01-17-2009, 19:28 | #1 |
Acılı Fındık Ezmesi (Giresun)
Malzeme: 2 su bardağı ince çekilmiş fındık Yarım bayat ekmek içi 3 diş sarımsak Yarım su bardağı fındık yağı 250 gr beyaz peynir 1.5 çay kaşığı nane 1.5 çay kaşığı köfte baharı 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı kimyon Tuz Yapilisi: 1. Sarımsakları soyup ezin. Beyaz peyniri ufalayın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın. 2. Çekilmiş fındık, sarımsak, ekmek içi, peynir, salça, köfte baharı, nane, tuz, pulbiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Fındık yağını azar azar ekleyip tekrar yoğurun. Ezmeyi servis tabağına alın. Üzerini çatalla şekillendirip servis yapın |
|
|
|
05-08-2021, 14:42 | #2 |
harika bi tarif
|
|
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|