuyor gozlerimi,geciken sabahlara kosarken kuslar Kosuyor ve islanmadan geciyorum sulardan Hayali asklardan arta kalan, sehvetsiz bir hece aslinda Islandi gozlerim yine gecenin al yalazinda Hani hepsi hayaldi... Islak gozlerimle geciyorum bu sefer Alti basamakli bir kulenin kenarindan Ici bos ceplerimde kul var artik Hayali bir asktan arta kalan... Ey hayalim! Bilirim, dirilmek icindir olumum.. Kagittan intihar kuleleri yapiyorum sonra,yine alti basamakli Ihanet ediyorum tekrardan en canli hayalime Kendimi ele veriyorum en kestirme yola giderken Pus ve dumandan once bu sehirde Geceleri goz kirpan ve isimler takilan hayali asklari vardi duvarlarinda.. Hani hepsi hayaldi Hani hepsini ben uydurmustum Hadi saklanalim o zaman yara almadan ey kalbim... Korkakca yaklasimlara konu oldu hayallerim Ama neden simdi, neden bu kadar cok? Tek bildigim Sen varken hayalimde Korkakliga firsat yok... Halbuki korkulacak bir sey yoktu ortada Her sey naylondandi, aksi seda yankisi gibi Ben ne kadar duzgun davrandimsa,hayallerim o kadar yamuldu Odam odalar icinde yogruldu, pencereler kayboldu Alti duvarimi istiyorum sadece Altilidan bir gumus kursun,bedenime saplandi saplanali Garip bir seyyah oldum iste. Giydigim birkac beden buyuk ceketimle Ve o ceketle su caddede yurumenin verdigi zorluktan kaynaklandigi Elimde bir valiz Hangi hamala yuklesem alti delik heybemi Tasir mi tum yukumu, altidan bir eksilmis gumus kursuna? Yeter mi bu kadari? Icimdeki sIkintiyi hicbir hayal dagitmiyor bugun Bikmisim, acikmisim, doymusum, yeni bir hayale Sakla eskiyen yaralarini kalbim.. Simdi yeni bir hayalden geldim.. Kendi batakligindan kacan bir hayale tutunuyorum yine, en aydinlik yanlarindan Cikinca dolunay karanlik seferine, gunesten cikan isIk da soldugunda Sonra belki yollara aci bir yagmurla birlikte yagarken kaldirimda Kalirim ben yine buralarda.. Donmem Donemem Sakla beni Sayikla beni Benim hayalimde guzeldi... |
|
|
|
04-20-2008, 17:25 | #2 |
saol
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|