Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları yetiştiren okulumuz, 1989-1990 eğitim öğretim yılında eğitime başlamıştır. Okulumuza OKS’ye göre tercihte bulunup kazanan öğrenciler,mülakat sınavına alınarak kesin kayıt hakkı kazanmaktadır. Gelişen turizm sektörünün ihtiyacına cevap verebilecek eleman yetiştirmek amacıyla yabancı dil (İngilizce) ağırlıklı eğitim verilir. İkinci yabancı dil olarak Almanca da okutulmaktadır.
9.sınıf tüm ülkede olduğu gibi kültür dersleri ağırlıklı bir sınıftır. 10. sınıf, öğrencileri mesleğe yönlendirme sınıfı olup bölüm dersleri ağırlıklı olarak okutulmaktadır.
Okulumuzda Mutfak ve Servis olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. Öğrencilerimiz okulumuzun mutfak atölyesinde, Türk Mutfağı ve diğer ülke mutfaklarının yemeklerini uygulamalı bir şekilde yapmakta ve turizm sektörüne eğitimli, bilgili birer mutfak elemanı olarak katılmaktadırlar.
Servis bölümünde, otel ve diğer turistik tesislerin restaurant ve barlarında servis elemanı olarak istihdam edecek personelin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Mezun olan öğrenciler restaurant, bar, catering işletmeleri ve otel işletmelerindeki departmanlarda da iş imkanı kolaylıkla bulabilmektedir.
Okulumuzda öğrenim gören öğrenciler, sektörün özelliği doğrultusunda, her yıl turizm bakımından hareketsiz olan Ekim-Nisan ayları arasındaki altı aylık sürede okulda eğitim görürlerken; turizm mevsimi ile birlikte Mayıs-Eylül ayları arasındaki ikinci altı aylık dönemde turizm işletmelerinde uygulamalı eğitim görmektedir.
Mezunların yabancı dil bilgisi ile birlikte, turizm işletmelerinde yoğun bir uygulama programına tabi tutularak yetiştirilmeleri, bu okullara ve mezunlarına olan talebi artırmaktadır. Okulumuz mezunları kısa süreler içerisinde çalıştıkları işletmelerde kendilerini kanıtlayarak yönetim kademesine yükselebilmektedirler. Yüksek öğrenime devam eden öğrencilerimiz üniversiteyi bitirdiklerinde turizm sektöründe yönetim kademelerinde çalışarak sektöre hizmet vermektedirler. Turizm sadece dünün ve bugünün değil geleceğin mesleği ve yükselen yıldızıdır.
Adres Engindere Mah. Rize Öğretmenevi Yanı RİZE Telefon 0 (464) 226 09 47 Fax 0 (464) 226 09 48 E-Posta [email protected] Web Adresi http://www.raotml.meb.k12.tr
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü
sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.