|
Anadolu Takımları Anadolu takımlarımız ile ilgili haber,yorum ve resimler burada. |
Seçenekler | Stil |
07-26-2010, 00:57 | #1 |
Çalımbay; "Giriş, gelişme tamam, sıra sonuçta"
Futbolumuzun efsane takımlarından Eskişehirspor’un teknik patronu Rıza Çalımbay, Süper Lig’de ilk sezonu alışma, geçen yılı yerleşme ve bu sezonun da yükselme dönemi olması gerektiğini vurguladı. Çalımbay memnun olduğu takımı ve kamp dönemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. “Süper Lig’deki ilk sezon alışma, geçen yıl yerleşme evresiydi. Şimdi yükselme dönemindeyiz. Artık Eskişehirspor zirveyi zorlayacak" “Batuhan, Eskişehirspor tarihinin en pahalı transferi ve bundan sonra sadece futboluyla anılmak zorunda. Özel hayatına dikkat etmeli “ Futbolumuzun efsane takımlarından Eskişehirspor’un kampındayız. Kırmızı Şimşekler’in teknik patronu Rıza Çalımbay konuğumuz. Süper Lig’de ilk sezonu alışma, geçen yılı yerleşme ve bu sezonun da yükselme dönemi olması gerektiğini vurgulayan Çalımbay’dan önce bir kamp değerlendirmesi aldık. Türkiye’deki çalışma döneminin fizik-kondisyon açısından çok iyi geçtiğini belirten Rıza Çalımbay şöyle konuştu: ‘Batuhan karşılığını vermeli’ “İki hazırlık maçı yaptık... Bucaspor’u yendik, Karabük’le berabere kaldık. Ancak benim için sonuç önemli değil, önemli olan eksiklerimizi görmekti. Ve bu iki maçta da savunma hataları, yediğimiz gollerden belliydi. Bunu da kısa zamanda çözeceğiz. Altyapı konusunda çok ciddi işler yapıyoruz. Geçen sezon ligin son maçında Diyarbakır’da belki de bir ilke imza atıp, 15 yaşındaki Fatih’i oynattım. Alt yapıdaki arkadaşlara bir mesajdır Fatih’e verdiğim fırsat. İyi bir yönetimimiz var ve abi kardeş gibi çalışıyoruz başkanımızla. Şartları zorlayıp, ellerinden gelen tüm güçleriyle önemli transferleri gerçekleştiriyorlar. Şu anda acil olarak iki stoper almamız lazım. Bir de yine Batuhan tipinde, uzun boylu, hava toplarına hakim forvet almak için uğraşacağız. Batuhan için fazla söze gerek yok. Kulüp büyük bir maddi fedakarlık yaptı ve Eskişehirspor tarihinin en pahalı transferini gerçekleştirdi. Onunla sürekli konuşuyoruz. Taraftar onu seviyor, o da Eskişehir’i. Yaşamına, her şeyine dikkat etmeli Ümit Karan açıklaması “Artık sorumluluk duygusunu en üst düzeye getirip çalışmalı, çünkü bu kulüp onun için büyük bir özveri gösterdi. Daha 20 yaşında... Paraysa para, şöhretse şöhret. Ama biz ne yaparsak yapalım her şey kendinde biter. Ümit Karan olayında ilk defa konuşuyorum. Ümit, kafaca kampa hazır gelmedi. Antrenmanlarda isteksizdi ve iyi çalışmadı. Bu arada yardımcılarımla tartıştı, sordum “Bir şey mi var ?” diye, “Bir şey yok” dedi. Ben de, “Sen bu takımın kaptanısın, antrenmanlarda gücünün yettiği kadar da olsa çalış” dedim. 3-4 gün geçti, değişen bir şey olmadığını gördüm. Kimse camialardan büyük olamaz. Üstelik kaptanlar, örnek olmalı. Ben 10 yıl Beşiktaş kaptanlığı yaptım. Yıldız, yıldız gibi olmalı saha içi ve saha dışı her şeyiyle örnek davranmalı. Bu konuda basına da sitemim olacak. Maalesef Batuhan olsun, Ümit Karan olsun hep olaylarıyla gündeme geldi. Basında, kriz çıkartanlar, işini iyi yapanlardan daha fazla yer buluyor. Bence bu doğru değil” ‘Taraftarın kıymetini bilsinler’ “Bursaspor’un şampiyonluğu size hep sorulmuştur, aynısını yapabilecek misiniz ?” diye soruyoruz Çalımbay’a, cevabı çok net: “Gerçekçi olmak lazım, sabır lazım. Her şey birden olmuyor. Ancak artık zirveyi zorlayacağız. Taraftarımızın içi rahat olsun. Bizim en büyük silahımız 12. adam. Son olarak şunu söyleyeyim; bir futbolcu için Eskişehirspor taraftarı bir nimet, oyuncularımız bunun kıymetini bilsin...” |
|
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|