sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > EĞİTİM - ÖĞRETİM - KARİYER > Liseler ve Üniversiteler
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi

Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada.

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-30-2010, 12:17   #1
Kullanıcı Adı
denizci
Standart Perşembe Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi

Perşembe Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olarak faaliyet gösteren ve ilk 10 okul içinde yer alan okulumuzun tarihçesine baktığımızda okul binasının yapılışının çok eski yıllara dayandığını görüyoruz.

Okul binası ilk olarak 1928 yılında “ Vona Yatı Mektebi “ yani Yatılı İlkokul olarak öğretime açılmış, 1935 yılına kadar bu isimle devam etmiş, aynı yıl yatılılık kaldırılarak gündüzlü olarak 1949 yılına kadar devam etmiş.

1949-1950 öğretim yılında ilkokul la birlikte ortaokul da öğretime başlamış ve ikisi birlikte 1954 yılına kadar devam etmiş. Bu tarihten itibaren okul Perşembe Lisesinin eski binasına taşınmış, ve okul binaları 1954-1956 yılları arasında depo olarak kullanılmıştır.
1956-1957 öğretim yılında “ Perşembe İlk öğretmen Okulu “ olarak yeniden eğitim alanında faaliyete başlamış ve 1974-1975 öğretim yılına kadar bu şekilde devam etmiştir.
1960-1968 yılları arasında okul kütüphanesinin bulunduğu binada yangın çıkmış ve okul kütüphanesi yanmış. Yapılan araştırmalarda yangın tarihi tam olarak tespit edilememiştir. Söylentiler sonucu edinilen bilgilerden yangında kurtarılan kitapların bir kısmının “ Ladik Öğretmen Lisesi“ ne gönderildiği belirtilmiştir. Ancak bu konuda resmi bir kayda rastlanmamıştır.

1974-1975 öğretim yılında “ Perşembe İlk öğretmen Lisesi “ adını almıştır.
1977-1978 öğretim yılında “ Perşembe Öğretmen Lisesi” ne ek olarak 2 yıllık “Eğitim Enstitüsü “ açılmış ve iki öğretim yılı mezun verdikten sonra 1979 yılında eğitim enstitüsü kapatılmıştır.

Öğretmen lisesi 1979-1980 öğretim yılında aynı binada öğretime başlayan “ Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi “ ile birlikte öğretime devam etmiştir.1980-1981 öğretim yılında Öğretmen Lisesi ile birlikte Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi de kapatılmıştır.

12 Eylül 1980 tarihinde Türk silahlı Kuvvetlerin yönetime el koyması ile kapatılan okul binası 1982 yılı sonuna kadar Askeri Gözetim Evi olarak kullanılmıştır.
1983-1984 öğretim yılında yeniden Otelcilik v Turizm Meslek Lisesi olarak açılmış 1990-1991 öğretim yılında Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek lisesi olarak günümüze kadar gelmiştir.1993-1994 öğretim yılından itibaren de okulumuz bünyesine “ Yetişkinler Otelcilik ve Turizm Eğitimi Merkezi” de eklenmiştir.

Okulumuz turizm sektörüne yabancı dil bilen, kalifiye ara eleman yetiştiren bir eğitim kurumudur. Okulumuzda bir yıl hazırlık eğitimi üzerine toplam 3 yıl mesleki eğitim verilmektedir. Hazırlık sınıfında öğrenciler yoğun olarak yabancı dil dersi alırken Üst sınıflarda da genel kültür derslerinin yanında mesleki dersleri almaktadırlar. Öğrencilerimiz Servis ve mutfak gibi beceri isteyen konularda atölyelerde pratik yapma fırsatı bulmaktadırlar. Okulda otelcilik konusunda teorik bilgi ve becerileri alan öğrencilerimiz ilk pratik deneyimlerini uygulama otelimizde, daha sonraki deneyimlerini de işletmelerde kazanmaktadırlar. Lise 1. ve 2. Sınıf öğrencileri yaz sezonunda turizm işletmelerinde staj yaparken okulda aldıkları teorik bilgileri pekiştirerek becerilerini arttırmaktadır. Bu uygulama onları çalışma hayatına hazırlama ve mezun olduklarında da iş bulma imkânını sağlamaktadır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres : Düz Mahalle Eğitim Caddesi No: 59 Perşembe ORDU Telefon : +90 452 517 10 63 : +90 452 517 10 45 Faks : +90 452 517 19 06 E-posta : [email protected] E-posta : [email protected] Murat ALTINSOY Okul Müdürü [email protected] İsa ÜNEL Müdür Baş Yardımcısı [email protected] Nurgül TİRYAKİ Müdür Yardımcısı [email protected] Özgün KOÇAK Müdür Yardımcısı [email protected] Buket TOPAL Müdür Yardımcısı [email protected] Mustafa TEMİZ Müdür Yardımcısı: [email protected] Hıdır CİLLİ Alan Şefi [email protected] Metin ÇOLAK Alan Şefi [email protected]
denizci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)