sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > Köşe Yazıları
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Köşe Yazıları Beğendiğimiz yada kendi yazdığımız köşe yazılarını paylaşabiliriz.


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-16-2012, 00:31   #1
Kullanıcı Adı
Cady
Arrow Deli gibi sağlıklı diyebilir miyiz?

Sinek ilaçlarının etiketinde ne yazardı; “Gözle temas halinde bol suyla yıkayıp acilen doktorunuza danışınız”. Sanırım herkes bir kere okumuştur... Ama bu uyarı geçen akşam “Adını Feriha Koydum” (Show TV) isimli dizide esas kızımızı kaçıran Halil isimli kaçıkta iş yapmadı... Adamımız bir sprey kutusu dolusu sinek ilacını gözüne yedi, üstüne kafasına inen vazoyla cila çekti ama bir türlü devrilmedi.

Hani halk arasında “deli kuvveti” denilen bir hal vardır ya, demek ki onun sıhhatle de ilgisi var. Bir şey olmuyor bu tip (!) adamlara... Feriha toplumsal eylemlerde sıkılan biber gazını filan deneseydi, korkarım ki adam, “sosisli sandviçime de sıkar mısın?” rahatlığında icraatlarına devam edecekti... Gerilim iyi bir şey de eloğlu gererken bile temel gerçeklikten vazgeçmiyor. Bizde hâlâ ölen geri geliyor, geri gelen bir daha ölüyor filan. Acayip işler yani. Bu toplam tuhaflığın adını ne koysak acaba?

Kan oluk gibi akarken...

Show TV önceki gece “Öldür.com” diye bir gerilim filmi yayınladı. Ne gerilimi, bildiğin kan gövdeyi götürüyordu... Şifreli kanallarda bile +18 ibaresi konan filmlerde kanlı sahneler buzlanarak sansürlenirken maşallah “Öldür.com”da kan oluk gibi aktı... Yayın saati itibarıyla, biraz da hafta sonuna denk gelince çoluk çocuğun henüz ayakta olduğu zaman diliminde fazla cesur ve gereksiz buldum bu kan saçmalığını... Benim midem kalktı, ergenlerin durumunu düşünemiyorum bile!

Buyurun bilginin kralına!

TRT Haber’de “Yüzde Yüz Haber” diye bir yarışma yayınlanıyor. Şu kadarını söyleyeyim benim bugüne kadar gördüğüm en “kazık” yarışmalardan biri... Gündemin bütün detayları yarışmanın soruları arasında. Öyle sıradan bir gazete okuru ya da bülten izleyicisi olmanızla işin içinden çıkmanız da mümkün değil... Sorular yarışmacıları ezip geçiyor. Ve buna rağmen kapı gibi direnen yarışmacılar var ki, anlıyorum ki medya o tip adamları çok daha geriden takip edebiliyor... Sadece magazin ağırlıklı düşünen ve yaşayanlara çok hızlı bir şekilde iki kür halinde “Yüzde Yüz Haber”i izlemelerini tavsiye ediyorum...

Tekrarsa tekrardır!

Okan Bayülgen 15 gün tatilde demiştik. “İyi de programları yayınlanıyor” diye hayıflanmıştı okur. Tatilde ama maalesef programlarına “tekrar” ibaresi koymadığı için kimse bunun farkında değil... Evet, büyük bir kanalda iş yapmıyorsan ibaresiz yayınlar, kaçıranlar için “yakalama” fırsatı verir. Ama bir yandan aldatıcıdır da. O yüzden RTÜK özellikle abanır malum maddenin üstüne... Tekrarsa yayın “tekrar”, arşivdense görüntü “arşiv” ibaresini görmek ister yaptırımlarıyla. Eh o zaman yapınız efendim; bu köşenin yazarını okuru nezdinde Feriha’ya çevirmeyiniz!

Kontrolleriniz yapılıyor mu?

Kimi zaman Vedat Milor ağabeyim (Tadı Damağımda/NTV) için endişeleniyorum. Her ne kadar kolesterol ilaçlarının etkinliği hâlâ tartışılıyor olsa da ben hızla kendisine birkaç paket istiflemesini salık veriyorum... Yemeklerde kuzu etini (yağlı tarafından), lezzet katıcı olarak kuyruk yağını filan tercih ediyor, görüyorum. Üstelik şekerdir, undur hiçbir tattan çekindiği filan da yok... Bir programın sonunda kan testi yaptırsa muhtemelen kan yağları tavana vurmuş çıkacak ama o hâlâ devam ediyor tereyağlı iç pilavı kaşıklamaya... Bu türden lezzet programları yapan cesur yüreklerin 3 ayda bir sağlık kontrolünden geçmelerini rica ediyorum. Kendilerini daha yıllar boyunca izleyebilmek adına. İyilikleri için kısaca!

EN UNUTULMAZ KANAL!

Türkiye’de 10 TV kanalı kurmuş bir adam. Kanalların hepsi efsane olmuş. Show TV’den NTV’ye, FB TV’den HTV’ye kadar icraatları arasında neredeyse yok yok... Nuri Çolakoğlu bizim meslekte böyle efsane bir isim işte. Önceki gün programıma konuk olunca merak edip soruyorum. “Kurdukların içinde en çok sevdiğin, en zor vazgeçebileceğin kanal hangisi?”... Tereddütsüz “Show TV” diye yanıtlıyor. Kuruluşu Fransa’da yapılan, yayın kasetleri İngiltere ve Amerika’dan gelen, stüdyoları uluslararası bir coğrafyaya dağılmış bir halde kurulmuş Show TV... Şimdi geldiği noktada ise Türkiye’nin en iyi içerik üreten ve izlenen kanallarından biri. Nereden nereye diye bakarsanız, hiç de haksız değil Nuri ağabey...

RENKLER NEREDE MAHSUN?

“Hayat Devam Ediyor”da (atv) biraz da Mahsun Kırmızıgül ile özdeşleşen kartpostal gibi görüntüler yok artık... Hikaye büyük şehre taşındığından beri daha çok iç mekanlarda geçmeye başladı. Bu dizinin hayran olduğum manzaralarını önemli ölçüde taca çıkardı... Mahsun dizisine içerik adına yükleniyor olabilir. Ama ne olursa olsun gerek filmlerinde gerekse bu dizide izleyiciyi o masalsı renklere alıştırdı. Vazgeçmemesi mesela bir İstanbul’u o renklerle resmetmesi lazım. Benden bir tavsiyedir.
Cady isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 10:03


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



webmaster blog çarşamba çilingir
Snus Satın al çarşamba pasta çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım