02-27-2013, 12:44 | #1 |
ABU GANNUŞ (ANTAKYA MUTFAĞI)
ABU GANNUŞ (ANTAKYA MUTFAĞI)
ABU GANNUŞ ANTAKYA MUTFAĞINDAN BİR MEZE TÜRÜDÜR.ANTAKYADA FIRINLARA GÖNDERDİĞİNİZDE FIRINLARDA KÖZLERLER.PİKNİK MEVSİMİ GELDİ.MANGALDA DA KÖZLEYİP YAPABİLİRSİNİZ.EVDE YAPMAK DAHA ZOR.OCAKTA ATEŞİN ÜSTÜNDE ÇEVİREREK KÖZLEYEBİLİRSİNİZ.MUTLAKA DENEYİN.. MALZEMELER: 2 adet büyük boy patlıcan(yada 4 adet küçük boy patlıcan)(közlenecek) 3 adet domates (közlenecek) 2 adet kırmızı biber(közlenecek) 1 adet yeşil biber(közlenecek) 2-3 diş sarımsak 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı nar ekşisi(veya yarım limon) ÜZERİNE: bir avuç maydanoz bir avuç nane 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı nar ekşisi(çok az olacak) YAPILIŞI:közlenecek malzemeler etli, büyük olmalıdır.yoksa közlendiğinde içi olmaz.közlenmiş patlıcan,domates ve biberlerin elinizle kabuk kısımlarını soyun.közlendikleri için kabuklar rahat soyulur.közlenen biberleri küçük küçük doğrayın.ezme gibi küçük olsun.bıçakla birkaç kez üstünden geçin.aynı işlemleri patlıcan ve domates içinde uygulayın.bir kapta üçünü karıştırın.ezilmiş sarımsakları,tuz,pul biber,kimyon,zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyip karıştırın.servis edilecek tabağa dökün.kaşıkla çizgiler yapın.(resimdeki gibi)ince kıyılmış nane ve maydanozu yerleştirin.üzerine de 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin.çok az nar ekşisi gezdirin.afiyet olsun… çanta modelleri haute couture cinsellik saç modelleri |
|
|
|
05-08-2021, 14:41 | #2 |
harika
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|