11-26-2012, 16:19 | #1 |
bölge bölge maniler
İç Anadolu Bölgesi Konya Manileri
Açıldı hep çiçekler Uçuşur kelebekler Ne çiçek ne kelebek Gönlüm hep onu özler Asmada kuru dal var Güzelde penbe şal var Beni sana vermezler Var git Allah’a yalvar Ah buğdayım buğdayım Sereyim kurudayım Geçme kapım önünden Ben seni unudayım Elek üstünde elek Aman vermiyor felek Benim de bir yarim var Dünya da huri melek Bu gün günlerde Salı Belinde acem şalı Gören çeksin maşallah Kimin var böyle yari Şu dağlar kirec olsa Davarı erkec olsa Güzel çirkin istemem Sevdiğim güleç olsa İç Anadolu Bölgesi Kırşehir Manileri Kılıçözü zemzem akar Bahçeler gül kokar Kırşehir'den başkasına Aklı olan nasıl bakar. Atlayıp geçti eşiği Sofrada kaldı kaşığı Haneye neşe geldi Bu kız evin yakışığı Akdeniz Bölgesinin Manileri, Akdeniz Bölgesi Tekerlemeleri, Akdeniz Bölgesinin Meşhur Manileri , Akdeniz Bölgesinde Söylenen Maniler Adana’nın yazıları Çifte gezer kuzuları Allah gençlere mi yazmış Böyle kırmızı yazıları Şu dünya tatsız tuzsuz Kırmızı bahtım da mutsuz, Sevilenler iyi hoş Sevenler hep mutsuz Kapı dibinde testi Kemer belimi kesti Hiçbir derdim yok idi Yarim mektubu kesti Anavarza yazıları Ceren kovar tazıları Allah bize mi yazmış Böyle kırmızı yazıları Adana’nın köprüsü Çağıl cağıl çağlıyor Yakına gelme güzelim Anan bize bakıyor Bağa geldim yaprağa, Doyamadım sarmağa O kız benim olmadan Girmem kırmızı toprağa Kaşları çok dedikçe Kirpiği ok dedikçe Pek mi burnun büyüdü Yok senin gibi dedikçe Kozan dağı çatal matal Arasında aslan yatar Çok naz eyleme a güzel Kirpiklerin sinemi deler Bugün Mayıs’ın onu Ben bilmem onu bunu Ya gel öldür beni Beklemenin yoktur sonu, Köprünün altı ırmak Su gelir parmak parmak Her yiğidin karı mı Al duvaklı gelin almak Doğu Anadolu Bölgesinin Manileri, Doğu anadoluda söylenen maniler, Doğu Anadolu Tekerlemeleri Bu bulak, eşme bulak, Yaremi deşme bulak, Yar gelir su götürür, Su ver, sıleşme bulak. Bitlis’de ördüm kilim, Yaman oldi pek halım, Sevgilimi görende, Titrer ayağım, elım. Bitlis’e tez varayım, Kız saçını tarayım, Kaçtın uzak ellere, Seni kime sorayım? Ağaçlarda maziler, Gönül seni arzuler, Yar aklıma düşende, Yüreğimde sıziler. Almede ari gördüm, Bahçede yari gördüm, Keşke görmez olaydım, Benzini sarı gördüm. Ah yar beni, yar beni, Yarem derin yar beni, Kipriğini neşter et, Ne duresen yar beni. Evleri görünüyor, Gönüldür veriliyor, Çekilecek dert değil, Mevlam sabır veriyor. Ege Bölgesinin Manileri, Ege Bölgesi Tekerlemeleri, Ege Bölgesindeki Mainler KAVAK SENDEN UZUN YOK DALLERİNDE ÜZÜM YOK BİZİM KÖYÜN İÇİNDE YARİMDEN GÜZELİ YOK PINARBAŞI BURAYIM BAŞLARINA VURAYIM SENİ GELECEK DİYE BEN KİMLERE SORAYIM A BENİM KINALI KEKLİĞİM BEN SENİ NEREDE BEKLEYİM A BENİM GÜLMEDİK BAŞIM DAHA ON YEDİ BAŞIM EVİMİZİN ÖNÜ KAZILDI YARİM ASKER YAZILDI YARİM GİTTİ ASKERE BİZİM İŞLER BOZULDU ALLI YAZMAYI YAZALIM YAZILARI BOZALIM A BENİM NAZLI YARİM ASKERE GİTME BARİ ASKER GERİ DÖNCEKMİŞ KOLLARIN KALDIR BARİ A BENİM DENGİM MENENDİM BEN SENİ KENDİM BEĞENDİM Karadeniz bölgesi manileri Tarlalar biçiliyi Mısırlar kucam kuca E kız senda dermisun Olsun benum da kocam Onlar yapar işleri Var hayali düşleri Dünya da yok eşleri Karadeniz kızları Mikdat der böyle imiş Aradan yıllar geçmiş Bilmem şimdi ne etmiş Karadeniz kızları En tarlaya tarlaya Bak bellere bellere Ne durursun sevduğum Verme beni ellere Misir unundan olur Hamsi guşi tavası Çal kemeçeci dayi Giz atlama havasi” Arpa ektum yetişmez Bize sevda tetişmez Hangi dala kondumsa Orda yeşilluk bitmez Dağun başına oturdum Orda benum yatağum Gelin kocani öldur Ben kanina ortağum Havalar güneş oldi Gülgenun dibi serin Gel gidelum sevduğum Kalbumde vardur yerun Haburanun ekini Ne yirudur danesi Ancak beni doyurur Memenun bi danesi Çayırımın başını Toplayirum taşinu Anamdan çok severum Kaynumun kardeşinu Bir başkadır bakışı Gözden kalbe akışı Acıdır can yakışı Karadeniz kızları |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|