|
Kitap Dünyası Kitaplarla ilgili tüm paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
03-06-2010, 12:07 | #1 |
Da Vinci Şifresi (Dan Brown) Özeti,Konusu,Karakterleri
Da Vinci Şifresi Yazarı: Dan Brown Çevirmen: Petek Demir Yayınevi: Altın Kitaplar Yayınevi Basım Tarihi: 2003 Sayfa Sayısı: 495 KİTAP HAKKINDA Harvard Üniversitesi Simge-Bilim Profesörü Robert Langdon, Paris'te iş gezisindeyken, gece yarısı, Louvre'un yaşlı müdürünün ölü bulunduğu haberini alır. Langdon ve yetenekli Fransız kriptoloji uzmanı Sophie Neveu, cesedin etrafındaki izleri takip ederek bu garip esrar perdesini araladıkça, ipuçlarının onları Da Vinci'nin tablosuna götürdüğünü keşfederler. Büyük usta bu sırrı herkesin görebileceği bir yere, ünlü eseri Mona Lisa tablosunun içine gizlemiştir. Langdon bu garip bağlantıyı açığa çıkarınca tehlike artar. Cinayete kurban giden müze müdürü de, Sir Isaac Newton, Botticelli, Victor Hugo, Da Vinci ve aralarında diğer ünlülerin de bulunduğu gizli bir kuruluş olan Sion Manastırı Derneği'nin bir üyesidir. Langdon, aydınlatmaya çalıştıkları bu tehlikeli sırrın yüz yıllardır tarihin derinliklerinde gizlendiğinden şüphelenir. Böylece Paris ve Londra sokaklarında amansız bir kovalamaca başlar. Langdon ve Neveu, kendilerini, atacakları her adımı önceden bilen esrarengiz olduğu kadar da çok zeki olan bir adamla karşı karşıya bulurlar. Eğer bu karmaşık bilmeceyi çözemezlerse Priory'nin büyük yankılar uyandıracak bu çok eski gerçeği ebediyen kaybolacaktır. Da Vinci Şifresi... "Dan Brown, ülkedeki birkaç usta yazardan biri. Da Vinci Şifresi üstün bir zeka tarafından kurgulanmış harika bir gerilim romanı." - Nelson DeMille- "Entrika ve tehlikenin iç içe geçtiği okuduğum en iyi gerilim romanı. Kelime oyunları, gizemler ve bulmacalarla örülmüş akıllara durgunluk veren bir öykü." - Clive Cussler- "Dan Brown'ı yeni keşfettim. Da Vinci Şifresi düşündürücü olduğu kadar aynı zamanda büyüleyici. Tarih meraklılarına, komplo çılgınlarına, bulmaca meraklılarına ve gerilim öyküsü severlerinin bir solukta okuyacakları olağanüstü bir roman. Ben bu kitaba bayıldım!" - Harlan Coben- "Böylesine bir gerilim romanı yazılabileceğini hayal dahi etmezdim. Ama size bir şey söyleyeyim mi? Bu kitabı elimden bırakamadım. Da Vinci Şifresi'nde Dan Brown büyüleyici ayrıntılarla zenginleştirdiği inanılmaz bir dünya kurmuş. Okumaya doyamadım. Bay Brown size hayranım." - Robert Crais- YAZAR HAKKINDA Son yılların en çok satan kitaplar listesinde bir seneden fazla liste başı olan �Da Vinci Şifresi� dahil birkaç en çok satan kitabın yazarı olan Dan Brown�ın tüm eserleri 2004 yılının ilk aylarında aynı haftada New York Times�ın en çok satan kitaplar listesinde yer almıştır. Bir yıl içinde CNN, The Today Show, National Public Radio, Voice of Amerika gibi yayın kuruluşlarında Dan Brown�la söyleşiler yapılmış, Newsweek, TIME, Forbes, People, GQ, The New Yorker ve diğer dergilerde hakkında uzun uzun yazılar çıkmıştır. Eserleri tüm dünyada 40�tan fazla dile çevrilmiştir. Başkanlık Ödülü�nü kazanmış bir matematik profesörü ile ilahiyat müzisyeni bir annenin oğlu olan Dan Brown, Amhert Koleji ve Philips Exete Akademisi�nden mezun olduktan sonra bir süre eğitim gördüğü bu okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı. Şifre çözme ve gizli hükümet örgütlerine duyduğu ilgi, 1996�da ilk romanı Digital Fortness�in ortaya çıkmasını sağladı. Roman, yayınlanmasından hemen sonra bir anda elektronik kitap listelerinde bir numaraya yükseldi. Yazar tekno-gerilim türündeki ikinci romanı Deception Poin�da da politikada ahlak, güvenlik ve gizli teknoloji konularını işliyor. Üçüncü ve ünlü romanı Angels&Demons ise İsviçre fizik laboratuvarı ile Vatikan kenti arasında geçen, bilim ve din odaklı bir gerilim romanıdır |
|
|
|
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|