sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SPOR > Diğer Spor Dalları
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Diğer Spor Dalları Basketbol,veleybol,hentbol,masa tenisi vb, spor dallarımızdan haber ve yorumlar.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-25-2008, 19:48   #1
Kullanıcı Adı
alfonzo28
Thumbs down Süreyya'ya ömür boyu men cezası!

Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu, milli atlet Süreyya Ayhan Kop'a müsabakalardan ömür boyu, eşi ve antrenörü Yücel Kop'a da 2 yıl men cezası verdi.

Atletizm Federasyonu Naili Moran Tesisleri'nde toplanan ceza kurulu, Kop çiftini son kez dinleyerek, haklarındaki kararı açıkladı ve milli atlet Süreyya Ayhan Kop'a doping olayını ikinci kez ihlal ettiği gerekçesiyle ömür boyu men cezası verirken, doping olayından sorumlu tuttuğu eşi ve antrenörü Yücel Kop'a ilk ihlal olduğu gerekçesiyle 2 yıl men cezası verdi.

Duruşma sonrası çok üzgün olduğu gözlenen Süreyya Ayhan Kop, gazetecilere yaptığı açıklamada, ömür boyu men cezası aldığını belirterek, bu kararın korkutma amaçlı verildiğini, bu işi sonuna kadar götürdükleri takdirde belki de hiç ceza almayacaklarını söyledi.

Ümidini hiç kesmediğini ancak cezaların önceden kesildiğini belirten milli atlet, "Çok samimi söylüyorum, bu cezamız daha önceden kesilmişti. Ben her seferinde suçlu olmak istediğimi söylüyorum. Nedeniyse, gerçekten de sporu yöneten insanların bu kadar art niyetli olduklarını düşünmek istemediğim için" dedi.

Hukuki yolların açık olduğunu ifade eden Kop, şunları söyledi: "Ben artık bu olaya kendi meselem olarak bakmıyorum. Bunu ülke meselesi olarak görüyorum. Şu olaydaki tavrım ülkeme ne kadar sahip çıktığımı gösteriyor. Ben ülkem için ceza aldığımı düşünüyorum. Ülke olarak iyi değerleri kaybettiğimi düşünüyorum. Sonuna kadar mücadele ederek sonucu alacağıma inanıyorum. Bu kararın korkutma amaçlı olduğunu düşünüyorum. Sonuna kadar gideceğiz ve belki de bize ceza bile vermeyecekler ama kaybedilen yıllara yazık olacak. Süreyya kaybetti diye düşünmeyin, esas kaybeden ülke oldu."

Yücel Kop ise yaptığı açıklamada, yargısız infaz edildiklerini belirterek, savunma yapmasına izin vermediklerini söyledi.
Yücel Kop, "Herkese lazım olan adalet bir gün onlara da lazım olacak. 'Hayır onu dinlemeyiz' gibi sözler edildi. Ülkemdeki sporu yönetenleri CAS'a ve insan haklarına şikayet edeceğim" dedi.

Kop çiftinin avukatı Osman Buldan da yaptığı açıklamada, yaptıkları savunmaya uygun bir ceza verilmediğini söyledi.
Bu yarış sonu kadar koşulacak diyen Buldan şunları söyledi: "Bu sadece birinci etaptı. Buradaki karar beni şaşırtmadı. Çünkü ikinci duruşma sonrasında ceza kurulu başkanının 'ceza ile ödül kardeştir' lafı verilecek kararın da habercisiydi. Bunu öyle algılamıştık zaten. Pozisyonumu bozmadan adam gibi bir savunma yaptık içerde. Maalesef bu anlaşılamadı. Bunu anlayacak mutlaka bir merci olacaktır. Hukuk adına bir facia işlenmiştir. Bu karardan hukukçu kimliğimle ben utandım. Savunmayı basının da izlemesini istemiştim fakat bu kabul edilmedi. Bu savunma gizlenmek istendi anlamı çıkıyor. Biz yoluma devam edeceğiz. Bu sadece bir karardır kesin karar değildir. Bunun için de herhangi bir panik içinde değilim."

Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu Başkanı Remzi Arıkan, Süreyya Ayhan Kop, ömür boyu men cezası verdikleri ve dosyadan ellerini çektiklerini söyledi.

Süreyya Ayhan Kop'un doping olayını, doping kurallarını ikinci ihlali olarak kabul ettiklerini ve kendisine bu nedenle müsabakalardan ömür boyu men cezası verdiklerini belirten Arıkan, eşi ve antrenörü Yücel Kop'u da bu işten sorumlu olarak ilk ihlali olarak kabul ettiklerini, ona da 2 yıl men cezası verdiklerini söyledi.

Arıkan, dosya içeriğine göre talimatları uyguladıklarını, vicdanlarının rahat olduğunu sözlerine ekledi.
alfonzo28 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Okunmamış 02-09-2008, 22:17   #2
Kullanıcı Adı
caporista

tşk kardeş paylasim iicn
caporista isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okunmamış 02-09-2008, 22:25   #3
Kullanıcı Adı
alfonzo28

bişey değil kardeş
alfonzo28 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)