sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 02-02-2010, 11:26   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Siverek Kız Meslek Lisesi

Okulun temelini teskil eden Siverek Aksam Kiz Sanat Okulu 1959-1960 Egitim-Ögretim yilinda Biçki-Dikis yurdu adiyla kurulmus ve ayni yil Aksam Kiz Sanat Okuluna dönüstürülmüstür.

Okulun ilk olarak Camikebir Mah.'de kiralanan bir evde egitime ve ögretime baslamis, yogun ilgi üzerine Hürriyet Cadde'sinde, bu günkü okulun karsisinda bulunan daha büyük bir eve tasinmistir.Çevreden okula yönelik istek ve ilgi sonucu bu günkü Gazi Pasa Ilkögretim Okulu'nun bahçesinde yapilan geçici barakalara tasinan okulumuz, Gazi Pasa Ilkögretim Okulu'nun ayni arsa üzerinde yapilan yeni binasina tasinmasi üzerine Gazi Pasa Ilkögretim Okulu'nun eski binasina yani bu günkü Konukevi'ne yerlesmistir.

1968-1969 Ögretim yilinda Siverek Kiz sanat Ortaokulu olarak yapilanan okul ayni binada 1976-1977 ögretim yilina kadar görevine devam etmistir. 1969-1970 yilinda Siverek Kiz Enstitüsü'ne dönüsen okul, 1974-1975 Ögretim yilinda isim degisikligine ugradi ve Siverek Kiz Meslek Lisesi adini aldi.

1976-1977 Ögretim yilindan itibaren su andaki kendi binasinda faaliyetine devam eden okul, kuruldugu yildan beri araliksiz olarak 1000'den fazla genç kizi mezun ederek bilinçli anne ve is kadini olarak topluma kazandirmistir.

İletişim Bilgileri

Tel:0(414) 552 10 51

Fax:0(414) 552 28 97

Adres: Hürriyet Cad. Hasan Çelebi mah. No:119

Siverek/ŞANLIURFA

Website: http://okulweb.meb.gov.tr/63/09/206287/index.html
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)