Yağmurlu havalarda niçin yağmur yağmaz?
Çünkü yağmur suyu ve ilaçlar toprakla karışır ve Toprağımızı gereksiz yere zehirler. Pestisitler çok ağır kimyasal zehirler içerir. Bundan dolayı, çok büyük bir yükümlülüğümüz yoksa, püskürtmeyi iki defa düşünmeliyiz. Bu ağır zehirleri organik ilaçların çözebileceği ya da kültürel önlemlerle çözebileceğimiz her şey için kullanmamalıyız. Bu Zehirlerin bitkilerde kalmış olduğun unutmayın. Besin vakıa sayesinde, kendi vücudumuza da girdiğini ve bizi bir oldukça genetik hastalığa, özellikle de kansere maruz bıraktığını ve dünyamızı, havayı, suyu, toprağı, kısacası her şeyi kirlettiğini unutmamalıyız.
Bitkileri Püskürtürken nelere dikkat etmeliyiz?
Pestisitler sistemik olarak etkili ilaçlar olduğundan, dokunulduğunda veya Solunduğunda insanlara ciddi zarar verebilirler. Bundan dolayı, bu ilaçlarla temas ettiğinde, özellikle gözler, ağız, burun ve eller olmak üzere koruyucu önlemler almak ne olursa olsun gereklidir. Mümkünse eldiven, gözlük, şapka, maske ve hatta koruyucu giysiler giymeliyiz, böylece ilaçlar Vücudumuzla temas etmez. İlacı hazırlarken, ilacın Cilt ile temas etmesini önlemek için eldiven giymek önemlidir.
Ellerle temas var ise, ellerimizi birkaç defa sabunlu suyla yıkamalıyız ve gözlerle
Böcek İlaçlama temas varsa, onları yoğun suyla temizlemeliyiz. İlaç solunum yoluna girerse ve zehirlenme ile karşı karşıya kalırsa, sarhoş birey derhal Temiz havaya çıkarılmalı, mümkünse ılık tuzlu su içerken verilmeli ve ilaç kutusu ile derhal hastaneye götürülmelidir, çünkü ilaç için panzehir kutuda belirtilmiştir. Pestisitler tüm sıcak kanlı hayvanlar üzerinde ölümcül bir etkiye sahiptir.