01-17-2009, 19:29 | #1 |
Peynirli Samanyolu
MALZEMELER 12 Dilim Tost Ekmegi 100 gr Süt Kremasi 100 gr Krempeynir Tuz, Karabiber 80 gr Açik Renkli Havyar 1/2 Demet Dereotu 200 gr Füme Somon Baligi Hardal 1 Limon YAPILIŞ TARİFİ Tost ekmeklerini kizartip bir firin izgarasinin üzerinde sogumalarini bekleyin. Yildiz seklindeki bir kurabiye kalibi ile sekiller çikarin. Her dilimden iki yildiz çikarmaya çalisin. Havyarli krema için süt kremasi ve krempeyniri karistirin. Kremayi tuz ve karabiberle tatlandirin. Karisimi bir sikma torbasinin içine doldurun. Yildiz ekmeklerin yarisina kremali karisimdan sikin. Üzerini havyar ve dereotu ile süsleyin. Somonlu krema için füme somonu krem peynirle birlikte blender veya mikserle çirpip püre haline getirin. Karisimi hardal ve tuzla tatlandirin. Kalan yildiz ekmeklerin üzerine somonlu kremayi sürün. Limonu sicak su ile yikayip rendeleyin. Kalani ince dilimler halinde dograyip ardindan küçük parçalara bölün. Somonlu yildiz ekmekleri limon parçalari ile süsleyip servis yapin. Dilerseniz kremali karisimlari farkli malzemelerle de hazirlayabilirsiniz. Örnegin sevdiginiz baharatlari ekleyebilirsiniz. |
|
|
|
05-08-2021, 14:42 | #2 |
elinize sağlık
|
|
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|