sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > Türkiye ve Dünyadan Haberler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Türkiye ve Dünyadan Haberler Son dakika haberler ve son gelişmeler burada .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 08-11-2010, 12:56   #1
Kullanıcı Adı
kelebek35
Standart 12 Eylül'de Derin Devlet mi kazanacak yoksa Derin Millet mi? SEVKİ YILMAZ KONUŞTU!

28 Şubat döneminin en çok konuşulan isimlerinden olan eski milletvekili Şevki Yılmaz 12 Eylül referandumu ile ilgili ilk kez görüşlerini açıkladı.

Rize eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Yılmaz, bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Rize'de ÇAY TV'nin canlı yayınlanan REFERANDUMA DOĞRU programına katılarak 12 Eylül Referandumu hakkında görüşlerini açıkladı...

''OY ANAM DEMEMEK İÇİN, ÖNCE OKU SONRA OY VER'' bu sloganla hareket etmeliyiz diyen Yılmaz: ''Halkımızdan rica ediyorum parti gözlüklerini çıkartsınlar ve değişiklik paketini 1 kez okusunlar ve okuduktan sonra karar versinler'' dedi...

Rize halkına olan vefa duygularıyla sözlerine başlayan Şevki Yılmaz şunları söyledi: ''Vatandaş olarak EVET deme özgürlüğümüz de var, hayır deme özgürlüğümüz de var. Cenab-ı Hakk kullarını dahi inanmada serbest bırakmıştır. Dileyen inansın EVET desin, dileyen inanmasın HAYIR desin. Bizim görevimiz insanları uyarmaktır. Doğru konuşmaktır. Toplumu yanıltmamaktır.

Çünkü bu bir partinin hakkında ya da iktidarın hakkında karar verilecek bir durum değildir. Bu Türkiye’nin geleceği hakkında karar verilecek bir durumdur, 12 Eylül’de Türkiye’nin geleceği için karar vereceğiz. Torunlarımızın torunlarının torunları için 12 Eylül’de karar vereceğiz. Biz neye karar vereceğiz onu tartışacağız. Bu vatan gemisi hepimizindir. Parti gözlüğü ile mezhep gözlüğü ile meşrep gözlüğü ile ırk gözlüğü ile bu işe bakarsak, olayları tahlil edemeyiz. Vatan gemisi, Vatan partisi Türkiye devleti hepimizin evlerinden de partilerinden de önemli görülerek sandığa gidilmelidir, 12 Eylül’de benim partim kazandı denilmemeli, ülkem kazandı denilmelidir.''

Irak’tan ders alınmalıdır. Irak halkında alevi ayrı telden çaldı Sünni ayrı telden çaldı, Kürt ayrı telden çalı, Arap ayrı, Türk ayrı.. Ne hale geldi Irak… Birbirlerine düştüler, emperyalist güçler o ülkeyi işgal ettiler. O zalim Saddam’ın yanlış tahkikatları Irak’ı bu hale getirdi.
Irkçılık kavmiyetçilik bir millet için en büyük felakettir. Türkiye’de elimizden giderse evlerimizi bağlarımızı, koruyabilecekmiyiz. Buradan başka nereye gideceğiz. Bu vatanı bölmeye, bu vatanı zayıflatmaya, bu vatanı ayakta tutabileceklerden biri olan ekonomik direği, iktisadi direği, ahlaki direği, manevi direği yıkarak bu vatan evini çökertmeye cüret edenlerin dünyada da ahrette de iki yakası bir araya gelir mi. İstiklal savaşı, Çanakkale savaşı niçin yapıldı. Bu vatan evini korumak için değil mi. Benim bir partim olmalı 12 Eylül’de onun adı da TÜRKİYE olmalı. Türkiye için sandığa gidilmeli. Bu Türkiye Kürd’e de lazım Türk’e de Arap’a da Acem’e de lazım Rum’a da Ermeni’ye de… bu ülkede yaşayan 80 milyon vatandaşımıza da lazım. Neden bu gemiyi oylarımla deldireyim ki..

OY ANAM DEMEMEK İÇİN!!!

OY ANAM DEMEMEK İÇİN, ÖNCE OKU SONRA OY VER bu sloganla sandığa gitmeliyiz. Bu ilaçla, bu düşünceyle. Şimdi muhalefet maalesef neden yapıyor bilmiyorum. Geçmişini inkar ederek, geçmişteki sözlerini inkar ederek, Türkeş ve Ecevit’in mücadelelerini inkar ederek.. Türkeş’in Konya’da SUN TV de yaptığı konuşma internete düştü. Demirel için soruyorlar, Merhum Türkeş’e Sen neden oy veriyorsun dışardan Demirel hükümetini destekliyorsun. Sebebi nedir. (TÜRKEŞ DİYOR Kİ ) Tek bir şey için diyor. BU 12 EYLÜL DİKTA REJİMİNİN ZULÜM ANAYASISINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN DESTEKLİYORUM. Çünkü 12 Eylül’de bizim kadrolar çok zulüm gördü. Aynısı SOLCU KESİMDE söylemiyor muydu. Mehmet Ali Biran’dı dinledim tebrik ediyorum.

Bu anayasa Ak Partisine yaramayacak, bu anayasa ülkemize, milletimize yarayacak anayasa değişikliğidir. Sen de oku ben okudum okuduğum için savunmaya geldim. Nefisle okumadım, hırsla okumadım. Akılla okudum. Madde madde okudum. Bu maddelerden bir tanesine günah deyin. Bir iş ya sevaptır ya günahtır.

Şu maddelerden bir tanesine zulüm deyin. Mümkün mü hangisi? Maddeyi okuyor masus yalan yanlış yorumlar yapıyor. EVET oyu çok çıkarsa Terörist Lideri APO çıkacakmış, nerde yazıyor. Bu maddelerin bir tanesinde teröristlere af diye bir madde var mı ? Allah’tan korkun. Neden yalan politikası uyguluyoruz.

Sevgili Peygamberimiz SAV benim ümmetim her günahı işleyebilir ama YALAN SÖYLEMEZ diyor.
Bir partinin beyannamesinde Teröristler bu maddeyle yurt dışına aranmadan çıkacakmış diyor.
KUYRUKLU BİR YALANDIR BU…
Ne alakası var…
Yurt dışına çıkan 100 lira vergi borcu olan bir adam rezil oluyor. Arkadaşlarımızdan bir tanesi Hollanda heyetiyle yurt dışına ticaret için çıkarken 100 lira vergi borcundan dolayı alın konuldu tutuklandı. Arkadaşımız Hollandalı heyete rezil oldu.
Halbuki yanında da Vergi Dairesinden borcunun düştüğüne dair karar olmasına rağmen durum polise gümrüğe intikal etmediği için arkadaşımız yabancı işadamlarının yanında rezil oldu. Bu vakıalardan bir tanesi neden bu haksızlık kalkmasın ki. Ne getiriyor Anayasa Maddesi hakkında mahkeme kararı olmadıkça kişi gümrüklerden geri gönderilemez. Şimdi bunun teröristlerle ne ilgisi var seçim meydanlarında yalan atıyorlar. Teröristin zaten mahkeme kararı varsa yurt dışına çıkması yasaktır. Bu vergi borcuyla alakalı bir madde, hacce gitmek isteyen bir sürü hacı kardeşimiz 50-100-1000- lira borcu var diye Beytullah gidip hacı olamadı. Bütün bu haksızlıkları kaldıracak bir madde bu.

MHP’nin tabanı katiyetle Anayasa Referandumu aleyhinde çıkarılan yalanlara uymayacak. MHP tabanı lider kadrosundan EVET oyu bekliyor. CHP tabanı lider ve kadrosundan evet oyu bekliyor. BDP, Doğuda seçim sandığına gitme diyor. Ancak doğulu kardeşlerimiz kavga bitsin, kardeşlik olsun, cenazeler yerine düğün törenleri olsun, bayram olsun, sandığaı gidip EVET oyun vereceklerini bildikleri için BDP’de aynı yasağı getiriyor. MHP’nin en çok oy aldığı şehirler TOKAT- YOZGAT-AFYON-KONYA-ESKİŞEHİR cenazelerimizin çokça geldiği yerler. Bu insanlar bu terörü bitirir zannına kapılarak MHP’ye oy verdiler. Oysa terörün ırkçılıkla kavgayla bitmeyeceğini herkes öğrendi. Terörün panzehiri cehalet bataklığını kurutmak ve çocuklarımızı ilimle yetiştirmek, fakirlik bataklığını kurutmak ve Türkiye’yi zengin bir Türkiye yapmakla önleneceğini çok iyi biliyoruz. HALKIMIZ UYANIYOR. 12 Eylül’de neden bu kadar insan asıldı.

Emperyalistlerin sömürdüğü ülkelerin kaderidir İHTİLAL….İhtilali yapanla tezgahı kuranlar aynı merkezlerdir.

Savcı Sami Gören, sırf sahurda ışıkları yanıyor, oruç tutuyor diye işgüzar bir kaymakamın hedefi oluyor ve 2002 yılında HSYK kararıyla meslekten ihraç edilmesi yetmiyormuş gibi, avukatlık yapması dahi yasaklandı

Savcı Sacit Kayasu: Birinci sınıf bir savcı olmaya hazırlanırken, 12 Eylül 1980 askerî darbesini yapanlar hakkında zaman aşımına uğramasınlar ve yargılanmalarının önü açılsın diye cuntacı Kenan Evren aleyhine idam istemiyle iddianame hazırladığı için meslekten atıldı

Savcı Osman Şanal Erzurum'da özel yetkili cumhuriyet savcısı olarak görev yapıyorken : Ergenekon soruşturması kapsamında Başsavcı İlhan Cihaner'i tutuklatınca 3 savcı arkadaşı ile birlikte yetkileri elinden alındı

RÖPORTAJIN TAMAMINI İÇEREN KAYIT, YAYINA SUNULMAK İÇİN HAZIRLANMAKTADIR...
Röpörtajın Bir Bölümünü İzlemek İÇİN...

kelebek35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)